Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
J.J.
Rádce

Re: Homemade kytara

Příspěvek od J.J. »

Moleek píše:Mně jen fascinuje, že tady všechny ty povedený kousky utopíš ve sběrným tématu, kde už to nikdy nikdo nenajde a takový humusstavby jak můj telecaster mají vlastní topic :))
Já si právě myslím, že tohle téma je pořád živý a kdo chce, tak si ho prolistuje i dozadu. Takový ty témata o stavbě konkrétní kytary vždycky zapadnou v propadlišti dějin a nikdo se do nich pak už nekoukne.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já nevím no... Na jednu stranu chápu jak to myslíš, ale na druhou stranu když budu potřebovat najít například jak J.J. udělal krk u toho PRS, tak to tady prostě nemám šanci najít, jinak to je super vlákno na čtení a všechno, to souhlasím, ale pokud půjdu po něčem konkrétním, tak to není taková výhra :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Tengli

Příspěvek od Tengli »

J.J. má recht. Brzy to zapadne. Spíše to chtělo vlákno pojmenovat "TT guitars" a dávat tam všechna svoje dílka. Hledalo by se v tom dobře a s každou novou kytarou by vlákno znovu vyplavalo na povrch. Viz. Mulen guitars. Tož tak...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

hmmm not bad! pouvažuju
šílené video
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

.... šílené video ...
já už jsem dávno odložil potřebu, porovnávat vliv materiálů a součástek kytar na výsledný zvuk. Ale věřím, že diskutovat se o tom bude určitě i za 100 let, stejně jako o počasí :?
J.J. píše:
Moleek píše:Mně jen fascinuje, že tady všechny ty povedený kousky utopíš ve sběrným tématu, kde už to nikdy nikdo nenajde a takový humusstavby jak můj telecaster mají vlastní topic :))
Já si právě myslím, že tohle téma je pořád živý a kdo chce, tak si ho prolistuje i dozadu. Takový ty témata o stavbě konkrétní kytary vždycky zapadnou v propadlišti dějin a nikdo se do nich pak už nekoukne.
:?: :idea:
v zahraničních fórech se témata o stavbě konkrétní kytary nazývají projekty a není problém rychle vyhledat určité vlákno, buď přes autora nebo název vlákna.
JJ = Já si právě myslím, že tohle téma je pořád živý a kdo chce, tak si ho prolistuje i dozadu....
To "prolistování" je už při 102 stranách pěkná dřina :(
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
pain2

Příspěvek od pain2 »

Vrhám se na první "svou" kytaru. Tělo jsem obšlehl od Schecter Avenger.
tělo jasan, krk mahagon s javorovým hmatníkem, kobylka TOM

bude olemovaná s transparentní barvou. (Přechod od černé po modrou)

Jelikož je to první kytara, tak jsem zatím našel nějaký pěkný kus dřeva od Sivčáka a top jsem se rozhodl nelepit. To bude pravděpodobně až s druhou kytarou podle toho, jak se vyvede tato :)
Přílohy
WP_20140318_19_35_15_Pro.jpg
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Držím palce ať se povede. Jen se zeptám na detail, jak to je s usazením krku? Jestli mě zrak nešálí, tak tam bude jen ležet a je tedy opřený jen o tu jednu hranu? Nemělo by to spíš být aspoň nějak tak jak je na fotce? Že je ten krk vsazený mezi obě hrany. Nemůže to dělat potom problémy?
Nevím, jen se ptám.
Přílohy
r3schecter_0_3_.jpg
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já jsem to vybral schválně kvůli pohodlnému hraní na sola... ta opěrná strana je udělná přesně, že po vsazení krku mám vše v jedné linii. a před šroubováním to ještě napevno stáhnu svěrkama, aby to neuhlo. Spíš si dělám starosti s úhlem krku :D Jelikož TOM kobylky mají ty struny výš, než Floyd rose nebo klasické Fendrácké kobyly. Tak ten krk budu s největší pravděpodobností muset dát lehce do úhlu za tělo. Ale mám vymyšlené jakým, leč zdlouhavým, způsobem na to půjdu :)
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Hmm, nevím, já bych měl z toho strach, jestli s tím něco nemůže udělat tah strun, který je u tlustších strun větší. To co jsem dal tu fotku, i tak je to minimum, tuším že to při hraní sól ani vadit nemůže takový kousek. Jo, úhel bude potřeba, nebo potom zapustit kobylku, to radši ale vybrousit to lože do úhlu. Smím-li se zeptat, jaký na to máš fígl :)

Ohledně toho krku mě to fakt vrtá hlavou, schválně bych byl rád kdyby se vyjádřil nějaký odborník.

