Shořelé kombo
Pravidla fóra
-
kytarista54
Shořelé kombo
Zdravím, včera mi na kšeftu "shořelo" kombo fender frontman 100w. kombo celý kšeft chrastilo a nakonec se s něho začlo dýmit a konec. Když sem ho potom zapnul tak už to jenom bzučelo
Tak se chci zeptat v čem může být problém, popř. jestli by se to ještě dalo nějak zpravit. Díky
Re: Shořelé kombo
Podle toho jak to popisuješ si myslím že se to kombo pokazilo. A vzhledem k tomu že se jedná o banální závadu není problém ji identifikovat takhle přes fórum, takže vůbec nechoď do servisu.
Taky doporučuju to už znova nezapínat protože pokud ti odešel konec, můžeš si odpálit i reprák.
Taky doporučuju to už znova nezapínat protože pokud ti odešel konec, můžeš si odpálit i reprák.
simiruz píše:Podle toho jak to popisuješ si myslím že se to kombo pokazilo.
Opravdu???
Opravdu se jedná o banální závadu???
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Na debilní otázku debilní odpověď.
Možná bych tam ještě víc naznačil tu ironii kdyby náhodou někdo byl debil tak aby to nevzal vážně. 
s debilem bych se krotil...psáno je to uplně stejným stylem jako první příspěvek...vyber si kdo z nich dvou trolluje...
Zanes to k někomu do servisu, sám s tím neuděláš nic.
Zanes to k někomu do servisu, sám s tím neuděláš nic.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Mám doma bzučícího laneye a má zničený elektrolyt ve zdroji, možná to bude něco podobného...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Ano, to je záměr. Ironie - onen stejný styl je zde použit jako upozornění původního přispěvatele na úroveň a smysl dotazu.anmelden píše:s debilem bych se krotil...psáno je to uplně stejným stylem jako první příspěvek...
Edit: Pardon za OT, ale nedalo mi to..
- Alternátor
Chlapi, zase bych na nováčky nebyl tak tvrdej. S podobnýma, ač stupidníma, dotazama tu začínala spousta z místního osazenstva, včetně mě. Navzdory tomu, že se podobný dotazy objevujou často, bych hned do každýho nešil. Pak je to odradí od připojení se do dění a dalšího přispívání.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
No já si myslím že simiruz se svojí radou vůbec tvrdej nebyl a zásadní rada (servis a už to nezapínat) je v ní už jasně obsažena. No a my ostatní si tu trošku děláme srandu ze starého harcovníka anmeldena, který úplně nepochopil onu ironii již v první odpovědi ani následně osvětlenou od Hegrika.. Ale konec OT.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě jsem to nemyslel nijak zle
ale tohle byl dotaz tak na věšteckou kouli takže tak 
- Alternátor
Já to v podstatě chápu, ale když se vžiju do tazatele, tak kupříkladu ze simiruzovy odpovědi by mi nebylo jasný, co až je ironie a co myslí vážně, takže asi tak. Jen bych k nováčkům byl tolerantnější.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Já tam čtu o servisu pravý opakJosé píše:zásadní rada (servis a už to nezapínat) je v ní už jasně obsažena.
Zastáváte se tu nováčka, ale jak souvisí nováček na fóru s netechnicky položenou otázkou ohledně svého komba? Komba, které dobře znám (měl bych) protože s ním absolvuji kšefty.simiruz píše: takže vůbec nechoď do servisu.
Nebo se předpokládá, že jasně formulované závady bude pokládat ten, kdo je tady 7 let a má 3 tisíce příspěvků?
Takže netahejme do toho nováčky. Nikdo neví všechno a subjektivně hloupý dotaz může stejně tak položit ten, kdo je tu zaregistrován od 2007. Nováček na fóru logicky neznamená hloupý, neznalý člověk.
A to může být kytarista54 rád, že Leo Fender je 23 let po smrti. Být to kombo žijícího výrobce, asi by si vyslechl něco peprnějšího na svojí osobu.
A tím končím toto OT.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že ta ironie simiruzova příspěvku byla znát již od první věty. Pokud to někdo nepostřehl, tak to je pak věc druhá. Takže aby bylo definitivně jasno: všichni se tu shodli na tom, že je třeba to zanést do servisu k někomu, kdo se v opravě kytarových aparátů vyzná.
Seznam opravářů možno prohlédnout např. zde: aparatury/
Seznam opravářů možno prohlédnout např. zde: aparatury/
-
kytarista54
Sorry lidi, já jsem muzikant a né technik takže se v tomhle hardwaru moc nevyznám
Jinak mě zajímalo jestli jste někdy měli podobný problém a zda pak šlo kombo zpravit apod... Ale asi jsem to napsal špatně. Jinak někteří si tu vaší aroganci můžete odpustit...
Když si projdeš fórum (a nejen toto fórum), tak zjistíš, že nejsi první ani poslední komu se něco podobného stalo. Bohužel jsi nám poskytl málo informací a s tím souvisí i to, že nejsi "technik". V tom případě by ti byly jakékoliv rady asi na nic. V tom kombu se nevrtej a dej to do servisu. A věř tomu, že po internetu nebo i po telefonu by z tvé informace byl rozpačitý i servisák. Určitě by to chtěl vidět. Spravit jde všechno. Skoro všechno.kytarista54 píše:Jinak mě zajímalo jestli jste někdy měli podobný problém a zda pak šlo kombo zpravit apod...
Pozn. Zpravit znamená někomu sdělit nějakou informaci, podat mu zprávu.
Spravit namená něco opravit, uvést to do pořádku.
Omlouvám se za jazykový koutek, ale napsal jsi to tady vícekrát a tak se nejedná o překlep, ale o neznalost.
"zakouřilo se mi z motoru u auta", "zakouřilo se mi z počítače", "zakouřilo se mi z pračky, ..., myčky, letadla, elektrárny", v čem může být problém? Dá se to spravit?
Jen opravdu "vyjímečný" netechnik položí takovouhle otázku a myslí ji vážně. Tys tady nepřišel pro seriózní rady, ale pro útěchu, nemůžeš nám naše reakce zazlívat. Zkusím teda útěchu:
"To je v pohodě, mi se to stalo už 5x a pokaždé mi to v servisu opravili za 3 kila a měl to do druhého dne hotové. Prý tam jenom vyměnil nějaký koncový tranzistor nebo co. Dokonce se po opravě zlepšil zvuk."
Jen opravdu "vyjímečný" netechnik položí takovouhle otázku a myslí ji vážně. Tys tady nepřišel pro seriózní rady, ale pro útěchu, nemůžeš nám naše reakce zazlívat. Zkusím teda útěchu:
"To je v pohodě, mi se to stalo už 5x a pokaždé mi to v servisu opravili za 3 kila a měl to do druhého dne hotové. Prý tam jenom vyměnil nějaký koncový tranzistor nebo co. Dokonce se po opravě zlepšil zvuk."
OT: ...A ztoho vyplývá, že všechna simiruzem vyjmenovaná zařízení funguje na principu kouře. Když kouř unikne, přestanou fungovat. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.