Rozbitý delay

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Máca

Rozbitý delay

Příspěvek od Máca »

Ahoj,

můj EHX Memory toy přestal fungovat. Jde skrze něj signál, ale nedělá ozvěny. Čím víc přidám blend, tím víc se ztlumuje. Žádný jiný potenciometr nereaguje. Sice jsem ho rozšrouboval, ale jen kvůli gumovejm podložkám, v ničem jsem se nevrtal. Nestalo se to už někomu? :?:

Díky
José

Re: Rozbitý delay

Příspěvek od José »

Obvyklé otázky, napájíš adaptérem? Jestli ano, zkoušel jsi napájet baterkou?
Máca

Příspěvek od Máca »

Na to jsem úplně zapomněl. Nabíjím adaptérem přes daisy chain. Baterku momentálně nemám, takže jsem jí ani nezkoušel.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Často zmiňovaná závada u Memory Toy je rozpojení 2 částí obvodu, které jsou na separátních plošňácích a propojeny 8-pinovým konektorem (resp dvěma 4-pinovými). Prý se to někdy samo rozpojí či uvolní, případně to přijde rozpojené už z výroby:

"The pedal has two circuit boards, with one attached to the other by eight pins fitted into sockets on the other board. I noticed that the top circuit board of the two in the pedal was loose, and had in fact separated from the main board. Once I pushed the board pins back into the sockets on the main board the pedal started working again, it seems that the one board must easily come loose from the main board causing the problems."
Tady je to vidět:
http://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?f=1&t=7514
(a v diskusi je taky popsán stejný projev závady)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“