EDIT: to už bych spíše řekl že při hraní bude překážet to tělo za krkem, protože tam není nějaký plynulý přechod, než ten kousek v čem je krk vsazen.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Když se to přišroubuje 4-mi šrouby, to nemůže uhnout nahoru nebo dolů :D struny táhnou dopředu nebo dozadu krk. Já používám devítky hybridy... popř. na Drop C ladění desítky hybridy, takže to zas tak moc našponované nemám. Ale už jsem si upravoval jednu kytaru a vybíral jsem si tu spodní stranu lože, jelikož mi to tam při solech právě vadilo :D a koupil jsem si aji podložku tvarovanou, co se dává pod šrouby a ta je do konusu a celkově po sešroubování krku budu ještě zespoda dělat náběh, aby tam nešel hmatově poznat přechod mezi tělem a krkem. Mělo by to být skoro jako u lepeného krku.... jinak finta budou pouze v tom, že TOm kobylu podložím dřívkem do střední polohy, co mi umožní normálně šrouby. Pak natáhnu struny a budu ten krk naklánět, abych zjistil ten úhhel a úhelníkem to změřím... tohle asi budu dělat s otcem, páč bych potřeboval 4 ruky :D Ale, co jsem se díval, tak to běžně bývá od 1,5° do 3°
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nebál bych se, že bude spodní opěrka chybět. Musí to držet.
Úhel krku uděláš podložením šablony v místě kobylky lištou zhruba výšky kobylky mínus výška hmatníku nad tělěm.
Šablona v pozadí vypadá brutálně nahrubo vyřezaná, tělo zatím taky. Měl bys být přesnější, ať to nějak vypadá. I ty šachty na snímače jsou hrubé. Nevymýšlej top a lemování, snaž se udělat nejdřív ty jednoduché věci krásně čistě a pak zesložiťuj. Ať se daří, postuj další postup.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Jj, držet to musí. Jinak diky za tip :) co se týče opracování, tak v pozadí to není šablona. Jen jsem zkoušel horni frézku, abych zjistil, co od toho očekávat :D Samozřejmě s detailním opracováním na to jeste vlítnu :) jinak fotky budu postupně dávat.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ty šrouby to udrží, ale je určitě lepší, když je ten krk vymezenej, už když ho tam nasucho vložíš a těmi šrouby se jen upevní. Jinak k tomu zaklonění krku, je jednodušší udělat úhel na patce krku, než na krkovým loži, pokud je patka dostatečně tlustá.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Říkal jsem si, že na tom krku je to přecijen přístupnější udělat ten úhel :D ... nicméně mám dotaz. Teď už mě bude čekat lepení lemu do týdne a jakým lepidlem to mám lepit? Díval jsem se po foru a krom videa, kde řekl Super Glue, což mi moc neřekne :D tak, jestli s tím má někdo tady zkušenosti. Díky :)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Super Glue=vteřinové lepidlo. Pro lepení bindingu se tady už doporučovalo gelové. Někdo tady postoval i zdroj na levnou a kvalitní variantu,ale hledat se mi to nechce... :wink: Ta lemovka bude z čeho?
pain2

Příspěvek od pain2 »

Díky, tož po nečem mrknu :) .. jinak to bude Celuloid Abalone.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

pain2

Příspěvek od pain2 »

Super, diky :)
square

Příspěvek od square »

Já to lepil dvousložkovým epoxidem, chvíli jsem podržel a přetáhnul páskou, drží to dobře
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jen, kde se dají koupit ty lemovky? Vím, že je měly na bachmusik.com, ale teď je hledám marně :(
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“