Zkreslení pro Fender 65 twin reverb

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
michaelvican

Zkreslení pro Fender 65 twin reverb

Příspěvek od michaelvican »

Ahoj, pořídil jsem si nedávno twina a zjistil, že oproti hlavě od Orange, kterou jsem měl predtím mi zkreslení khlavě vůbec nesedí. Poradíte mi zkreslení? overdrive mam fulldrive mosfet, hledam spise distortion nebo lead sound
Tube Guru
Odborník

Re: Zkreslení pro Fender 65 twin reverb

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, to asi nebude chyba krabiček, ale jednoduše rozdílným zapojením vstupů Fendera a Orange. Fender nemá oddělenou ss složku ze vstupu kondenzátorem a je možné, že mu stejnosměrná složka z efektu posune pracovní bod první triody. Jestli máš chuť si "zalaborovat", můžeš vyzkoušet vložit kondenzátor třeba 330nF/63V mezi výstup efektu a vstup twina. Pak by to mělo být stejné jako s Orangem. :) Když to bude OK, naletuješ ten kond do vstupu zesilovače trvale.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zkreslení pro Fender 65 twin reverb

Příspěvek od Nero »

Jestli chceš pomoc hledat krabičku, nadhod alespon nějakou zvukovou ukázku, abychom věděli, čeho chceš docílit. A omez to cenovým stropem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“