Wah-Wah-promazání

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
oximoxi

Wah-Wah-promazání

Příspěvek od oximoxi »

Zdravím. Mám takovej menší problém s žabkou. Promazání zoubkového mechanismu, který je hned pod horní deskou není dostatečné a když kvákám, jde to těžko a mírně to drhne. Asi by to vyřešil normální promazávací olej, ale nevím, chci se s váma poradit, mám strach tam narvat jen tak něco. Kdo má nějaké zkušenosti s tímto tak pls poraďte.
Joey01

Re: Wah-Wah-promazání

Příspěvek od Joey01 »

Já když koupil na bazaru kvákadlo, tak tam jsem měl nějaké bíle mazadlo, takže bych se toho nebál. Ale opatrně, ať ti to pak neklouže tak, jak mě. Skoro to nedrží ani v jedné poloze.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Převody z umělé hmoty se musí mazat speciálním tukem na plasty ! Jestli tam dáš třeba olej na zbraně nebo na šicí stroje tak se ti za rok ty zuby rozpadnou. Jestli nic neseženeš tak to můžeš máznout radši přeškvařeným sádlem.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Nebo se prodava takova synteticka vazelina ... bila.
Dalabo: Jak to ze ti olej na zbrane/sici stroje rozezere umelou hmotu? Co v tom je za prisadu? Nemam s tim zkusenosti a chemie mi pravda nikdy moc nesla :).

EDIT: Tak uz mam jasno - ony normalni tuky obsahuji kyseliny apod.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Všechny klasický oleje žerou víc nebo míň gumu a plasty- Kdo dělal v autoparku víme svoje :-). Ty hmoty prostě nějak nabobtnají a změknou a rozpadnou se. Otecko nechal ležet kabely ke svářečce na zemi a vytekla mu tam plechovka Mogulu a na jaře jsi vzal kábl a šáhnul na gumu a byla pryč :-(.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Heled ja jsem si vsimnul, ze se za urcitejch okolnosti roztejkaj klasicky vazaci gumicky. Proste treba stahnu kabel, necham ho v supliku a ta gumicka se jakoby roztece a vytvori takovej sajrajt. Ja jsem myslel, ze to ma neco spolecnyho s pnutim, ale ted to vypada na mastnoty. Nebo nevim :evil:
woro90

Příspěvek od woro90 »

yeeshkul píše:Heled ja jsem si vsimnul, ze se za urcitejch okolnosti roztejkaj klasicky vazaci gumicky. Proste treba stahnu kabel, necham ho v supliku a ta gumicka se jakoby roztece a vytvori takovej sajrajt. Ja jsem myslel, ze to ma neco spolecnyho s pnutim, ale ted to vypada na mastnoty. Nebo nevim :evil:
Mám podezření na pot. Nikdy nepoužité se neroztečou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ne to může být nekvalitní guma. Koupil jsem na Forda v Polsku gumové těsnění. Rok leželo v garáži a rozteklo se. Dobře že jsme to nedaly na auto :-(.
Truhlin

Příspěvek od Truhlin »

Vůbec teda nevim, čim to promazávat. Četl jsem, že dobré je něco s lithiem
http://www.namir.cz/lithiovy-mazaci-tuk-ama-8040.html

nebo tohle?
http://www.dvaptaci.cz/product/univerza ... itrin/2228

Doporučili byste mi nějaký přípravek? Kdyžtak dejte odkaz. Předem díky
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Naposledy upravil(a) cherreda dne 31.03.2014 11:48, celkem upraveno 1 x.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Moc to hrotíte. Kup první vazelínu, kerou uvidíš v obchodě.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

speed8 píše:Moc to hrotíte. Kup první vazelínu, kerou uvidíš v obchodě.
To je trochu punk... nerad bych od člověka s podobným přístupem koupil starší crybaby. :wink:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jo? A jak jinak ti asi bude mazat vazelína z marketu za dvacku oproti ultra spešl rychlostní vazelíně do diferenciálů a na kuličková ložiska za stopade. Vím, o čem mluvím. Roky jsem mazal ložiska "spešl" vazelínou až mi jeden "guru" z rally poradil, ať koupím tu nejlevnější, že odvede stejnou práci. A to si vem, že ta ložiska dostávali tisíckrát víc zabrat jak nějaký wah.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mně kolega modelář poradil to, co jsem sem postnul.
Když máš takové bohaté RC zkušenosti, tak vůbec nechápu, proč jsi to trochu líp nevysvětlil rovnou a reaguješ, až když jsi vyprovokován a bohužel pouze nekonkrétním příběhěm. Uznej sám, že informace "kup cosi prvního nejlevnějšího" nepůsobí bez vysvětlení zrovna důvěryhodně, že? :wink:
Rozumná informace by byla, kdybys Truhlinovi a nám ostatním laskavě postnul nějaký link, či aspoň obrázek nebo přesný název vazelíny, kterou máš dlouhodobě vyzkoušenou, že nezničí plastové součásti. Nikdo zde neřeší počty otáček, ale šetrnost složení. Běžně k dostání jsou totiž i vazelíny, které plast časem zaručeně znehodnotí.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

