Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
carver

Re: Homemade kytara

Příspěvek od carver »

to si ale kúpil nejakú LP stavebnicu, nie?
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ty jsou za šílené peníze u nás a z Německa se mi na to čekat nechtělo.
Edit: Jako dá se říct, že je to stavebnice. Já jen zprostředkoval dřevo a materiál, druhý kamarád udělal tělo a krk, nabouchal pražce a teď už je to v mojí režii.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

speed8 píše:
Bude to LPčko s lepeným krkem (dřevo si uhodněte :P )
hádám javor, olše
speed8 píše: a plánuji velké úpravy jako vykrojení zadní vrchní části jako to má strat, dále vybroušení patky krku a profil krku do U.
To budeš teprv dělat, když už to máš pod olejem?
speed8 píše: Snímače budou bez rámečků.
To už bude s takhle vyfrézovanýma otvorama vypadat docela divně, ne? Takhle je to připravený pod rámečky, jinak by ty výřezy pro nožky snímačů musely být přesnější, takhle bude kolem těch nožek hroznýho místa
speed8 píše: druhý kamarád udělal tělo a krk
:?: Čímpak se živí ten kamarád? Není těch fotkách to sice není vidět celý, ale co vidět je, to vypadá zatraceně dobře, i ta klenba vypadá parádně a celkově to na mě působí dost profi.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Díky moc za rady.
To uložení jsem umyslně neprotáhl, je to přesně podle šablony, ale přijde mi to už na tý šabloně o něco delší než u ostatních origo telat. Máte pravdu, krk jsem zezačátku uplně neřešil, hlavně jsem ho chtěl nejdřív dělat sám, ale z toho sešlo, takže to dopadlo takhle..
Jakej by byl teda nejvhodnější postup ?
Vidim to teda že objednám jeden z krků(můžu si teda zvolit jakou z těch 2 menzur chci? a počet pražců když mám rozestavěno teda nehraje roli?) a uvidí se.. buď hnu s kobylou nebo to bude sedět..Zase dělal jsem to podle výkresu kde se počítalo myslim s 648 menzurou, takže by ta kobyla měla bejt umístěna přesně kde má a mělo by to sedět ne ? :shock:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jj: Ano, jedna vrstva oleje a pak bruska. Jelikož to budu dělat od oka, tak takhle uvidim, jak moc mam co zbroušené.
Zkoušel jsem snímače dat jen tak a kzpodivu to nevypadá tak špatně. Každopádně uvidím.
Kamarád je truhlář a udělal už pár kytar. Je velice precizní.
Jak tělo, tak krk má nějakou tu chybu - třeba suk, ale s tím se nic nenadělá
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Vypadá to dost precizně udělané. Buď má i hodně tenkou kopírovací frezu a nebo je to CNCčko ne?

To J.J.: chlape poslední dobou jsi k těm homemakerům tady nějký zahořklý ne? Nějak moc jim to kritizuješ klukům. Pak budou všichni demotivovaní. :D já bych to s těma snímačema bez rámečků viděl úplně v klidu. Nejedna firma to tak má i s těmahle většíma dírama.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

On má více věcí - cnc, frézy, vodní laser, vypalování. Jak dělal tohle nevím. Dělával ve Velké Británii v nějaké firmě, která vyráběla kytary na zakázku.
Vrchní top je super tenký, asi 2mm, ohýbaný pod vodou a pak sušený v nějaké komoře pod tlakem.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Vypadá to na CNC dle mého názoru
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
carver

Příspěvek od carver »

speed8 píše: Vrchní top je super tenký, asi 2mm, ohýbaný pod vodou a pak sušený v nějaké komoře pod tlakem.
Nemohol by si dať prosím ťa viac fotiek? nech mám dušu na mieste (a možno nie len ja) :D
Pretože podľa tvojej fotky to vypadá že ten top je poctivý masívny javor a nie len 2mm dyha.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Já jsem to pochopil tak,že tam je blok javoru a na něm 2mm javorový top. Tak teď nevím...
carver

Příspěvek od carver »

Tengli píše:Já jsem to pochopil tak,že tam je blok javoru a na něm 2mm javorový top. Tak teď nevím...
môže to byť aj tak, ale z tej fotky to nevidím
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Zdarec chlapi. Už mám v hlavě další kytaru a nebude dlouho trvat a pustím se do toho. Pak už to bude odsýpat. Jen se chci zeptat, jelikož na žíhaný javor zatím nejsou finance, mám k dispozici sehnat dýhy. Jenže tělo bude lehce klenuté. Nemáte tedy někdo zkušenosti s takovým dýhováním?

Dostal jsem tenhle tip:

