M-Audio Fast Track USB + Guitar Rig

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Durannn
Kontaktovat uživatele:

M-Audio Fast Track USB + Guitar Rig

Příspěvek od Durannn »

Ahoj,

předem se omlouvám že zakládám téma na něco, co už tady je - ale nikde jsem nevyčetl konkretní postup nebo něco podrobnějšího.

Koupil jsem M-Audio Fast Track USB a potřeboval bych po ní hlavně to, že když hraji skrze Guitar rig, tak abych mohl při tom mít zapnutý např. i Winamp nebo prakticky jakýkoliv přehrávač. Vždy mi ZK dovolí poslat na výstup jen jedno - buď Guitar rig (a winamp nehraje) a nebo naopak. Vím že je třeba dodržovat pořadí, ale nefunguje to ani v jednom pořadí, ať prvně spustím GR a pak Winamp, nebo naopak. Nemá někdo nějaký nápad ? Používám W7 - případně co přesněji nastavit v možnostech pro záznam a pro přehrávání ? Na Latenci používám ASIO4ALL.

Několik let funguji přes PCI ZK Creative Audigi 1 -> ASIO4ALl -> Guitar rig. Od té doby, co jsem si dal W7 - tak musím dodržovat pořadí zapínání - 1. Winamp a spustit skladby a až pak 2. spustit GR, Apmlitube a podobné SW.

Za každou radu budu vděčný. Případně kdybych tohle nevyřešil, tak budu dále hrát přes Creativku, idkyž na to není vůbec dělaná, ale je tam tato možnost.
Kytary : Gibson LPJ 2013 LH, Fender CD-100 CE LH, Ibanez GRG170 LH
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
gembec

Re: M-Audio Fast Track USB + Guitar Rig

Příspěvek od gembec »

prepni si to v nastaveniach guitar rigu na m-audio.
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Děkuji - to je přesně ta blbost, která mi pořád unikala :) ... teď bych ještě dodál další problém - a to sice brum ve zvuku. Nainstaloval jsem M-audio na PC (W7) i na NB (W8), obojí má docela silný brum - když jsem z NB odpojil napájení - tedy běh jen na baterii, brum přestál. Má to nejspšíe co dočínění s rušením v El. síti ? Nebo je problém někde v uzemění, stínění kabelů ? Nemáte nápad ?
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
gembec

Příspěvek od gembec »

s gate-om v guitar rigu si hybal ? ten to ciastocne vie odtlmit ale uplne nezmizol ani u mna, nepomaha ani odpojenie kabla notebooku. ja este chcem vyskusat novy lepsi kabel.
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Jo s tím jsem si kdysi hodně hrával ještě na Creative ZK, vím k čemu to takhle je, spíše bych řekl ,že to je takové noise ratio, šum ... ale já mám brum - a když odpojím NB ze sítě, tak to přestane, takže to musí mít nějak spojitost se síti. Teď je otázkou kde, difitálně signál vést do receiveru nemůžu, protže ZK nemá dig. výstup.
gembec

Příspěvek od gembec »

aha, tak ten problem nemam, ale niekde som uz videl, ze mal s tym niekto problem.
ja mam ten sum, ale neviem si s tym poradit, pri jemnych zvukoch to je ok ale pri takych mocnejsich (metalovych, rockovych) je viac citelny.
MartyF

Problém s M-Audio

Příspěvek od MartyF »

Zdravím, koupil jsem zvukovou kartu M - Audio Fast track. Nainstaloval jsem Guitar Rig a vše jelo jak má. Dnes jsem vypojil usb z počítače a zapojil do jiné usb dírky a guitar rig mi přestal jít. Ani když to pichnu zpět, nic se neděje, jen šum. Nevíte co s tím? Píše mi to hlášku "the asio sample rate is not supported by one of the usb interface..." děkuju za rady.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s M-Audio

Příspěvek od pavlii »

Kluku - a řešil jsi to podle té informace, co jsi obdržel? 8) Aneb nastavení samplovací frekvence.....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
MartyF

Příspěvek od MartyF »

neresil :D...kde se to nastavuje?
MartyF

Příspěvek od MartyF »

uz mi to nepise,ale guitar rig stejně jen šumí
Joahym

Příspěvek od Joahym »

