Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
DenisEr

Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Příspěvek od DenisEr »

No tak to zase do V-čka hrát fakt nechci... moc dobře vim, že ten zvuk je "hustej" jenom doma v pokoji... proto se ptám jak mam aparát nastavit... myslíte, že když bych k tomu přidal boss ds-1, tak bych z toho vytáhnul víc ?
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
José

Příspěvek od José »

Někdo už by Véčkařům mohli prozradit, že nejvíc V ekvalizaci má elektroakustika (popřípadě akustika)...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

DenisEr píše:No tak to zase do V-čka hrát fakt nechci... moc dobře vim, že ten zvuk je "hustej" jenom doma v pokoji... proto se ptám jak mam aparát nastavit... myslíte, že když bych k tomu přidal boss ds-1, tak bych z toho vytáhnul víc ?
Boss DS-1, tedy oranžový distortion, pokud to nezaměňuješ se žlutým SuperOverdrivem SD-1, by byl vcelku OK, i když najdou se mnohem marshallštější kreslítka, tenhle je při vyšším gainu trochu bzučítko. SD-1 na plný gain by byl možná lepší. A předpokládám, že by šel do čistého kanálu zesilovače, do zkresleného by to asi už moc marshallsky neznělo.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

ne, mám na mysli ten oražovej distortion :D .. hm :/ na plnej gain to dávat ani nechci... death metal sice poslouchám (někdy), ale hrát ho nechci... zkreslení max do velikosti Metallica nebo Lordi... a určitě do čistýho... už to moje kombo při plnym zkreslení bzučí jako vosí hnízdo... takže kdybych to dal zkreslení ještě do zkreslení, tak by to bylo jen protivný šumění... max bych to dal na overdrive ch. a gain tak nějak na 1-4... víc bych fakt nedával
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Pokud bys chtěl vyloženě marshallský kreslítko, tak můžeš kouknout po AMT M1, je to vlastně preampová krabička simulující Marshalla JCM800, gainu sice nemá nijak brutálně (myšleno třeba na styl velekvalitního zvuku Metalzone), ale posloužit by mohla dobře. Otázka je, kolik si představuješ právě toho gainu. Ostatně, vždycky si s tím ale můžeš nakopnou zkreslenej kanál a dát mu úplně jinej charakter.

Ještě k tomu zkreslení do zkreslenýho kanálu. Musíš si tam upravit ten poměr. Rvát další zkreslení do už maximálně nastavenýho gainu na aparátu (i opačně) většinou vede k šumu a velkýmu vazbení. Vždycky je potřeba hrát si s ekvalizérem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

http://www.youtube.com/watch?v=_gS4gfQR7x8

co je tohle za amp?

5150? díky!
Zejus

Příspěvek od Zejus »

Zdravím. Mohli byste mi pls poradit jak dosáhnout (přiblížit se) zvuku kytary na téhle nahrávce? Líbí se mi ostrost toho tonu. http://www.youtube.com/watch?v=YkE-BCn731o
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejspíš dělá hodně "twang" kobylkového símače na telecasteru a ostrý středový zvuk Marshallu daleko od hlasitosti, než začne kreslit. Frusciante snad používal 200 W Major hlavy, takže s velkou rezervou pro čistý zvuk. Je to ale asi hodně dáno i sejmutím a ozvučením.
Zejus

Příspěvek od Zejus »

Toho jsem se obával, že to bude něco hodně mimo moje možnosti :mrgreen: . Díky za odpověď
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že zas taková věda to není, přiblížit se takovému zvuku. Každopádně spíš kytarou se single-coil snímači, nebo aspoň s možností rozepínání nebo přefázování cívek u kobylkového humbuckeru. Hodně rvát za struny a kompresi lampového zesílovače kdyžtak nahradit kompresorem.
Zejus

Příspěvek od Zejus »

Telecastera mám, ale ten kobylkový snímač má prostě hodně měkký zvuk. S tímhle se to nedá srovnat. Nemůže to být i tím snímačem? Každopádně zkusím to s tím kompresorem.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

https://www.youtube.com/watch?v=ZzX-fkAtIQ0#t=225

tento masivní zvuk? co to je za apec..? soldano?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hehe, to by mě zajímalo, kdo by to z tak "kvalitní" ukázky poznal. :D
Tady je lepší: https://www.youtube.com/watch?v=W8vkdXyCaN8#t=225
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nevím, na co přesně nahrávali tenhle kousek, ale pánové z Thrice za sebou nejčastěji mívají osmikila a recta, na čisté zvuky používají Voxe a Fendery.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:Hehe, to by mě zajímalo, kdo by to z tak "kvalitní" ukázky poznal. :D
Tady je lepší: https://www.youtube.com/watch?v=W8vkdXyCaN8#t=225
? moc nechápu o co jde?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To je škoda, ten rozdíl ve zvukové kvalitě je zásadní. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

No, abys poznal zesilovač, charakter, je asi jedno, jestli je to 68 - 320 kb/s.. o kvalitě nahrávek na youtube si nedělám iluze, ale je jednodušší jak posílat mp3. spíš mi řekni, co je to za sound. jako rectifier se mi to moc nezdá, ale možná to tak bude..? marshalla bych věřil víc.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No to je právě to, že s mizernou kvalitou jsou hůř slyšet nuance, které oddělí zvuk zesilovače od basy a mohly by ho pomoci identifikovat. Jinak k tématu nic nemám, nepoznám to. Jen jsem chtěl pomoct. :)

pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

já nevím, když slyším typický 5150, tak to teda poznám i na chrastítkách z noťasu.. ale tady nevím. je to teda přeslazená teplárna, ale zvuk zajímavej.
gembec

Příspěvek od gembec »

ja sa chcem opytat, jak dosiahnut tu santanovu gitaru
http://www.youtube.com/watch?v=t6omUxqhG78
co najlahsim sposobom. dik
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“