Dobrý den
chtěl bych se nějakého znalého odborníka zeptat, jaké se v 60 létech a později vyráběli řady pianin Petrof.
Jestli to byly všechno originály, nebo se to vyrábělo v několika základních řadách (jako pečivo), a popřípadě jakou to mělo mechaniku a rezonanční desku.
Prostě by mě zajímalo, jestli pianino (řady 95701) za 8.600,-Kčs (6 průměrných platů té doby - 1963) patřilo k nějaké špičce- ikoně společnosti Petrof, nebo jde o klasické BYTOVÉ pianino pro děti s 2 pedály a sníženou výškou pro malé byty tehdejší doby, kdy 3+1 nebyl problém s rozlohou pouhých 52m2
porovnávám to s mým bývalým Hofmann & Černý - pancíř - nejsem odborník - jen uživatel vracející a poptávající pianino
Děkuji Vám za jakýkoli postřeh
Kvalita a řady Pianin Petrof
Pravidla fóra
Re: Kvalita a řady Pianin Petrof
To je asi opusove, tedy vyrobni cislo. Domnivam se ze za 8600,- Kcs se rozhodne nejedna o zadny koncertni model, spise tedy skolni zakrsek 
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Re: Prosím poraďte
Dobrý den
děkuji moc za váš názor, ale utratit dnes 7.200,-€ , 9.000,-€ nebo dokonce 15.000,- € za pianino nové, to bych měl doma rozvod.
To pianino co mi nabízí inzerát a na které se ptám, je stejně veliké jako střední řada dnešních pianin Petrof P118 G2 za 7.200,- €,
to co mi nabízí inzerát, vyrobeno v závodě Liberec, před 50 lety, klaviatura celuloid, a za 1.000,-€
myslíte, je to dobrá volba?
děkuji moc za váš názor, ale utratit dnes 7.200,-€ , 9.000,-€ nebo dokonce 15.000,- € za pianino nové, to bych měl doma rozvod.
To pianino co mi nabízí inzerát a na které se ptám, je stejně veliké jako střední řada dnešních pianin Petrof P118 G2 za 7.200,- €,
to co mi nabízí inzerát, vyrobeno v závodě Liberec, před 50 lety, klaviatura celuloid, a za 1.000,-€
myslíte, je to dobrá volba?
Zalezi na konkretnim stavu' za danou cenu by to mel byt relativne zachovaly kus. Tezko radit naslepo...
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Děkuji, tedy alespoň takto ...
Pianino je jak nové, hrálo se na něm: asi celkem 3 lidi, 1 profi a 2 jeho děti asi 4 roky každá.
Jedni mě říkají ne, je to komunistický krám, to hraje blbě, druzí ano ... to ti stačí ...
Jedni říkají kup si nový Kašpar za 72.000,-Kč, jiní kup si 20 let starý 3 pedálový PETROF
Jsem z toho jelen, co byl do pr..le střelen, koupit něco chci ... ale co,, aby mě to bylo pro radost a ne pro zlost, že to třeba hraje nepředpokládaně jinak ... nebo opravdu aušusově

Pianino je jak nové, hrálo se na něm: asi celkem 3 lidi, 1 profi a 2 jeho děti asi 4 roky každá.
Jedni mě říkají ne, je to komunistický krám, to hraje blbě, druzí ano ... to ti stačí ...
Jedni říkají kup si nový Kašpar za 72.000,-Kč, jiní kup si 20 let starý 3 pedálový PETROF
Jsem z toho jelen, co byl do pr..le střelen, koupit něco chci ... ale co,, aby mě to bylo pro radost a ne pro zlost, že to třeba hraje nepředpokládaně jinak ... nebo opravdu aušusově
Cinsky Kaspar nebrat !!!
Ladění a opravy pian
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II