Tím ale do tohoto vlákna nijak moc nepřispěješ, akorát se pochlubíš hotovým nástrojem. Fotky a postřehy ze stavby, to je oč tu kráčí.speed8 píše:Já takovéto řeči nemám rád a myslel jsem to vážně. Možná sem hodím až hotový produkt. Zbytek si nechám pro sebe.
Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Taky jsem měl pocit že J.J. byl torchu víc kritický
ale všechno beru a měl pravdu
jen jsem to pak zdůvodnil všechno proč jsem dělal to tak, a to tak. Páč, když se do něčeho pustím, tak já to právěže mám promyšlené až moc a mám vždy plán A, B a přinejhorším C... když se vysere i to, tak improvizuji
S kytarou jsem hodně pokročil a nyní už budu dobrušovat a v sobotu začnu mořit. Lem je nalepený, ale byly to nervy
několikrát jsem si přilepil prsty. Dneska jsem hledal nejvhodnější polohu pro TOM kobylu, aby sedělo ladění.
Jinak teda přidávám aktuálku.
Pro příští výtvor jsem si už pořídil sadu fréz, kde je i falcovací, takže až budu dělat lem, bude to zase o něco jednodušší a můžu tak udělat kraje mnohem preciznější.
Jinak teda přidávám aktuálku.
Pro příští výtvor jsem si už pořídil sadu fréz, kde je i falcovací, takže až budu dělat lem, bude to zase o něco jednodušší a můžu tak udělat kraje mnohem preciznější.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.03.2014 22:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty, používej UPRAVIT.
Hmm, nevím, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ten lem je udělaný tak od oka. Prostě tak jak byla vyfrézovaná ta štěrbina. Nikde to není pěkně zakulacené, všude tak trochu jinak...Hlavně teda ten výřez těla u spodu fotky...
Nebo se to zdá jen mě?
Nebo se to zdá jen mě?
Ten Falc jsem hooodně dlouho zarovnával
je to rovné a kulaté, kde má být. Možná klame fotka.
Stále mě čekají 2 dny broušení a zarovnávání, což mám v plánu.
Stále mě čekají 2 dny broušení a zarovnávání, což mám v plánu.
Jasně, jinak mohl by si sem zkusit dát i fotku shora? Takhle z boku to vypadá dobře. Ta šikmá fotka mi právě přijde že to zaoblení je v každém místě jiné. Prostě takové nepravidelné...
Zítra nadhodím... valím už chrápat
jakože beru to tak, že toto je moje první zkušební stavba kytary, na které se vyškolím, abych pro příští projekty už věděl co a jak
Každý nějak začínal. Hodně jsem toho tady pročetl i na Youtubu shlédl videa, ale nejlíp se člověk naučí tou praxí.
Nezdá. Ale já už radši nic neříkám.Ralan píše: Nebo se to zdá jen mě?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dekuji
ale, když to srovnávám s tím Avengerem, tak ten taky nemá každou hranu a zaoblení symetrické nebo stejné 
No já bych dobrušoval i týden, ale ještě před tím lemem. Když mrknu tady - http://www.gear-vault.com/wp-content/up ... 90x221.jpg - tak je prostě vidět že ten tvar je super, ne že zaoblení je stejné, ale je to pěkně plynulé, žádné skoky či nerovnosti jak to na fotce jde vidět. Kdežto tak mi to přijde že to bylo řezané přímočarkou a s broušením výsledného tvaru moc práce nebylo.
Rozhodně nejsem v postavení kdy bych mohl soudit, protože jsem postavil jen jednu kytaru, ale i s tím málem zkušeností co mám si troufnu říct že možná naplánované to bylo pěkně, ale výsledek je někde jinde.
Šak jasně, první kytara. Ale proč to nezkusit napoprvé udělat co nejlíp. Tohle není zrovna ten problém že ti něco uhlo, že neladí protože je blbě kobylka. Tohle je pár hodin broušení aby ten tvar byl ťip ťop a dobře se na to dívalo.
Rozhodně nejsem v postavení kdy bych mohl soudit, protože jsem postavil jen jednu kytaru, ale i s tím málem zkušeností co mám si troufnu říct že možná naplánované to bylo pěkně, ale výsledek je někde jinde.
Šak jasně, první kytara. Ale proč to nezkusit napoprvé udělat co nejlíp. Tohle není zrovna ten problém že ti něco uhlo, že neladí protože je blbě kobylka. Tohle je pár hodin broušení aby ten tvar byl ťip ťop a dobře se na to dívalo.
Vzor jsem vzal Avengera, ale netvrdil jsem, ze to budu přesně kopírovat. Tvar je teď jaky má byt podle šablony, co jsem narýsoval v Cadu.. Jeste potrebuji zarovnat ergonomické vybráni zespoda a boky, ale lem jak je, tak je plynulý. V některých místech to klame tou barvou lemu, ale když to přijedu prstama z boku, tak to plynule je. A primocarkou jsem to řezal
a dobrusoval asi 20 hodin čistého casu. Potom jsem x hodin brousil ten falc a po nalepení zase dobrusoval boky. Proste to vypada, jak jsem to navrhl
jen jeste nemam úplně tiptop to vybráni zezadu. Na to se vrhnu dneska.
