Nějaký looper
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nějaký looper
Tak jistěže jsem se díval např. i na JamMan Solo XT, ale pro mě to má asi zbytečně moc fičur, které nevím jestli využiji. Navíc looping nebude základem mého hraní, je to jen pro domácí cvičení a občasné ozvláštnění živého vystoupení. Peníze, které do toho chci vrazit jsou závislé na tom, jestli se mi něco podaří prodat na bazaru.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem právě koukal na nějaký looper, který bych spíše používal na vrstvení pazvuků a stěn a na to mi příjde Ditto nebo express xt nejlepší, žádné zbytečné blbosti, neomezené vrstvení, ještě docela normální cena a hotovo
ale který z nich, to neviem
ale který z nich, to neviem
-
chroustjazz
neomezená vrstvení mají asi všechny loopery, problém je v tom, že si další vrstvy nemůžete upravovat (především hlasitost) a výsledek se stává zahuhlaný a nejasný
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
v tom máš pravdu no, ale já si stejně nedokážu představit jak s tím během hraní kroutím
hlavně to nechci to na to standartní loopování podkladů, ale na bince
Osobně mi u těhle "malých" looperu vadí absence footswitche stop. Zatím nejlepší řešení jedno footswitchového looperu jsem zažil u Hardwire DL8 kde se nahrávání řeší tímhle způsobem:
http://www.youtube.com/watch?v=_142WQTPVng
Co se mi ještě docela líbí je, že loop se začne nahrávat až ve chvíli kdy začnete hrát.
imho použitelné i na živé hraní. Nevím jak pro vás, ale pro mně je docela stresující sešlápnout footswitch dvakrát.
Hendreku po svých zkušenostech bych ti opravdu doporučil nějaký looper kde je, alespoň možnost připojit externí pedál na stop.
http://www.youtube.com/watch?v=_142WQTPVng
Co se mi ještě docela líbí je, že loop se začne nahrávat až ve chvíli kdy začnete hrát.
imho použitelné i na živé hraní. Nevím jak pro vás, ale pro mně je docela stresující sešlápnout footswitch dvakrát.
Hendreku po svých zkušenostech bych ti opravdu doporučil nějaký looper kde je, alespoň možnost připojit externí pedál na stop.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JJ, dík za rady. Je to ve vývoji. Konzultoval jsem dnes s Filem a poslouchal nějaké ukázky a stále více se přikláním k Solo XT. Akorát sehnat ty peňauze, no. Nechce někdo koupit trumpetku?
.
-
chroustjazz
levněji, nežli se pohybuje cena jammana xt, jsem prodal dvoušlapkového jammana (http://www.digitech.com/en/products/jamman - i s externím přepínačem fs3x plus karta na 6.5 hodin záznamu) - co mi na něm vadilo byla absence trochu rozumných doprovodů, v podstatě tam byl jen metronom, který šel pouze buď ztlumit, nebo pustit ven - moc mi chyběla možnost pustit klik jen do sluchátek (např. pro bubeníka), což je důležitá věc při živém hraní
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemám bubeníka, do stylu, který hraji, jej nepotřebuji
. Ale dík za postřeh. To mi připomnělo, že se mám kouknout i na bazar.
Poslední dobou mě loopery taky docela táhnou, myslím, že by to bylo super třeba na blues. Nahraju nějakou perkusi na mikrofon, přes to basu a do toho už bez loopu zpěv a kytara. Tohle určitě zvládnou na živo i ty nejjednodušší loopy. Bluesová dvanáctka je ale docela dlouhá, tak nezačne být otravné, že se to pořád dokola opakuje, ale u kratších kompozicí vzniká potřeba nějakého refrénu, což ale znamená pro loopera problém. Řeší tohle nějak dražší loopery? Jak to řešíte vy?
-
chroustjazz
řeší - už u výše zmíněneho jammana jsem to řešil externím přepínačem, kterým jsem si přepínal banky, ale daleko lepší řešení poskytují boss rc 50 a rc 300 (možná i rc 20, ale to nevím jistě - možná je také potřeba ext. přepínač) - např u rc 300 máš v každé bance tři tracky (např. refrén, mezihra, hlavní téma), které můžeš přepínat dle libosti (plus můžeš u každého tracku mít jiný bicí doprovod, který lze ještě dále měnit i během hraní..je tam spousta možností)simiruz píše:Poslední dobou mě loopery taky docela táhnou, myslím, že by to bylo super třeba na blues. Nahraju nějakou perkusi na mikrofon, přes to basu a do toho už bez loopu zpěv a kytara. Tohle určitě zvládnou na živo i ty nejjednodušší loopy. Bluesová dvanáctka je ale docela dlouhá, tak nezačne být otravné, že se to pořád dokola opakuje, ale u kratších kompozicí vzniká potřeba nějakého refrénu, což ale znamená pro loopera problém. Řeší tohle nějak dražší loopery? Jak to řešíte vy?
