Zajímavé tvary kytar
Pravidla fóra
Re: Zajímavé tvary kytar
Frank bydlí kousek za hranicema s německem, ale je to malovýrobce staví okolo 35 kytar ročně a všecko dělá sám. Takže ceny jsou z jiného světa... nicméně jeho smysl pro detail a pro nápad je parádní
společně s Patrickem Hufschmidtem a Kenem Lawrencem patří do mých top 3 kytarářů.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Jako maj něco do sebe, ale kolo prostě nejde znovuobjevit. 
- jeleniste
To je naprosto zcestnej pohled. Tvar kytary neni jen danej funkčně, ale podléhá i nějakýmu, řekněme dobovýmu vkusu. Viz profláklý porovnávání tvaru stratocastera s tvarama auťáků z týž doby. Navíc, když se nad tim zamyslíš. Co je tak geniálního na fenderovský hlavě? Nic. Neni nějak extra pěkná ani, reflektuje tvar hlav těch nejpůvodnějších martinů, kterej je dovezenej z Vídně a do Vídně nejspíš od tamburachů.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
To není zcestnej pohled, jen konzervativní. Straty se budou imho prodávat ještě za 1000 let, stejně jako většina jiných klasických nástrojů. Tvar nestárne, stárnou jen trendy.

Jako hrát bych na ni asi nechtěl, ale přijde mi zajímavá..
A ta hlava je Slovensko??mathys píše:
Jako hrát bych na ni asi nechtěl, ale přijde mi zajímavá..
oficiální název té kytary je CZ/SK kytara.. takže jo 
MotorAve Guitars: Le Mans

Hanson Guitars: Cigno

Hanson Guitars: Cigno

Nevim, jestli bych na ni chtěl hrát, ale nějakym způsobem mě přitahuje
. Guild X-79 Skyhawk

hOI!!!
- jeleniste
Cigno se mi líbí. Gretsch, no, nevěřil bych, že to řeknu o kytaře od gretsche (a ještě ke všemu s glitrama) a le ten se mi teda líbí taky.
Na ní mi přijde zajímavé, že kobylka je stejná jako na Jolanách Diamant, s těmi vyčnívajícími šrouby a válečky stavitelnými do stran. Věděl jsem, že to Jolana od někoho přejala (viděl jsem to v knize - encyklopedii kytar), ale udivuje mě to na takové metalové kytaře, protože na té jolaňácké ty šrouby i zoubky na té kobyle dost vadí při P.M., měl jsem od toho (měl jsem Onyxku) rozedřenou ruku. Ale třeba je to tady pořešeno líp ...stepanb píše:Nevim, jestli bych na ni chtěl hrát, ale nějakym způsobem mě přitahuje. Guild X-79 Skyhawk
Parádní!wikxzen píše: Hanson Guitars: Cigno
Souhlas, ta je luxusní. K tý bych si bral i oblek
).
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Nechybělo málo a Cigno bych měl ve své sbírce.
To samé by se dalo říci o Club Kingu od Reverenda (já vím, zas otravuju s reverendy). Žádná složitost a překážky, musí se na ní hrát příjemně. Ale to je věc preferencí každého.

Reverendy mam taky rad, ale uz toho mam moc 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- jeleniste
Reverendy se mi taky líbí. Z videa hlavně ten oranžovej tulipán. Pak i ta černá má něco do sebe. To s těma rourama už moc ne.
reverend byl jenom oslí můstekjeleniste píše:Reverendy se mi taky líbí. Z videa hlavně ten oranžovej tulipán. Pak i ta černá má něco do sebe. To s těma rourama už moc ne.
to video jsou Teuffel guitars - http://www.teuffel.com/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- jeleniste
No, ja taky reagoval na dva příspěvky. Na zmiňovanýho reverenda, v další větě pak na video. Zjevně to z toho nebylo dostatečně patrný.
a co je tohle? asi dean, že jo? no, vypadá to pěkně, trochu jako RD nebo firebird...nakopíroval jsem tam obrázek, kde to není vidět, ale má to křidýlka na hlavě...

Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
uz jsme to resili na jinym foru, je to pravdepodobne fretking esprit s vymenenym krkem (asi z nejakyho deana) - viz obrazky fretking esprit na netu. kobyla zrejme bude kvuli menzure posunuta. samotnymu se mi ta kytara hrozne libi, nekoupit si nahodou pred mesicem druhyho strata, tak se na ni jedu podivat