pomůžete mi vybrat nový reprobox 1x10" ? vybírám mezi Engl E110 Gigmaster a Hughes TubeMeister 110.
U Engla je pro mne plus o nižší cena, dražší reprák a lepší vzhled. Hughes má příznivější rozměry, ale je dražší a použit lacinější reprák...o zvukovém projevu obou boxů nevím nic. Box mám na domácí cvičení do paneláku, krmit ho budu různými lamp. zesiky (Blackstar 1W, Randall 1W, BH5 apod. co se v budoucnu naskytne). Styl bluesrock až trash...díky předem za vaše názory
výběr boxu 1x10
Pravidla fóra
Re: výběr boxu 1x10
A desítka to musí být proč? Nedostaneš s ní zpravidla tak plný zvuk jako s dvanáctkou.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
prosím k tématu. děkuji...box s 12 mám ve zkušebně
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Bummer se tě jen ptá proč ne 12", a já bych se s dovolením zeptal taky. Protože zatím co jsem měl doma 10" - jensen, cel. tube10, nějaký fender. Tak to prostě pořádně nehrálo. I Cel. seventy80 (z bazaru za 600) měl lepší zvuk. Ty 10" jsou na tom (pro mě) hůř hlavně co se týče zkreslených zvuků a ty to chceš asi převážně na zkreslené zvuky. Lepší jsou v tomhle směru údajně celestion g10 vintage a g10 greenback, ty jsou cenově ale jako kvalitnější 12". Osobně bych si asi radši koupil na bazaru bednu s 12" - za 3t koupíš i s V30.
A k tématu, ani na jeden box jsem nehrál, za cenu kolem 5t mě to ani neláká, důvody jsem napsal výše. Pokud ti jde o hraní v paneláku s boxem a lampovým zesíkem, myslím že to neni uplně správná cesta (i ty 1W celkem řvou), ale jde o to jak máš tolerantní sousedy
A k tématu, ani na jeden box jsem nehrál, za cenu kolem 5t mě to ani neláká, důvody jsem napsal výše. Pokud ti jde o hraní v paneláku s boxem a lampovým zesíkem, myslím že to neni uplně správná cesta (i ty 1W celkem řvou), ale jde o to jak máš tolerantní sousedy
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
chlapi nejsem v začátcích....hraju 20 let a výše uvedeným způsobem v paneláku 5 let (lampa1-5W), takže o tom jestli je to správná cesta není třeba debatovat, ta cesta už je praxí daná (pro někoho házení perel sviním, pro mě nutnost používat výhradně lampáče i doma)...důvodem proč koukám po menší bedně na doma, je určitý tlak od manželky, abych zmenšil domácí aparaturu. Teď mam v paneláku reprobox 1x12 470x470x280 a i to se jí nelíbí. Tak jsem slíbil že mrknu po něčem malinko měnším a klidně i s desítkou. Při panelákovým hraní a akustice dětskýho pokojíčku nepotřebuju a nemůžu chtít po zvuku maximum. Zahraju si stejně až ve zkušebně (JCM800 50W 1990, 2x12 G75)...Dotaz na desítkovej box jsem na tohle fórum hodil, abych se dozvěděl nějaké konkr. zkušenosti jiných, sám jsem do desítky nikdy nehrál...asi je to jedno, prostě koupim třeba toho engla, ten se manželce líbí víc a budu mít vyřešeno, desítka zůstane furt jen desítkou. P.S: kdyby jste někdo měl zájem, mám ve zkušebně v podstatě nový box Palmer112 a věm reprák G12-75 8ohm ještě stará Anglie dobře prosazený...Ve zkušebně nemám využití a domů mě s tím nepustěj...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud jsou důvody takovéhle, držím hubu 
St.Anley Tube Amps
Nejsem zrovna šetřílek na hudebním gearu, ale HK i Engl mi přijdou trochu drahé pro domácí cvičbu, ale to není moje věc. Bral jsi v úvahu i tento Vox? Je do obýváku docela hezký.
Je na něm fajn, že není moc hluboký. Já jsem přes něj hrál, když jsem v obchodu zkoušel 15W Nightrain a byl v pohodě, neměl jsem pocit nějakého průs*švihu a doma ten box stejně asi nebudeš nějak solit.
| Cruel YT | Cruel sptf