zapojení snímačů
Pravidla fóra
Re: zapojení snímačů
Jasný, což to já taky. Ten blendpot mě nenapadl, to je zajímavý nápad. Akorát nevím, jak bych to zapojoval, protože ten jejich přepínač se připojuje přímo na PCB s preampem. Jinak ano, ten přepínač je třípolohový (piezo - piezo+mag - mag).
Zdar a sílu. Tohle zapojení mi fungovalo tak, že silně brumil krkový snímač a nehrál. Teď to nejede vůbec.
propípej něčím všechny "živé" kontakty se zemí dál taky kabel od jacku na poťáky - vypadá trochu pokrouceně mohl by být někde přerušenej - ty spoje vypadaj docela použitelně. dál si zkontroluj jestli nemáš vypálenej nějakej volume pot - když na něj připojíš měřák tak bude ukazovat furt stejnou hodnotu odporu i když budeš točit.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Dík za rady. Měřák nemám, ale teď jsem pájel na LPčku veškerou elektroniku a ve schématu je, aby se právě všechno propojilo se zemí a ono to fakt funguje. Takže problém byl v tom.
jenom aby nedošlo k mýlce - "živé" kabely mají být spojeny se zemí jen když je potenciometr ubraný na min volume
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- jeleniste
Chm, jak jsem řikal, že mě to nechrastí, když nemam připojenej humbukr na kobylku, tak to jsem kecal, já si toho nikdy nevšim, ale teď jsem to studoval a fakt to chrastí, když se dotknu toho snímače prstem, tak to šumět přestane. No, mam normální akustickou kobylku, jak teda ten humbukr uzemnim? Když bysem dal pryč piezo a místo plastu si udělal hliníkovej ten kámen v kobylce a propojil to tou ďourou, kterou je recentně přidělaný piezo, tak by to pomohlo? Existuje nějakej decentnější přístup, jak to uzemnit?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
já myslím že to hliníkový sedlo je asi nejlepší řešení když už tam tu díru máš dovnitř
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- jeleniste
Nojo, ale to se připravim o to piezo, já ho teda momentálně nevyužívam, ale rušit se mě ho nechce. Respektive mam v něm permanentně ladičku, kterou si kontroluju intonaci, ale počítal jsem, že někdy v budoucnosti ho nějak propojim k tomu elmag snímači. Což mi taky připomíná, že jsem koketoval s myšlenkou zkusit připojit preamp z pieza na ten elmag snímač...
určitě pak dej vědět jak si to vyřešil - pravděpodobně budu stejný problém v dohledné době taky řešit tak aby byla nějaká inspirejšn 
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Nalepil bych Cu fólii zevnitř kytary pod kobylku, aby se jí válečky strun dotýkaly. Takže s mírným přesahem přes dírky na struny. Tu fólii uzemnit. Snímač už uzemněný je, struny nejsou.
- jeleniste
No, evidentně se naše myšlenkový pochody ubíraj podobnym směrem, taky jsem si řikal, že by to mohlo jít nějak přes struny vnitřkem, ale ta fólie by mě teda nenapadla. Nevodrbe se mě to těma kroužkama rychle? Uzemnit znamená co? Stačí mě připájet drátek na snímač?
drátkem spojit se stíněním kabelu od snímače, nejlépe až na výstupním jacku
- jeleniste
Ok, díky, Asi se dokopu k tomu to v tejdnu rozebrat. Respektive, nejdřív si obstaram tu stínící folii. Půjde mi to na ní připájet? Hm, taky přemejšlim, jestli dostanu pod tu kobylu rukou. Ta moje kytara je docela placatá...
100% to půjde přiletovat. Stínící fólii mají třeba v Gesu, ale tu asi nebude problém sehnat.jeleniste píše:Ok, díky, Asi se dokopu k tomu to v tejdnu rozebrat. Respektive, nejdřív si obstaram tu stínící folii. Půjde mi to na ní připájet?