Zdar, já mám taky problém s touhle zvukovkou, nainstaloval jsem ovladače od Avidu,
no, zvukovka sice zdá se funguje, ale nejde mi jakkoliv zprovoznit line-in vstup a nejde
ani mikrofon, na ovladácim panelu karty je zobrazen aktivní OUTPUT a INPUT,
funguje přehrávání hudby, ale jakkýkoliv nahrávání je hluchý (Sound Forge Studio)
jak line-in tak ani nástrojový vstup neindikuje na diodě žádný signál,
někde jsem četl, že by to mohlo být připojením pouze přes usb, že to chce adaptér,
už nevim čim, koupil jsem to od někoho, kdo saozřejmě tvrdí, že to funguje, ale mě to jako
moc funkční nepřijde, nevíte někdo? je někde ještě něco, co by to mohlo způsobovat,
co mi uniklo
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Tuhle diskuzi považuji za zázrak, poprvé po 5 letech co mám fast track od m-audia sem našle někoho kdo to má též.
Připojil jsem to, ale ani to nešumí. Kde se to zapíná?
Hans
Joahym

Příspěvek od Joahym »

počkej - jako vtípek nebo opravdu myslíš tlačítko power na zadní straně karty? :)
nejde line in vstup nebo nástrojovej? někde jsem se dočetl, že se nesmí Fast Track dávat jako výchozí zvukovka, ale už nevim, laboroval jsem s tim, přehazoval usb porty, zběsile mačkal čudlíky, který s tím ani nesouvisej, prostě nevim, ale pokud dioda u nástrojovýho vstupu neindikuje signál, tak je asi špatná zvukovka. nemůžu si pomoct a nebo je to prostě něco, co nejsem schopnej najít

no nic, ale povedlo se mi zapojit USB mix diky aktualizacím ovladačů, tak na Fast Track kašlu...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

V téhle diskusi jsou dva problémy a ani jedno řešení, takže jako dlouhodobý majitel této zvukovky zkusím poradit já.

1) Nepoužívejte ASIO4All. Nic tím nevylepšíte, zvukovka a její ovladač ASIO umí. Naopak to způsobí ten problém se současným používáním např. Winampu a GR.
2) To vzadu není vypínací tlačítko. Zapíná to fantomové napájení vstupního konektoru.

3) Mít ji jako hlavní není žádný problém, provozoval jsem ji tak normálně.

4) Pokud nebliká indikátor vstupního signálu u nástrojového vstupu, je problém se zdrojem signálu nebo je zvukovka prostě rozbitá. Ostatní věci na to nemají vliv. Je možné ji klidně připojit k USB nabíječce a půjde (i když jen monitoring).

5) Pokud GR šumí a nejde do něj signál, zkontrolujte, jestli jej berete ze správné "strany" (zleva nebo zprava). Z kytary bude vstup mono a půjde jen jedním kanálem.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Nechci zakládat zbytečně nové téma, mám podobný problém.

Vlastním M-Audio Fast Track MK2 a nedaří se mi zprovoznit v Amplitube, nebo Guitar Rigu. Ovladače mám nejnovější, zkoušel jsem i ASIO a nic. Dřív jsem měl Guitar Rig Mobile a vše šlapalo.
-Zvukovka svítí, když ji propojím se sluchátky tak kytaru slyším, ale v Amplitube nebo Guitar Rigu ne. V nastavení Amplitube i Guitar Rigu jsem ji dal jako výchozí, pořád nic.

Ví někdo jak na to?

Díky
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A normální signál (třeba puštěná MP3) z ní leze?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

SynysterGate$

Ano.
-Když ji propojím s ntb přes USB a zapojím do zvukovky sluchátka, slyším všechno co pustím na PC + kytaru. Pokud pustím Amplitube nebo Guitar Rig, neleze do nich žádný signál.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak pak mě napadají jen špatné ovladače. Sám jsem kdysi něco takového řešil a ukázalo se, že ty nejnovější jsou problémové. Zkus tyhle, ty jsem sám používal bez problému: http://uloz.to/xdhJ1xk/install-m-audio- ... -6-0-6-exe

SynysterGate$

Vyzkoušeno = výsledek stejný. Ale i tak dík.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - poznámka ohledně ovladačů se mi zdá malinko lichá, protože pak by zvukovka nehrála vůbec. Ještě jsem se nikdy za svou praxi nesetkal se zařízením, které by podobným chováním likvidovalo veškeré technicko-přírodní zákony 8)

Vzhledem k tomu, že to tu nezaznělo, tak konflikt ovladačů mezi dvěma aplikacemi tu asi nebude na pořadu dne, nicméně bych zvukovku nedával jako výchozí pro OS (tuto roli bych přenechal té povolanější, čili integrované) a opět vyzkoušel. Když to vezmu jen selsky, tak systémový ovladač, jež obsluhuje veškeré multimediální aplikace (a dle informací funguje OK - hudbu lze přehrávat), tak fakt nevidím žádný důvod k tomu, aby aplikace GR, Amplitube a podobné zvuk za stejných podmínek nevyluzovaly.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“