Kdyby měl někdo zájem, mám doma pár Tube Amp Doctor EL34B-STR s dvouletou zárukou bez jednoho měsíce, už mi je nevzali zpět
Laney LC50 II lampy
Pravidla fóra
- gurdik
- Bandzone: www.bandzone.cz/nestelpostel
Laney LC50 II lampy
Ellou, mám dotaz, jaké koncové lampy patří do tohoto komba. Domníval jsem se, že tam má být EL34, které jsem si i objednal, ale byly tam 6L6 WGC. Zajímalo by mě, které tam patří z továrny, neboť kombo mám z druhé ruky. Dal jsem tam ty 6L6.
Kdyby měl někdo zájem, mám doma pár Tube Amp Doctor EL34B-STR s dvouletou zárukou bez jednoho měsíce, už mi je nevzali zpět
KORG i4S, Ibanez GAX70, Laney LC50 II
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Laney LC50 II lampy
Mam trochu novejsi typ LC50-III a jsou tam z vyroby EL-34.
Hraju výhradně na šrot.
Zdar, originální osazení je EL34. Osazení 6L6GC ničemu nepomůže ani neuškodí i přesto, že se jedná o zcela jiný typ elektronky (EL34 je pentoda, 6L6xxx je svazková tetroda) jsou plně záměnné, neb mají stejně rozmístěny vývody na patici a vyjma žhavicího proudu i velmi podobné parametry.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- gurdik
Takže je to jedno, co se tam strčí? Kombu se nic stát nemůže? A jak je to se zvukem? Je v něm zásadní změna po záměně lamp? Že bych tam strčil ty el34, ale nevím právě, jak s tím zvukem
Díky
Na zvuk to nebude mít za předpokladu správného biasu žádný znatelný vliv
. Vždyť tam ty EL34 patří.
http://www.laney.co.uk/uploads/5bf20ef0 ... 58b2ae.pdf
http://www.laney.co.uk/uploads/5bf20ef0 ... 58b2ae.pdf
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- gurdik
ale já znám jen zvuk s těma 6L6kama
tak nevím, jak moc velký to bude rozdíl
bias se musí nějak specielně nastavovat?
tak nevím, jak moc velký to bude rozdíl
bias se musí nějak specielně nastavovat?
Žádný rozdíl nepoznáš. Ano, bias se musí nastavit. Jak na to, najdeš všude po internetech, případně tady na fóru. A nebo si to nech o někoho udělat, není to úplně bezpečná věc, když nevíš, co děláš a jseš třeba navíc ještě nešika. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- gurdik
a co hrozí, když bias není nastaven? jak mám vědět, že majitel přede mnou, který použil lampy 6l6 ho nastavil správně?
To tě nezajímá. Před výměnou stoč bias na co nejméně to jde a pak ho nastavíš znovu. Kdybys to neudělal, můžeš míť buďto hnusný zvuk nebo taky ohňostroj. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- gurdik
díky všem za postřehy, pokud zvuk je s různými lampami totožný, pak to neřeším
myslel jsem, že třeba s el34 bude masivnější drive 
Drobné rozdíly začnou být znát teprve až když se dostaneš na hranici jejich zkreslení. Nebo možná kdybys byl netopýr a měl dva stejné aparáty s různými lampami vedle sebe. Jinak to fakt není takový rozdíl.
- gurdik
ve zkušebně hraju na 1, koncerty kolem 2
takže hranici asi nikdy nedosáhnu