Kód: Vybrat vše

Dýha je silná 1mm. a dá se v pohodě nalepit i na klenutá těla.Stačí ti k tomu pouze kus 5cm silného polystyrénu a nějaká pevná deska.Tělo potřeš lepidlem přiložíš dýhu a zafixuješ střed dýhy se středem kytary pomocí nějaké lepící pásky tak, aby ti dýha pří lepení neujela a nebyla potom nakřivo. Na kytaře nesmí být žádné otvory na snímače a krk.Musíš mýt tvar kytary jen nahrubo cca o 1,5 cm větší a finální tvar a snímače vyříznout až po nalepení dýhy. Potom přiložíš polystyren s tou deskou s pomocí několika svěrek přimáčkneš. My jsme to dělali v lisu, to jde líp, ale se svěrkama to jde taky. Polystyrén se musí promáčknout přesně podle tvaru kytary. Dýha nesmí přečnívat přes okraj kytary, jinak ti popraská (proto musí být kytara nahrubo s přesahem).
Hádám takhle by to nemusel být problém, akorát budu muset utrefil to klenutí ještě před finálním tvarem. Nebo máte někdo jiný tip jak to udělat?
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jelikož mám toho rozdělaného více, tak tady jen na ukázku, jak bych to chtěl mít + info, jak to dělá Epiphone. Tohle je prosím pěkně Epiphone Standart LP.
Přílohy
IMG_20140326_180633.jpg
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Mastr píše:To J.J.: chlape poslední dobou jsi k těm homemakerům tady nějký zahořklý ne? Nějak moc jim to kritizuješ klukům. Pak budou všichni demotivovaní. :D já bych to s těma snímačema bez rámečků viděl úplně v klidu. Nejedna firma to tak má i s těmahle většíma dírama.
Co jsem kritizoval? Mám pocit, že se snažím vždycky spíš poradit než kritizovat, ale jestli to vyznívá jinak, tak sorry. Občas mám jen pocit, že by to měli mít kluci líp promyšlený než do toho říznou a tak to napíšu. Jinak s těma dírama jsem jen vyjádřil svůj názor, a upřímně jsem ještě kytaru s takhle fréznutýma dírama bez použití rámečků neviděl. Vždycky se mi líbilo, když u snímačů bez rámečku ten snímač v díře seděl úplně přesně. Jinak je mi to docela jedno, ať si každej dělá, co chce a zrovna tenhle LP vypadá tak profi, že mám pocit, že to není tak úplně homemade.
Ralan píše:Zdarec chlapi. Už mám v hlavě další kytaru a nebude dlouho trvat a pustím se do toho. Pak už to bude odsýpat. Jen se chci zeptat, jelikož na žíhaný javor zatím nejsou finance, mám k dispozici sehnat dýhy. Jenže tělo bude lehce klenuté. Nemáte tedy někdo zkušenosti s takovým dýhováním?

Dostal jsem tenhle tip:

Kód: Vybrat vše

Dýha je silná 1mm. a dá se v pohodě nalepit i na klenutá těla.Stačí ti k tomu pouze kus 5cm silného polystyrénu a nějaká pevná deska.Tělo potřeš lepidlem přiložíš dýhu a zafixuješ střed dýhy se středem kytary pomocí nějaké lepící pásky tak, aby ti dýha pří lepení neujela a nebyla potom nakřivo. Na kytaře nesmí být žádné otvory na snímače a krk.Musíš mýt tvar kytary jen nahrubo cca o 1,5 cm větší a finální tvar a snímače vyříznout až po nalepení dýhy. Potom přiložíš polystyren s tou deskou s pomocí několika svěrek přimáčkneš. My jsme to dělali v lisu, to jde líp, ale se svěrkama to jde taky. Polystyrén se musí promáčknout přesně podle tvaru kytary. Dýha nesmí přečnívat přes okraj kytary, jinak ti popraská (proto musí být kytara nahrubo s přesahem).
Hádám takhle by to nemusel být problém, akorát budu muset utrefil to klenutí ještě před finálním tvarem. Nebo máte někdo jiný tip jak to udělat?
To máš od těch kluků z JSK, viď? Taky jsem od nich pár dýh koupil a mám v plánu to otestovat. Nějak to jít musí Epiphone, Ibanez a další to na klenutý těla lepí taky a takhle by to jít mohlo. Nicméně ještě jsem to nezkoušel a při lepení se (aspoň u mě) vždycky pos..e všechno, co může, takže z toho mám trochu respekt.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

J.J. píše: zrovna tenhle LP vypadá tak profi, že mám pocit, že to není tak úplně homemade.
Mě se to dotklo, už sem nebudu přispívat.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

No J.J. má samozřejmě pravdu. Raději se zeptám než něco začnu a než abych to pak složitě opravoval, či si zbytečně přidělával práci ;)

Ohledně té dýhy, přesně jak říkáš. Já zatím lepil dýhu na hlavu krku, tam se to posralo že jsem musel na druhý pokus. A to to bylo rovné...No nezbývá nic než to vyzkoušet. Kdyby si se náhodou k tomu dostal dříve, mohl bych tě poprosit jestli by si mohl poreferovat jak to šlo?
Díky
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

speed8 píše:
J.J. píše: zrovna tenhle LP vypadá tak profi, že mám pocit, že to není tak úplně homemade.
Mě se to dotklo, už sem nebudu přispívat.
:D Přesně o to mi šlo. Nechci tady pak vypadat jako úplná trubka až to doděláš, tak si s tím jdi radši jinam. :wink:

EDIT:
to Ralan: s mými plány a nedostatkem času budeš asi rychlejší, ale kdyby náhodou, tak dám vědět.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jop, chtěl jsem sem dát ještě nějaký komentář spolu s fotkami z dneška, ale seru na to. Když je někdo vocas...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

speed8 píše:Jop, chtěl jsem sem dát ještě nějaký komentář spolu s fotkami z dneška, ale seru na to. Když je někdo vocas...
:?: Ty vole, já jsem myslel, že si děláš srandu, tak jsem tě v tom nechal. Val to sem.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Já takovéto řeči nemám rád a myslel jsem to vážně. Možná sem hodím až hotový produkt. Zbytek si nechám pro sebe.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“