Taky musím jeste vyčistit lem z vrchu od tmelu... Ono to vypada hrbolaté aji kvůli tomu, když se na to dívám. Ten lem nemam jeste dost očištěný, tak ten tmel na tom opticky dela, ze dřevo podtim je hrbolate. Ale lem z kraje je opravdu plynuly
já už nevím, jak vám to vysvětlit 
Taky musím jeste vyčistit lem z vrchu od tmelu... Ono to vypada hrbolaté aji kvůli tomu, když se na to dívám. Ten lem nemam jeste dost očištěný, tak ten tmel na tom opticky dela, ze dřevo podtim je hrbolate. Ale lem z kraje je opravdu plynuly
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.03.2014 22:54, celkem upraveno 1 x.
Ok
Dej sem pak ještě i fotky jak to budeš mít finálně přebroušené před povrchovkou. Jsem docela zvědavý jak to bude ve výsledku vypadat. A budu jen rád, když to dělají ty fotky
Jinak nechci do toho kecat modům, ale existuje tlačítko EDIT
Jinak nechci do toho kecat modům, ale existuje tlačítko EDIT
Jj
a edit beru na vědomí... Ono kraje budou namorene cerne, tak s tou lemovkou to splyne a stred půjde do modra. Sám jsem zvědavý, co z toho jeste bude no 
Módi to vidí a vše si zapisují
. Jen to nestíhají všechno dávat do pořádku.
Už jsem si všiml dřív, že každý je jinak citlivý na vnímání křivek, plynulost, hrboly. Buď si vycvičí oko a příští bude lepší, nebo bude spokojený tak jak to je. V pohodě.
Uražený staviteli LP: je v pohodě stavět z polotovarů, at už koupených nebo udělaných kamarádem. Nezatajil jsi, že to není celé tvoje dílo, tak je to správně. Tady nejde o to se chlubit nejkrásnějším výtvorem, ale vzájemně si předávat poznatky. Tak se zase oduraž a postuj další vývoj, jinak budeš za nafouklou primadonu.
Uražený staviteli LP: je v pohodě stavět z polotovarů, at už koupených nebo udělaných kamarádem. Nezatajil jsi, že to není celé tvoje dílo, tak je to správně. Tady nejde o to se chlubit nejkrásnějším výtvorem, ale vzájemně si předávat poznatky. Tak se zase oduraž a postuj další vývoj, jinak budeš za nafouklou primadonu.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Nebo za martinu72.kmensik píše:Tak se zase oduraž a postuj další vývoj, jinak budeš za nafouklou primadonu.
Škoda že ten vrch klenby nekopíruje tvar těla tak jako je to u orignálu. Nebo že není dole trochu víc do ztracena. Ale nemůžu ti to furt kritizovat
Přeju hodně štěstí u moření.
Nemáš náhodou někde více fotek? Třeba na rajčeti...
Nemáš náhodou někde více fotek? Třeba na rajčeti...
Jestli tomu rozumím, chceš dělat takovej "sunburst" mořidly, já se toho vždycky bál
jsem moc zvědavý, ať ti to dopadne.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Mělo to tak být
ale dělal jsem si to na míru a tak, abych měl hlavně pohodlí pod pravým loktem
a jinak vím, že originál to má jinak, ale nač pořád kopírovat, když si to můžu udělat ke svému oku
To jsem si rovnou mohl tu kytaru koupit, kdybych chtěl vytvořit totožnou.
Co se týče fotek, tak to dávám jen na FB všechno na svůj profil. Tam to mám celé zdokumentované
square: jjj. V plánu to je a už jsem to zkoušel na odřezku z té kytary, abych věděl, co to udělá a co čekat. Sám doufám, že to vyjde tak, jak chci černé kraje s přechodem do modra na střed, ale s podkladem, kde budou zvýrazněné už předtím léta černým mořidlem. Kdyžtak to nebude sunburst, ale bude to mít jednolitý černomodrý nádech
i tak to vypadá pěkně.
Co se týče fotek, tak to dávám jen na FB všechno na svůj profil. Tam to mám celé zdokumentované
square: jjj. V plánu to je a už jsem to zkoušel na odřezku z té kytary, abych věděl, co to udělá a co čekat. Sám doufám, že to vyjde tak, jak chci černé kraje s přechodem do modra na střed, ale s podkladem, kde budou zvýrazněné už předtím léta černým mořidlem. Kdyžtak to nebude sunburst, ale bude to mít jednolitý černomodrý nádech
Jasně, to je čistě subjektivní. Třeba pro mě to není, ale když ti to vyhovuje, proč ne
Taky jsem hodně upravoval, akorát v menším rozsahu, ale jsem jen pro.
Pokud bych tě mohl poprosit, je někde k mání ten profil? Případně pokud bys mi ho mohl napsat do PM, docela by mě to zajímalo
Díky
Pokud bych tě mohl poprosit, je někde k mání ten profil? Případně pokud bys mi ho mohl napsat do PM, docela by mě to zajímalo