vybíráme dig. piano s rozpočtem do 50.000,- Jednou z alternativ je i starší Yamaha CVP 405 za podobnou cenu jako nová CLP 430. Má význam uvažovat starším nástroj? Pokud vím, tak CVP-405 se vyráběla od r. 2008. Oba modely mají GH3, 405 má zřejmě mnohem víc čudlíků Bohužel, vedle sebe je na vyzkoušení/porovnání nedostanu.
Kromě CLP 430 případně CVP 405 je v hledáčku ještě Kawai CN34 nebo Roland HP-504. Samozřejmě je zkoušíme kde se dá, spíš mi jde o názor na CVP-405 ve srovnání s aktuálními modely této cenové hladiny.
No a co se vám líbí více, vzhled CLP430 nebo CVP405? A budete využívat ty další čudlíky?
CLP430 má novější (imho i lepší zvuk). Na druhou stranu, CVP405 má asi lepší reproduktory. Je dobré započítat i to, že starší piáno může mít mírně ohranou klaviaturu (nejlépe pečlivě vyzkoušet před koupí) a nebude mít záruku jako nové.
Mimochodem, pokud nepospícháte, Yamaha představila novou generaci Clavinov, které přinášejí další vylepšení. Do uvedené ceny be ses vešel s CLP535, otázkou ale je, kdy se objeví v obchodech (zdá se, že obchody, které je uvádějí, jako dodací dobu uvádějí 90dnů...)
Co se týká srovnání s dalšími piány, opravdu záleží na tom, jakou funkčnost chcete používat. Pro příklad, pro použití jako náhradu klasického piána bych si třeba CVP nikdy nekoupil, už jen kvůli vzhledu. Pokud byste ale chtěli používat schopnosti CVP hry s doprovody, pak s tím myslím CN34 ani HP504 nemohou soutěžit.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Díky, až později jsem si uvědomil že rozdíl CLP/CVP je v těch doprovodech. Po těch netoužíme, takže výběr se zužuje na
Yamaha CLP 430/440
Kawai CN34
Roland HP 504/505
Teď je ještě někde dostat vedle sebe na odzkoušení ...
No, pokud jsi z Prahy, teoreticky by jsi mohl mít štěstí v Music City na Českomoravské kousek od Kyslík-arény. Ti prodávají piana všech tří výrobců, které zmiňuješ. Muziker a Kytary na Kawai kašlou, takže hypoteticky bys mohl zkusit Kawai v MC a zbytek očíhnout v Kytarách nebo Muzikeru.
V Brně je pak megastore Audioteku, tam by snad něco taky mohlo být. V ostatních regionech bohužel netuším.
Dobrý den.
Ptal jsem se tu na rozdíly mezi jednotlivými modely digitálních pian Kawai.
Teď mne ještě zajímá, jestli by mi někdo poradil, jaké jsou rozdíly mezi DP Kawai CA15 a Roland HP 506. Každý prodejce vždy vychvaluje jinou značku a já nejsem odborník. Sháním nástroj pro dceru, která si už některé typy vyzkoušela (favorit je zatím CA15), ale tento typ Rolandu určitě ne.
Pokud bych se rozhodoval mezi zmíněnými typy, který by byl pro dceru, která hraje i na klasické akustické piano, lepší?
To může říct jen tvá dcera. Je to nový typ, měli byste ho najít v obchodech, tj. lze snadno vyzkoušet. Ale obecné charakteristiky:
- Klaviatura je IMHO věrnější na Kawai. Asi záleží, s jakou akustikou porovnáváte. Na Rolandu je možná trošku hlučnější a má tvrdší doraz na konci cesty klávesy, ale zase je možná rychlejší. V této nejnovější generaci prý Rolandi neduhy trochu zlepšili (nová generace jsou HP504, HP506, HP508, - HP503, HP505, HP507 jsou starší). Uvidíte sami.
- Já osobně mám zvuk radši na Rolandu, protože IMHO lépe reaguje na moje hraní, skoro jako sw piana (která ale znějí lépe). Rolandi zvuk za běhu syntetizují, v samplu mají jen začátek, proto dovedou tak dobře měnit charakter tónu v závislosti na dynamice. (Četl jsem i názor, že se "snaží příliš", tj. že se přehnanou reakcí podbízí. Mně osobně se ale výrazná reakce líbí.)
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
PtJaa píše:To může říct jen tvá dcera. Je to nový typ, měli byste ho najít v obchodech, tj. lze snadno vyzkoušet.
Tak si dcera vyzkoušela Roland HP506 a na stejném místě znovu i Kawai CA15 a rozhodla se pro CA15, že prý má podle ní lepší klaviaturu než Roland. Takže je už vybráno a i objednáno