Mam oboje (resp M13 prodavam). Kdyz jsem porovnaval efekty, neslysel jsem rozdil. M13 mi vyhovuje tim, ze lze mit 'po ruce' velke mnozstvi efektu a volit je temer libovolne. Duvod proc jsem si poridil HD je jediny: M13 nema simulace a pri hrani do mixu to neni ono. HD je v mixu lepsi, nicmene (viz vyse), simulace mi prijdou tak trochu synteticke (prece jen aparat je aparat).Ladas66 píše:Ahoj je to někdo kdo by vedle sebe porovnával Line6 M9 vs POD HD3OO ....
POD HD
Pravidla fóra
Re: POD HD
Dík za odpověď asi půjdu do M9.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Zdar všem mám trochu problém s HD500. V poslední době začal vypadávat zvuk. Není to provázené nějakými lupanci nebo tak prostě jako by někdo mačkal na PODu mute tak na pár desetin vteřiny. Kabel, kytara i kombo jsme vyloučili - problém je i při čistém patchi bez jakéhokoliv efektu nebo simulace. Zdroj ještě zkusím proměřit ale protože mi to doma nedělá tak nevím nevím... Jinak mám vše zapojeno přes odrušovací rozdvojky: http://www.online.officedepot.cz/ItemDe ... l=499.2219 dělá to ale i bez ní... Nemá někdo tušení co a jak?
Fender Standart Strat + POD HD500X
V případě nouze
: Peavey Royal 8 - předěláno na hlavu + 112 box (Eminence Stonehedge)
V případě nouze
Ahoj.
Včera s laborovaním s POD HD 500x sa mi stalo niečo podobné,skúšal som nastavovať efekty počas loopera priamo v HD edit a pri prehrávaní v sľučke postupne zvuk zoslaboval až do ticha.S presetmi,alebo bez nich.Pri bežnom hraní to nerobí. Bolo neskoro,tak som to nechal na dnes,budem skúšať ďalej,myslím,že na to malo vplyv zopnutie/vypnutie pre/postu pri nahrávaní.
Ak by niekto mal s tým skúsenosti,budem rád za tip.
Včera s laborovaním s POD HD 500x sa mi stalo niečo podobné,skúšal som nastavovať efekty počas loopera priamo v HD edit a pri prehrávaní v sľučke postupne zvuk zoslaboval až do ticha.S presetmi,alebo bez nich.Pri bežnom hraní to nerobí. Bolo neskoro,tak som to nechal na dnes,budem skúšať ďalej,myslím,že na to malo vplyv zopnutie/vypnutie pre/postu pri nahrávaní.
Ak by niekto mal s tým skúsenosti,budem rád za tip.
Zkus v nastavení vypnout blikání přepínače TAP.muflon píše:Zdar všem mám trochu problém s HD500. V poslední době začal vypadávat zvuk. Není to provázené nějakými lupanci nebo tak prostě jako by někdo mačkal na PODu mute tak na pár desetin vteřiny. Kabel, kytara i kombo jsme vyloučili - problém je i při čistém patchi bez jakéhokoliv efektu nebo simulace. Zdroj ještě zkusím proměřit ale protože mi to doma nedělá tak nevím nevím... Jinak mám vše zapojeno přes odrušovací rozdvojky: http://www.online.officedepot.cz/ItemDe ... l=499.2219 dělá to ale i bez ní... Nemá někdo tušení co a jak?
Díky za tip - na nejbližší zkoušce to otestuju a dám vědět.
V případě nouze
V případě nouze
Ake mate skusenosti s live hranim pod HD500 do koncaka? Uvazujem nad dokupenim lampoveho konca hrat cez box. Hrate tak niekto?
Doporučuji hrát přímo do PA a na pódiu mít vlastní neutrální (tranzistorový) odposlech.Lario1 píše:Ake mate skusenosti s live hranim pod HD500 do koncaka? Uvazujem nad dokupenim lampoveho konca hrat cez box. Hrate tak niekto?
Zdravím, potřeboval bych poradit . Už nějakou dobu váhám nad koupí HD 500 , velmi mě to láká, nějaké zkušenosti s Line6 PODem ledvinkou mám, ale zatím jsem se nerozhoupal. Mezitím přišlo Line 6 s HD 500X 
Důvod koupě je možnost skládání/ nahrávání v domácích podmínkách, a velké množství efektů , které to obsahuje .