No snad nemusím vysvětlovat, jaký je rozdíl mezi "grejt" vazelínou a obyčejnou za pár korun. Jde pouze o obchod. Nic jiného v tom nehledej. Na každou věc existuje, dle slov výrobců, speciální přípravek. Proč si myslíš, že to tak je? No aby na tom vydělali. Nejlepší je ještě připsat: Použitím jiného přípravku poškozujete vlastnosti věci. Blbost. (samozřejmě jak co)
Když už jsme tedy u těch nejlepších mrkajících smajlíků, jež vyjadřují nadřazenost (dle mého názoru), tak mi pověz, zda tvůj kamarád modelář používá výše zmíněnou vazelínu Traxxas X let a ví, že teda neničí plasty. :wink: - Ty co jsi postoval, jsou všechny stejné. Jediné, v čem se liší, jsou teploty varu.

Jestliže chceš opravdu vědět, co já používám, tak pár let jsem používal tuhle http://www.promodels.cz/cz-detail-21723 ... cialu.html
Od té doby, co jsem se o tom bavil s machrem přes modely používám tu, kterou jsem našel u dědy v dílně. Nějaká obyčejná, divně smrdící, červená vazelína koupena někdy před 30 lety.
Jestli ničí plasty nevím. Každá věc má svou životnost a plastové díly jakbysmet.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

OT: Ty ses tedy do třetice rozjel. :)
Hlavně mezi řádky nečti nadřazenost z mé strany, takové zhovadilosti jsem vážně dalek (a nikdy by mě nenapadlo, že mrkající emotikon by mohl vyjadřovat nadřazenost, používám ho na odlehčení psaného projevu, něco ve smyslu "neberu to moc vážně, nehrotím do krve, atpod.). Doufám, že tento emotikon :) nebereš jako, že se Ti posmívám? Protože neposmívám.

Obchodní praktiky není třeba rozebírat, to všichni asi znají, takže zpět k tématu a jen uzavřu svoji úvahu, která samozřejmě může být mylná:
U těch wahů na ozubený pastorek a hřeben nejsou zdaleka kladené takové nároky, jako na rychlostní převody RC modelů, nikdy neudělají tolik cyklů, nezahřejí se atpod., to je jasné. Taky je nepravděpodobné, že dostanou natvrdo řachu jako nějaký RC vrtulník nebo auto, takže životnost takového převodu u wahu by narozdíl od RC modelů měla být min. v řádu desetiletí. Jak často namažu ten převod? 1x za rok, za 2? A protože a)nemám nic odzkoušené a nevyznám se v mazivech a b)v dílně nic nemám, tudíž mi na stovce za piditubičku dražší značkové vazelíny vážně nesejde - hlavní pro mě je výrobcem daná jakási záruka, že při jejím použití nedegradujou plasty. Pokud mi někdo dá jasný tip na podobnou vazelínu z drogerie za 30 korun a zdůvodní svůj výběr, beru to a nemám s tím problém.

A příhoda, ktera mě k tomuto přivedla:
Můj táta je strojař odborník a má ve sklepě, co se jako harant pamatuju, také jakousi "bezednou" plechovku s tmavě červenou vazelínou (za totáče zřejmě běžnou) a kdysi mi ji přesně na převod Crybaby 535Q zcela vážně nedoporučil a přinesl mi v kelímku jakousi speciální dražší (bílou), kterou dávali na plastové převody nějakých malých servomotorků. Když jsme opravovali kola (favorit, eska), cpali jsme tu červenou vazelínu do rozebraných středů, t.j. do kuličkových ložisek.

Toť celé, co k tomuto "zásadnímu" tématu mám. :wink: (bez nadřazenosti)
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

- potenciometr promazávat Teslanolem
- plastové převody promazávat potravinářskou vazelínou (bílá), jinou ne
- kovové části promazávat libovolnou vazelínou
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“