- jeleniste
Díky za rady.
No, to je na nějaký plastový pásce, ne? Neroztopí se mi to? Já právě nedávno držel poprvý v ruce pájku, všude jsem čet, že musim to pájený pořádně ohřát, abysem neměl studenej spoj. Pájel jsem pětikolík na prodlužku, abych si připojil starej magneťák k počítači a tak intenzivně jsem ten kolíček zahřejval, až se mě roztavila ta plastová část ve který to má držet. Budu asi potřebovat tý fólie větší zásobu. Taky teda dumam, jak to přidělat do kytary (momentálně mam drát od snímače vytaženej ven. Jestli to mam pustit přes ten stávající předzesilovač, nebo to připojit na samici paralelně k tomu předzesilovači stávajícímu a to piezo zachovat.
No, to je na nějaký plastový pásce, ne? Neroztopí se mi to? Já právě nedávno držel poprvý v ruce pájku, všude jsem čet, že musim to pájený pořádně ohřát, abysem neměl studenej spoj. Pájel jsem pětikolík na prodlužku, abych si připojil starej magneťák k počítači a tak intenzivně jsem ten kolíček zahřejval, až se mě roztavila ta plastová část ve který to má držet. Budu asi potřebovat tý fólie větší zásobu. Taky teda dumam, jak to přidělat do kytary (momentálně mam drát od snímače vytaženej ven. Jestli to mam pustit přes ten stávající předzesilovač, nebo to připojit na samici paralelně k tomu předzesilovači stávajícímu a to piezo zachovat.
P90 paralelně?
Čaute, vím že je možné zapojit paralelně humbucker nebo dva singly mezi sebou. Chtěl bych se zeptat na níže uvedené video, ve kterém týpek zapojuje sériově/paralelně P90 singl. Asi je to tam zmíněné, bohužel moje angličtina není na moc dobré úrovni
Mohl by mě to někdo vysvětlit? Díky
http://www.youtube.com/watch?v=6iXa07r3g0U
Což je ovšem otázka na zapojení snímačů a na to tu máme téma - sloučeno. Nebo otázka na překlad z angličtiny a na to tu máme UG.
-
Stanley Glazoff
Není to klasicka P 90,stary Seymour tam vysvětluje,ze dali do toho ještě jednu parazitni civku,ktera nesnima zvuk,ale funguje aby potlačovala brum.Neni to nic nového,Malmsteen takhle hraje cely život.A když jsou civky dve,pak je tu samozrejme moznost zapojovat seriove nebo paralelne.U klasických singlu mas také dve moznosti,bud ten snimac zapojit,nebo nechat bytIAMG píše:Čaute, vím že je možné zapojit paralelně humbucker nebo dva singly mezi sebou. Chtěl bych se zeptat na níže uvedené video, ve kterém týpek zapojuje sériově/paralelně P90 singl. Asi je to tam zmíněné, bohužel moje angličtina není na moc dobré úrovniMohl by mě to někdo vysvětlit? Díky
Aha a já si celou dobu myslel, že Yngwie hraje na humbucker velikosti singlu
. Ale pokud se přidá nějaká parazitní cívka zapojená sériově či paralelně k hlavní cívce, tak už ani nemůže být reč o singlu ne? Už je to takový singlebucker ne? 
-
Stanley Glazoff
No snad se tomu rikalo hum cancelling,ale ano,singl to není.I když zvukove to urcite ma bliz k singlu nez ten humbucker velikosti singlu,prece ten zvuk se snima z jednoho bodu.A také nejspis někdo to bude jako singl nabízet,s tim ze je lepsi a nebrumiIAMG píše:Aha a já si celou dobu myslel, že Yngwie hraje na humbucker velikosti singlu. Ale pokud se přidá nějaká parazitní cívka zapojená sériově či paralelně k hlavní cívce, tak už ani nemůže být reč o singlu ne? Už je to takový singlebucker ne?