P90 velikosti lipsticku
Pravidla fóra
P90 velikosti lipsticku
Ahoj, často hraju na Danelectro 59 DC, ale začínam si uvědomovat, že nejsem zrovna typ na čistej zvuk a začíná mě to dost omezovat, jelikož na vyšší gain už je to dost zlý. Tak se chci zeptat, jestli někdo neví o nějakym p90 velikostí singlu, nebo i silnějším singlu co by se tam dal dostat, aniž bych musel do kytary řezat. Dík.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: P90 velikosti lipsticku
Existuje pár značek, co dělá "strat-sized" P90. Stačí pogooglit...
Nicméně mám pocit, že ty Dano lipsticky jsou užší než normální SC. Koukal jsi, jestli třeba SD nedělá nějaké lipsticky, co by ti vyhovovaly?
Nicméně mám pocit, že ty Dano lipsticky jsou užší než normální SC. Koukal jsi, jestli třeba SD nedělá nějaké lipsticky, co by ti vyhovovaly?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já už jsem se to snažil nějak od oka poměřit s normálníma singlama a právě mi taky vycházelo, že ten lipstick bude užší a když ne, tak ty vršky, jak jsou zakulacený,tam budou vadit.
A jak píšes, na ty SD jsem taky koukal a bylo by to úplně ideální řešení. Akorát se bojim, že lipstick, ač od SD bude mít pořád dost slabej výstup. Těžko říct, nikde jsem nenašel žádnou ukázku s většim zkreslenim, ale možná se pletu. Ale bojim se to zkoušet naslepo, přecejen dát za jeden dvojku je dost, a na bazaru je to tabu.
Nepotřebuju žádnou pilu, stačilo by mi zkreslení co dokáže obyč singls strat/tele.
A jak píšes, na ty SD jsem taky koukal a bylo by to úplně ideální řešení. Akorát se bojim, že lipstick, ač od SD bude mít pořád dost slabej výstup. Těžko říct, nikde jsem nenašel žádnou ukázku s většim zkreslenim, ale možná se pletu. Ale bojim se to zkoušet naslepo, přecejen dát za jeden dvojku je dost, a na bazaru je to tabu.
Nepotřebuju žádnou pilu, stačilo by mi zkreslení co dokáže obyč singls strat/tele.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
- Nero
- Rádce
Takhle, on jen ten fakt, že budeš mít kvalitnější snímač, ti pomůže pracovat s vyšším zkreslením.
Já jestli koukal dobře na výkresy, tak lipstik má průměr něco přes 16 mm a SC má šířku něco přes 17 mm, a to ten lipstick je asi ještě navíc lehce zanořený. Takže se bojím, že jiný typ snímače do té kytary bez zásahů budeš cpát těžko.
Já jestli koukal dobře na výkresy, tak lipstik má průměr něco přes 16 mm a SC má šířku něco přes 17 mm, a to ten lipstick je asi ještě navíc lehce zanořený. Takže se bojím, že jiný typ snímače do té kytary bez zásahů budeš cpát těžko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Bude to tak jak píšeš. Ted jsem koukal na Seymour Duncan Hot Rails, ale na obrázku byl jasně větší než obyč. lipstick. Takže budto SD lipstick a nebo pilník. Každopádně ti moc děkuju.
- Nero
- Rádce
Za málo
Doslova a do písmene 
PetrPeter 1975 - 2008
Ještě cca týden zpět se tam lipsticky od SD válely. A byly tam docela dlouho. Škoda. Ale tak třeba se zase poštěstí.pap píše:a na bazaru je to tabu
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Zkus napsat panu Machovi z RM Pickups. Třeba by byl schopen vyrobit to co potřebuješ za pěkný peníze 
Dobrý večer, tentokrát chci pomoci tím, že se Ti budu snažit Tvůj úmysl rozmluvit
. Danelectro 59 DC je natolik specifická kytara, že by bylo škoda ji tímto způsobem znehodnotit. Nejsi-li "muž čistého tónu" a chceš zkreslení použij raději jinou kytaru než předělávku Danelectra. A "zvonivé" Danelectro si buď nechej pro skladby kde jej využiješ, anebo jej pošli dál někomu, kdo je oním "mužem čistého danelektrovského" tónu.
Co ty na to?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tube Guru: Právě proto se snažim najít nějakou alternativu, abych do ní nemusel rejpat, případně tam mohl vrátit zase ten origo lipstick. Mam víc nástrojů, takže fakt je ten, že tenhle tunning není nezbytnej, ale je mi líto jí nevyužít víc, protože se mi na ní krásně hraje, má parádní krk a je lehká, což bych určitě na podiu využil.
Hegrik: Tohle je hodně dobrej nápad, za zkoušku nic nedam.
Hegrik: Tohle je hodně dobrej nápad, za zkoušku nic nedam.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 17.03.2014 8:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Pak dej vědět co odepsal, sám jsem zvědavej 
Hegrik: Ok, už jsem jim psal, tak uvidim jestli se s tim budou chtít poprat 
no ja jsem si to myslel taky dokud jsem nedelal tuhle ukazku.... v druhe pulce mi to rozhodne neprijde zly a ani cisty zvuk to neni 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak jsem psal do RM, jestli by byli schopný vyrobit lipstick, co by mel charakter jako Hot Rails. Pan Macho mi odepsal, že podle rozměrů by se tam měl vejít F4Jr. nebo příp. Distortion Rails, což by bylo ideální, protože DR mam na staršim stratovy, kterýho stejně nepoužívam. Nakonec, po shlédnutí Hyenikova videa mi to nedalo a šel jsem to ještě jednou zkusit, jestli bych z toho originálu nebyl přecejen schopnej něco kloudnýho dostat. V garáži jsem měl jen pololampu Kustom, přes kterou kytara zněla při zkreslení fakt dost otřesně. Lezl z toho víceménně jen brum. Pak jsem si tam přivezl Line 6 spider mkII, píchl to do něj a jen koukal. Dá se z toho dostat víceménně všechno, i velký zkreslení, co si furt drží příjemnej, konkrétní zvuk a nedělá bordel. Takže nakonec měnit ani nebudu. Chtělo to jen lepší aparát, což mi bylo celou dobu jasný, ale nečekal jsem, že v tom najdu až takovej rozdíl, kdy z jednoho komba leze jen mrtvej overdrive a na druhym nakroutim bez problémů pilu.
Omlouvám se za román, díky Hyeniku.
Omlouvám se za román, díky Hyeniku.