Izolování sňůry mikrofonu

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Saffer

Izolování sňůry mikrofonu

Příspěvek od Saffer »

Dobrý den, předem říkám že jsem ohledně zvukařských věcí lama, omluvte prosím tedy můj hloupý dotaz.

Když máme klasický mikrofon v sále (na mluvení), u mikrofonů s kabelem bez stojanu, když si je vezme uživatel do ruky nebo s nim různě manipuluje - a mikrofon je zapnutý - lze znatelně slyšet jeho pohyb tj. přenáší se vzruchy a vibrace ze šňůry. Tak to bylo od nepaměti, mě by ale zajímalo zda existuje nějaké řešení, že by se toto odizolovalo = pouze by bylo slyšet to co se řekne do mikrofonu (mikrofony v držáku máme, dokonce i bezdrát, jde mi to u těchto nepříliš často využívaných - nechce se mi jít nutně cestou bezdrátu, proto se ptám zda už taková izolační technologie nebo mikrofon existuje).

Typ kabelu: XLR
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Izolování sňůry mikrofonu

Příspěvek od Hendrek »

Jestli jsem správně pochopil, je slyšet ruchy, jejichž původcem je kabel - jde tedy patrně o nekvalitně stíněný kabel, který je mikrofonický (neplést s pojmem mikrofonní :!: - mikrofonický znamená, že sám generuje pohybem signál). Tzn. řešení je koupit kvalitní mikrofonní kabel.
Ale toť jen má domněnka.
Pokud se tedy jedná o toto, navrhuji přejmenovat vlákno na "Mikrofonický kabel", jelikož "Izolování sňůry mikrofonu" je značně nepřesné a zavádějící a představit si pod tím lze ledasco, jen né toto.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Izolování sňůry mikrofonu

Příspěvek od pavlii »

Já naopak chápu zaměření dotazu ne mechanické ruchy - pak je špatně/nevhodně odpružená vložka v mikrofonu. Co používáte za typy?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“