Zabrouseni sroubovaneho krku
Re: Zabrouseni sroubovaneho krku
Jestli nemyslíš tento obrázek
tak to byla basa Dimavery, to jsem tmelil a pak brousil. To Epi má laťky pěkně rovnoběžně. Krk jsem jen očistil, nebrousil. Zvukově to nepoznám, zároveň jsem měnil struny, ty dělají mnohem víc.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypada, ze me to s kamosovo Fokus LP (se sroubovanym krkem) ceka taky. Ten krk je tam posazenej uplne nakrivo az to hezky neni, na tlustejch strunach je kvuli tomu asi o 3 mm vetsi dohmat nez na tenkejch, ladi jak z pr**le (Gcko asi tak o 30 centu na oktave, to uz slysi i hluchej) a tak. Hrani na to je narocny a nepohodlny...
tak jsem zvedavej, zkusim i nejakou fotodokumentaci, at vidite hruzu z ciny
tak jsem zvedavej, zkusim i nejakou fotodokumentaci, at vidite hruzu z ciny
Hodně budem někde...
To jsem zvědavý. Větší hrůzu než ty podložky od ladicích mechanik jsem v loži krku nenašel.
Dej foto i rozebraného.
Dej foto i rozebraného.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Trosku jsem to zbrousil. Fotodokumentaci nemam, fotak vybitej, tak jen jedna mala fotka na mobil. Kazdopadne, vzal jsem to smirglem 50 na spalku, odebral jsem pomerne hodne dreva, takze se krk posadil pomerne nizko. Je to vcelku rovny (jeste by to trosku srovnat slo, ale nechci to znicit uplne), dohmat tak polovicni proti tomu, jak to bylo puvodne, gecko sice tu a tam zlehka drnci, kazdopadne to velmi vtipne zaclo samo od sebe i o neco lip ladit aniz bych hnul oktavama. Majitel byl vcelku nadsenej, ted uz na to jde totiz i hrat 
Jo a co me teda neuveritelne zaujalo - krk byl zadelanej jenom vrutama (cekal jsem srouby + takovy ty kovovy cosi v krku), ktery navic byly uplne nasikmo (uhel tak 10-15°) a 3 byly stejny, jeden kratsi a uzsi, vsechno to drzi jenom na velmi malym kousku toho vrutu. Vlastne se divim, ze to drzi.
Jo a co me teda neuveritelne zaujalo - krk byl zadelanej jenom vrutama (cekal jsem srouby + takovy ty kovovy cosi v krku), ktery navic byly uplne nasikmo (uhel tak 10-15°) a 3 byly stejny, jeden kratsi a uzsi, vsechno to drzi jenom na velmi malym kousku toho vrutu. Vlastne se divim, ze to drzi.
Hodně budem někde...
V naprosté většině se používají vruty. Šrouby jen u hodně dobrých kytarářů, ve velkovýrobě vůbec.
Stačí tak centimetr vrutu ve dřevě. Ten kratší dej blíž ke kobylce, tam není v tahu. Někdy je zase už z výroby dírka v krku vyvrtaná tak velká, že vrut je závitem zařízlý sotva půl milimetru, a taky to drží (Ibanez). Ono jde bez povolení strun i vyměnit všechny 4 vruty i s tím plechem, když to přidržíš na stole, aby tě tělo nevyliskalo. Moc velké síly v těch vrutech nejsou.
A že jsou nakřivo, to je šlendrián, ruce bych jim spřerážel. Pak musí člověk převrtávat tělo i krk, když chce prokombinovat dvě (typově stejné) kytary mezi sebou.
Stačí tak centimetr vrutu ve dřevě. Ten kratší dej blíž ke kobylce, tam není v tahu. Někdy je zase už z výroby dírka v krku vyvrtaná tak velká, že vrut je závitem zařízlý sotva půl milimetru, a taky to drží (Ibanez). Ono jde bez povolení strun i vyměnit všechny 4 vruty i s tím plechem, když to přidržíš na stole, aby tě tělo nevyliskalo. Moc velké síly v těch vrutech nejsou.
A že jsou nakřivo, to je šlendrián, ruce bych jim spřerážel. Pak musí člověk převrtávat tělo i krk, když chce prokombinovat dvě (typově stejné) kytary mezi sebou.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
kmensik: ten mensi urcite nedam bliz ke kobylce, protoze do diry po mensim se velkej nevleze (musel bych to dovrtat) a naopak ten malej bude v dire volnej.
Jinak ohledne namahani - pri beznem pouzivani asi tolik ty vruty namahany nejsou, ale co kdyz clovek zacne delat takovy ty blbosti, jako "bendovani" celym krkem?
Jinak ohledne namahani - pri beznem pouzivani asi tolik ty vruty namahany nejsou, ale co kdyz clovek zacne delat takovy ty blbosti, jako "bendovani" celym krkem?
Hodně budem někde...
Hej, to se občas bojím, že to vyrvu, tak to moc nedělám, jen jako test stability.
Spíš bych se bál zabrat za hlavu, ta ulítne hned a je po srandě. Vruty se opraví snadno.
Spíš bych se bál zabrat za hlavu, ta ulítne hned a je po srandě. Vruty se opraví snadno.