Původně jsem chtěl tu podlahovou verzi , ale v poslední době mne začala doslova hybnotizovat ta raková PRO. Tak jsem se chtěl zeptat , jestli to má význam si na to připlácet , jestli je mezi nima nějaký rozdíl i ve zvuku. A potom ještě další věc, je ta HD 500 X něčím lepší něž ty starší bez toho xka ?
Měl bych možnost totiž tu starší podlahovou 500 koupit od kamaráda levněji, popř.i starší PRO verzi za cenu té podlahové 500X .O nutnosti dokoupit pedál k tomu PRO vím.
Poradil by někdo , kdo s tím má nějakou zkušenost. Díky předem za nějaké rady . P.
Důvod koupě je možnost skládání/ nahrávání v domácích podmínkách, a velké množství efektů , které to obsahuje .
Původně jsem chtěl tu podlahovou verzi , ale v poslední době mne začala doslova hybnotizovat ta raková PRO. Tak jsem se chtěl zeptat , jestli to má význam si na to připlácet , jestli je mezi nima nějaký rozdíl i ve zvuku. A potom ještě další věc, je ta HD 500 X něčím lepší něž ty starší bez toho xka ?
Měl bych možnost totiž tu starší podlahovou 500 koupit od kamaráda levněji, popř.i starší PRO verzi za cenu té podlahové 500X .O nutnosti dokoupit pedál k tomu PRO vím.
Poradil by někdo , kdo s tím má nějakou zkušenost. Díky předem za nějaké rady . P.
Marshall JCM 2000 TSL 100 , A/B box 1960 Vintage, MXR Fullbore Metal Distortion , BOSS DD7 ,
Epiphone LP Clasics - DP-159 DiMarzio Evolution bridg. / SD-SH4 J.Beck neck
Ibanez RGA 220 Z Red Wine - Active pickups Ibanez
Kramer Bareta 2 - SD-SH6 Distortion bridg./SD-SH2 single
Super Strat. - zak.výroba EMG 81/60 Active pickups
-
Mlask
- last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337
vsechny PODy pouzivaj stejne simulace. Zvuk bude tedy HD PRO a HD500 naprosto stejny. Model s pridavkem X ma jen vetsi DSP power, takze zvladne vic efektu soucasne. Nevim jak se to vyuzije ale kdybych ja kupoval, tak beru toho z druhy ruky za dobrou cenu. Splni to vsechno co potrebujes delat. Ten rackovej je jen k tomu kdyz clovek ma rack a chce si to vylozene necim naplnit 
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Čau, dík za reakci . No já právě nevím zcela přesně co od toho čekat. Říkal jsem si , že pokud by to fakt dobře hrálo, pořídil bych si k tomu nějaký dobrý koncový zesilovač , a nějaký ten ráček bych vytvořil
A hlavu Marshalla prodal .
Ten rozdíl mezi X a ne X . Dozvěděl jsem se že má výkonější procesor . A tady, když jsem pročítal tohle vlákno někdo psal , že by ta HD 500 (bez X) ,potřebovala nějaké turbo, že to někdy v něčem nestíhá. Tak právě nevím . Mám možnost mít tu HD500 cca pul roku starou za 8 tisíc . A tu novou X se slovou za 12500,- Je to o 4500 víc , ale zase uplně nové a s tím vykonějším CPU .A ono, ani těch 8 tisíc neni zas tolik málo, tak právě nevím jestli je ten rozdíl zase tak zásadní .
V případě PRO bych mohl tu starší PRO novou mít za 13500 a PRO X za 17000 cca o 2 tis. levněj.
A hlavu Marshalla prodal .
Ten rozdíl mezi X a ne X . Dozvěděl jsem se že má výkonější procesor . A tady, když jsem pročítal tohle vlákno někdo psal , že by ta HD 500 (bez X) ,potřebovala nějaké turbo, že to někdy v něčem nestíhá. Tak právě nevím . Mám možnost mít tu HD500 cca pul roku starou za 8 tisíc . A tu novou X se slovou za 12500,- Je to o 4500 víc , ale zase uplně nové a s tím vykonějším CPU .A ono, ani těch 8 tisíc neni zas tolik málo, tak právě nevím jestli je ten rozdíl zase tak zásadní .
