Jolana

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana Diamant

Příspěvek od Smrťokvítek »

Toník píše:...Jo ještě dotaz: nezkoušeli jste někdo tu novou Diamantku (bohužel se už taky nevyrábí). Píšou o ní na http://www.jolana.cz (konkrétně na http://www.jolana.cz/jolana-diamant-ele ... kus-42003/).
Kamoš ji měl půjčenou domů na víkend a s těžkým srdcem ji vracel :lol: . Prej je povedená. Já bych tomu věřil. Jinak ty nové modely teď vyrábí nějaká firma. Asi koupili práva po krachu v roce 2004. Aivn to tady někde uváděl.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pidin

Příspěvek od Pidin »

čus kdyby jste nekdo vedel o diamantce za rozumnou cenu vzhledem ke stavu kytary a historii dejte vedet (napište mi sem na profil) dik :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Pidin píše:čus kdyby jste nekdo vedel o diamantce za rozumnou cenu vzhledem ke stavu kytary a historii dejte vedet (napište mi sem na profil) dik :)
Teď myslim byla na bazaru :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Já diamantku z roku 2004 mám, dokonce je to ta černá verze elegant která je vyfocená na www.jolana.cz ale jsem začátečník takže kvalitu nedokážu určit :) Ale zamiloval jsem se do ni na první pohled.

Jolany ftw!
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Bearder píše:Já diamantku z roku 2004 mám, dokonce je to ta černá verze elegant která je vyfocená na www.jolana.cz ale jsem začátečník takže kvalitu nedokážu určit :) Ale zamiloval jsem se do ni na první pohled.

Jolany ftw!
Za kolik byla ? :)
Bearder

Příspěvek od Bearder »

8500kč :P
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Pěkná cena, já se v tom teda moc nevyznám ale mám pocit, že se teď prodávají za víc. Na aukru zrovna někdo nabízí jednu za 20000. :lol:
Přes inzerát ? Nebo ležela někde v bazaru ? :)
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Ležela v obchodě kousek od Václaváku, ještě tam měly modrou verzi. Blbý je že nedokážu určit jestli zrovna ten kus který mám je dobrý nebo ne... prostě se na ní učím a je mi tak nějak jedno co vydává za zvuk :)

btw cena té na aukru je drsná :D
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

RJ píše:
Stanley píše:
spidershit píše:zkoušel jsem hrat na Jolanu galaxis a diamant...Diamantka měla rozhodně lepší sustain a bez zkreslení poměrně ne špatný kulaty zvuk. Takže myslim že dimantky stoji za to ale chce to vyměnit snímače a mechaniku...jo a kytarista z Beatles George Harrison měl taky Jolanu :P
Ano, pokud vím, tak Beatles všichni hráli na Jolany
Jimi Hendrix hrál též Jolanu, tuším že Iris. Otázka je jak dlouho :D
Diamantu jsem měl půjčenou a byl to neuvěřitělně špatný kus, pokroucený krk, špatný snímače, škoda mluvit
že by Hendrix hrál na Jolanu slyším poprvé a to jsem toho o Hendrixovi přečet celkem dost, na Iris ale nehrál určitě, protože tu začali vyrábět r. 73, tři roky po Hendrixově smrti. Přijde mi to s tou Jolanou spíše jako taková legenda, už proto že Jolana kromě Graziosa a několika ranných kytar vyráběla už jenom dá se říct kopie. Tak proč by Hendrix hrál na kopie, když moh mít (a měl) orginální Fendry a Gibsony. Ale možné je všechno ...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

LP Jolana Diamant černá.Koupil jsem ji,asi tak v roce 91 za 2000kč
Výměna snímače u kobyly 2800kč Hrála dobře V roce 2000 rozpad kapely
prodej kytary za 1000kč dodnes mě to mrzí,ale život už je takovej.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
Luky

-

Příspěvek od Luky »

nemá někdo zvás jolanu Syrinx,nebo STUDIO?? nebo nehrál na to někdo? hrozně mě zajímají
silenski

Příspěvek od silenski »

No mám čest z Jolanou diamant, když je dobrý kombo, tak je i dobrej zvuk, ale ty mechaniky jsou pěkně na ...... to chce fakt vyměnit moc to neladí, a když se seřídí oktávy, tak je to zachvilku zase zpátky, ale možná už je to taky stářím, ale jinak jsou to pěkný kousky.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

jojo,Diamantku má kámoš a zvuk má slušnej,akorát že on jí má v černym...jinak se docela často válí na bazaru,tak bych to občas checkoval... :wink:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Drobák píše:jojo,Diamantku má kámoš a zvuk má slušnej,akorát že on jí má v černym...jinak se docela často válí na bazaru,tak bych to občas checkoval... :wink:
taky ju mám v černé :))) nádherná kytara
Luky

Příspěvek od Luky »

ahoj..mám problém potřebuju kobylku na diamantku..ale myslím,že nová z prodejny mi tam nebude sedět....nedokázal by mi někdo poradit ? :(
Mastr

Příspěvek od Mastr »

stejný problém jako já.... musíš si koupit novou zalepit staré díry a vyvrtat nové nebo si to necháš udělat u kytaráře :wink:
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

a co mate s touz starou? :lol:
Luky

Příspěvek od Luky »

*Twisted.Brother* píše:a co mate s touz starou? :lol:
jednoduše...někdo jí ukradl .....lool co ?
Luchino

Příspěvek od Luchino »

Přesně tak. Mastr má pravdu. Jinak to nepůjde. Diamantka je komplet jiná, než dnešní kytary. V obchodě na ni prostě žádné díly neseženeš, nebo respektive seženeš, ale potom se úpravy neobejdou bez vrtání do kytary. Takže s tou kobylkou nemáš moc na výběr, leda bys sehnal origoš. Diamantku jsem v lednu předělával, měnil jsem komplet elektroniku - snímače, poťáky. Pak mechaniky a dával jsem nový pickguard. Vyšlo mě to kolem 1000Kč, protože jsem tam nedal moc dobré snímače - stály každý kolem 300Kč. Ale nestěžuju si, za ty prachy vypadá a taky hraje o hodně líp. Určitě bych ti doporučil, když už se budeš pouštět do té výměny kobylky, aby jsi ji zrenovoval kompletně. Určitě se to vyplatí a náročné to moc není.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak mě napadá kolik by tak kytarář chtěl za práci když si budu chtít nechat zalepit ty díry a vyvrtat nové??? aspoň zhruba
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“