Kvalita a řady Pianin Petrof

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
matysek

Kvalita a řady Pianin Petrof

Příspěvek od matysek »

Dobrý den

chtěl bych se nějakého znalého odborníka zeptat, jaké se v 60 létech a později vyráběli řady pianin Petrof.

Jestli to byly všechno originály, nebo se to vyrábělo v několika základních řadách (jako pečivo), a popřípadě jakou to mělo mechaniku a rezonanční desku.

Prostě by mě zajímalo, jestli pianino (řady 95701) za 8.600,-Kčs (6 průměrných platů té doby - 1963) patřilo k nějaké špičce- ikoně společnosti Petrof, nebo jde o klasické BYTOVÉ pianino pro děti s 2 pedály a sníženou výškou pro malé byty tehdejší doby, kdy 3+1 nebyl problém s rozlohou pouhých 52m2

porovnávám to s mým bývalým Hofmann & Černý - pancíř - nejsem odborník - jen uživatel vracející a poptávající pianino

Děkuji Vám za jakýkoli postřeh
neibour

Re: Kvalita a řady Pianin Petrof

Příspěvek od neibour »

To je asi opusove, tedy vyrobni cislo. Domnivam se ze za 8600,- Kcs se rozhodne nejedna o zadny koncertni model, spise tedy skolni zakrsek :-)
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
matysek

Re: Prosím poraďte

Příspěvek od matysek »

Dobrý den

děkuji moc za váš názor, ale utratit dnes 7.200,-€ , 9.000,-€ nebo dokonce 15.000,- € za pianino nové, to bych měl doma rozvod.

To pianino co mi nabízí inzerát a na které se ptám, je stejně veliké jako střední řada dnešních pianin Petrof P118 G2 za 7.200,- €,

to co mi nabízí inzerát, vyrobeno v závodě Liberec, před 50 lety, klaviatura celuloid, a za 1.000,-€

myslíte, je to dobrá volba?
neibour

Příspěvek od neibour »

Zalezi na konkretnim stavu' za danou cenu by to mel byt relativne zachovaly kus. Tezko radit naslepo...
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
matysek

Příspěvek od matysek »

Děkuji, tedy alespoň takto ...

Pianino je jak nové, hrálo se na něm: asi celkem 3 lidi, 1 profi a 2 jeho děti asi 4 roky každá.

Jedni mě říkají ne, je to komunistický krám, to hraje blbě, druzí ano ... to ti stačí ...

Jedni říkají kup si nový Kašpar za 72.000,-Kč, jiní kup si 20 let starý 3 pedálový PETROF

Jsem z toho jelen, co byl do pr..le střelen, koupit něco chci ... ale co,, aby mě to bylo pro radost a ne pro zlost, že to třeba hraje nepředpokládaně jinak ... nebo opravdu aušusově

:evil:
neibour

Příspěvek od neibour »

Cinsky Kaspar nebrat !!!
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“