Zvukovka s optickým výstupem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka s optickým výstupem

Příspěvek od Durannn »

Čaute lidi, promiňte že na tohle ohrané téma zakládám vlákno, ale popravdě, už 2 dny hledám nějakou cenově dostupnou (do 3 - 3.5 tis) USB kartu, která má ale optický výstup.

Neví někdo o nějaké ? Výrobci jakoby byli snad alergičtí na ty optické rozhraní :roll:

Mám teď M-Audio Fast Track USB, ale mám docela slušný brum když ZK zapojím do USB a ze ZK do Receiveru přes RCA cinche. Zkoušel jsem jiné zasůvky, dokonce i připojit PC bez ochranného kolíku, naopak taky uzemnit kostru receiveru... pořád stejné. Jedině kde problém nebyl je notebook (ale pouze u Adapteru s dvojtou vidlicí, když použiju jiný adapter s trojtou vidlicí, brum se objeví taky, na baterii samozřejmě bez rušení a brumu).

HOdně výrobců nabízí S/PDIF ale koaxiální - tam je pořád metalické spojení zařízení a bojím se, že by to mělo stejný problém, potřeboval bych něco úplně galvanicky odděleného, nejlépe ta optika. Narazil jsem na ESI U24 XL, tak už se mi rozzářily oči .. ale ta bohužel zas nemá předzesilovač aneb. vysokoimpedanční nástrojový vstup :roll:
Kytary : Gibson LPJ 2013 LH, Fender CD-100 CE LH, Ibanez GRG170 LH
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
Moleek

Re: Zvukovka s optickým výstupem

Příspěvek od Moleek »

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Jo na tohle jsem taky koukal, dokonce jsem i uvažoval, že bych to nějak zbastlil doma. Ale pak jsem nad tím nějak zanevřel, zas další krabička do zásuvky co je třeba živit a mít zbytečné kabely, trafa a harampádí navíc. Spíše bych potřeboval ZK která tohle má
Ozvučení : Infrasonic Quartet, Guitar rig 3/4/5, Harman-Kardon AVR5500, TVM ARS-330-50 + ARS-215
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Obávám se, že v daném cenovém rozpětí asi takto vybavenou kartu nesežeš, jediné řešení, které mne ještě napadá je převdoník digitálního signálu, kterej ale nechceš... mezi náma, neměl bys stejně záruku, že by dobře fungoval.

V tom případě asi šetři na něco jako RME Babyface nebo koukni na inzeráty...
Co třeba tohle: http://www.audiozone.cz/bazar/echo-layla-3g-t20874.html
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Tohle už mi přijde moc profi - ale vážím si tvého návrhu. Pravda je, že moc takových ZK není. Narazil jsem teď na E-MU 0404 USB, ta vypadá hodně pěkně a má oba typy digitálních výstupů. Akorát si nejsem jistý, jak to bude s ovladači - někde jsem četl ,že s tím je docela problém a z vlastní zkušenosti, mám v PC Creative kartu a pravda je taková, že se na třídu Audigi totálně vysrali, co se Windows 7 týče. :roll:

Jinak co se typů karty týče, spíše jsem pro USB, budu ji používat primárně na PC, ale tu a tam ji budu i přenášet s NB.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

E-MU je již nějakej čas DEAD. ECHO z inzerátu zní o třídu líp a bude mít i lepší driver podporu, ačkoli mylsím, že už taky nějakej čas dost prohrává v rámci konkurence.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Jak to myslíš dead ? :) Svým způsobem, mě stačí když tu ZK nahodím v OS, chytnu ji na ASIO4ALL a pak ji zapnu na optický výstup. Toť vše, ostatní SW, které výrobci přikládají, to ani instalovat nebudu. Potřebuji čistě jen schopnou kartu. A právě proto se m izdá hodně dát 5000 za něco tkaového, ikdyž to je docela našlapaná kabice, já bych to osobně nevyužil ani z 20% - takže zbytečné peníze, zbytečně zabrané místo na stole.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

OK. Firma E-MU již neexistuje, tudíž legacy výrobky nemaj podporu posledních OS a už vůbec nebudou mít v budoucnu. Měl jsem E-MU 1212m (před 10-ti lety) a již tehdy byly problémy s ovladači, ale pokud to máš za levno, tak bych to asi vzal...
Durannn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durannn »

Jo takhle, tak to jsem nevěděl že firma E-mu totálně skončila. To je možná i škoda, co jsem se tak díval na produkty. Jinak ještě mě napadla varianta, že si koupím třeba Infrasonic Quartet do PCI s tím, že k NB budu používat nějakou malou krabičku jako Fast Track. Vyjde to asi nejlevněji tahle kombinace.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“