V případě PRO bych mohl tu starší PRO novou mít za 13500 a PRO X za 17000 cca o 2 tis. levněj.
Marshall JCM 2000 TSL 100 , A/B box 1960 Vintage, MXR Fullbore Metal Distortion , BOSS DD7 ,
Já jsem vyměnil za X ko z důvodu nový stroj 3 roky záruka hraje to stejně DSP stejně překročím i tady.Radši bych šel do nového se zárukou ,u těchto technologií se musí na to přihlížet.Pokud cena není pecka to bych viděl tak na 6000.-.No myslel jsem si jak to super valí do linky,pořídil jsem si na hraní DT25+box rok starý za 13500.-
a když to jede přes to DTčko Direct out tak je to tak o 100% lepší než z HD500X.Takže ho mám, Dream RIG DT25+cab HD500X+VAriax Tyler 59.JE to pecka.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Takže ve spojení s opravdu kvalitní lampovou hlavou, což Marshall JCM 2000 TSL 100 bezesporu je, by tohle mělo fungovat jen dobře ,nejlíp jak je jen možné ??
To se nikdy nedá takhle zodpovědět měl jsem lampového ketnera a s tím se to v celku pralo a třeba s Fenderem Blues deluxem to byl luxus připadá mi že do 6l6 nebo 6v6 se to chová líp.To se fakt musí zkusit.Nejlíp jak je možné to bude fungovat s DT25 nebo DT50 ty technologie prostě patří k sobě.Propojeno jedním kabelem 100krabiček a 20 aparátů konfigurace jedním šlápnutím z Blackface na Soldano fakt funguje nikdo tomu nevěří až to zkusí vesměs každý čučí.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Rectifier píše:Takže ve spojení s opravdu kvalitní lampovou hlavou, což Marshall JCM 2000 TSL 100 bezesporu je, by tohle mělo fungovat jen dobře ,nejlíp jak je jen možné ??
A abych nebyl úplně OT, mám na cestě HD500, ale primární účel bude midi ovladač + ef. procesor, ty simulace můžou jedině překvapit
To se u tebe dlouho neohřál pokud dobře vidím na bazaru 
V případě nouze
V případě nouze
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
klasikamuflon píše:To se u tebe dlouho neohřál pokud dobře vidím na bazaru
Jinak co se týká HD500, tak mě ty simulace docela příjemně překvapily. Není tak komplikovaný jako např. Axe a některé modely se mi líbí víc než z Fractalu (např. JCM800). Dynamika je taky na dobré úrovni. Akorát jsem zatím nepřišel na to, jak používat samotné preampy bez simulace konce/boxu při hraní do lampového konce (output mám zvolený stack pwr amp), protože i se simulací mikrofonu fungují jako EQ.
Při výběru simulace zesilovače lze vybrat:bubucci píše: Akorát jsem zatím nepřišel na to, jak používat samotné preampy bez simulace konce/boxu při hraní do lampového konce (output mám zvolený stack pwr amp), protože i se simulací mikrofonu fungují jako EQ.
- preamp + konec + repro například "Class A-15 + 1x12 Blue Bell" pro výstup do PA.
- jen preamp například "Class A-15 Pre + NoCab" pro výstup do konce kytarového zesilovače.
Prosim vás, jde jen na samotném efektu, a to jak podlahové verzy , tak rakové všechno ovládání-nastavování přímo fyzicky přímo na něm ???
Bez toho , že bych ho musel připojit k PC a tam mít nainstalovaný softw. ??
Myslím , třeba např. měnit mikrofony, bedny , atd. ? Prostě jestli je na multiefektu možné dělat vše i bez toho spojení s PC s programem PODHD500Edit ? Děkuji za info
Bez toho , že bych ho musel připojit k PC a tam mít nainstalovaný softw. ??
Myslím , třeba např. měnit mikrofony, bedny , atd. ? Prostě jestli je na multiefektu možné dělat vše i bez toho spojení s PC s programem PODHD500Edit ? Děkuji za info