-
tomasberan218
Nemate tě ta kytara nasucho?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
tomasberan218
Mám Solo XT, můžu za něj dát rekordér a zkusit nahrát čistý průchod a loop.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
tomasberan218
Můžu se zeptat, proč tak lpíš na tom true bypassu? Ty nahráváš přímo do DAW? Protože na živé hraní mi to nedává smysl a do kytarového repra už vůbec ne.
Tři jednoduché riffy, v každém hraju poprvé já (s nahráváním do looperu), podruhé přehrává looper.
Žádné úpravy v PC, surový wav přímo z BR-80. Volume na looperu jsem se snažil dát neutrální, aby přehrávání znělo vyrovnaně s hraním napřímo, ale zdá se mi, že jsem ho měl ještě malinko zvednout.
Řetězec: kytara - MS-50G (kompresor + hall) - Solo XT - BR-80
Názor si udělejte sami.
https://app.box.com/s/3lac0vbaa4mc87wf9fkxfilo01 píše:Mám Solo XT, můžu za něj dát rekordér a zkusit nahrát čistý průchod a loop.
Tři jednoduché riffy, v každém hraju poprvé já (s nahráváním do looperu), podruhé přehrává looper.
Žádné úpravy v PC, surový wav přímo z BR-80. Volume na looperu jsem se snažil dát neutrální, aby přehrávání znělo vyrovnaně s hraním napřímo, ale zdá se mi, že jsem ho měl ještě malinko zvednout.
Řetězec: kytara - MS-50G (kompresor + hall) - Solo XT - BR-80
Názor si udělejte sami.
-
tomasberan218
Nevím, co máš za krabku, ale ujišťuji tě, že tři metry kabelu v cestě navíc ti spolehlivě dokáže zvuk zmršit více než looper. Pokud nemáš akustické kombo tak nevěřím, že bys ten rozdíl s/bez looperu poznal. Zkoušel jsem to s AC-33, tam to bylo naprosto minimální, teď s MobileCube do externích repro (z AC-33) to je nepstřehnutelné.tomasberan218 píše:ale myslim že pokud bys looper uplně odpojil, znělo by to jinak.
... ale vím jak dokáže zničit moje distortion krabička čistý zvuk...
Tady je kámen úrazu, ty jsi přes looper ještě nehrál, ale o buffered bypass mluvíš s despektem na základě zkušenosti s jedinou krabičkoutomasberan218 píše:pochopil jsem to tak že pokud budu mít looper s true bypass tak si nahraju nějaký podklad, který bude tedy trochu ořezaný kvůli tomu že to půjde přes krabičku, ale poslední vrstva - to co budu právě vymýšlet, bude znít jakoby tam looper nebyl, protože bude deaktivovaný...opravte mě jestli uvažuji špatně, v těchto věcěch se moc neorientuji, na looper jsem ještě nehrál ale vím jak dokáže zničit moje distortion krabička čistý zvuk pokud jí mám zapojenou a hraju přes její buffered bypass
A ještě jedna věc- pokud máš looper před kombem (a ne ve smyčce), tak tě postupem času začne limitovat, že hrát a vrstvit můžeš pouze jeden zvuk-ten co máš nastavený na kombu. Leda že bys to korigoval přes volume na kytaře nebo bys před looper předřadil ještě nějakou krabku, která ale zase bude mít dopad na celkový zvuk.
-
tomasberan218
tomasberan218 píše:já měl teď na mysli porovnání bypassu a hraní uplně bez looperu.
Moje nahrávky jsou odpovědí na tohle, ne na hraní bez looperutomasberan218 píše: ale na tomto videu je zvuk, který se přehrává looperem, dost odlišný od původního, u ditta mi zní uplně stejně (ale možná je to jen dobře natočené). Jaká je realita? Přehrává to opravdu ve stejné kvalitě jako když je deaktivovaný?
890,- Kč za 20cm propojku??? Kdybych věděl, s kým se to pouštím do diskuse, tak bych asi vůbec nezačal
Já mám mezi kytarou a první krabičkou 3m Elixir, pak uz jen 15cm warwicky mezi krabkou a looperem a z looperu do zesáku mi to jde přes 1.5m Adam Hall, což je sprostý noname za stovku.
To si budeš muset vyzkoušet svýma ušima, já už se ti neodvažuju nic navrhovattomasberan218 píše: Myslíš, že kdybych si tedy looper s buffered bypass položil na kombo a propojil ho s ním třeba tímto, tak by to znělo stejně, jako kdyby tam ten looper nebyl?
Najdi si 2 favority (TB a neTB), vem je přes e-shop, porovnej a jednoho vrať, to je asi tak všechno, co k tomu můžu dodat. A těším se, až tohle vlákno najde Hyenik