Rada při výběru zvukové karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
OnlyClaid

Re: Rada při výběru zvukové karty

Příspěvek od OnlyClaid »

Sorry, že jsem do dál do dvou fór najednou. Nováček tady. Budu chtít nějakou USB. Zatím mám taky favorit ten Steinberg a jiný tip třeba do 6000-7000 tisíc. Jdemi o tom jestli to má význam když je jenom o snímani hlasu, a je možnost u toho steinbrgu snímát dva mikrofony naráz. Jsem z těch technických paramatru jelen, tak proto tolik pro Vás možná jednoduchých otázek. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, umí signál ze dvou mikrofonů nahrát zároveň. Dávat do zvukovky pro tyto domácí účely více peněz je zbytečné. Předpokládám, že akustiku nahrávací místnosti jsi zatím neřešil? Akustika se na kvalitě nahrávky projeví daleko více, nežli kvalitativní rozdíl mezi zvukovkou za 4tis. a za 6tis.
OnlyClaid

Příspěvek od OnlyClaid »

http://www.audiotek.cz/product-31810-pr ... diobox-usb a co říkate tady na tuhle a ohledně toho ozvučení, akustiku jsem ještě neřešil to bude další věc co budu nějak řešit.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Presonus jsou také dobré.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
OnlyClaid

Příspěvek od OnlyClaid »

Měl bych možnost mít za 3500 tuhle http://www.audiotek.cz/product-31888-m- ... rofire-610. Co říkate a další dotaz, četl jsem tady fóra a technické věci rozdílu usb a firewire, ale nějak stručně. Prakticky to je jedno ne když mám vstup v pc na obojí ne? Rozdíl v kvalitě záznamu nebude přece tak zásadní, akorát to tak neždíme počítač jestli to chápu. Dík :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Rozdíl v kvalitě (USB vs FW) nebude - připojení na to nemá vliv.

Jako entry-level karta asi dobrý, ale bez osobní zkušenosti 8)

P.

OnlyClaid

Příspěvek od OnlyClaid »

Zdravím,
tak už mám doma to M-Audio, ale teďka mám problém s připojením přes FW, četl jsem fóra rady a pořád mi to hlásí Toto zařízení nelze spusti (kód 10). Šlo by to vyřešit pomoci midi připojení zvukovku přímo k pc pomoci http://www.muziker.cz/klavesy/midi-rozh ... me-U2-MIDI.
Dík za odpověď.
Pavel
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Obávám se, že takto propojit zvukovku s PC za účelem nahrávání hlasu nelze... Midi slouží k něčemu jinému. Máš v pořádku všechny ovladače? Jaký máš operační systém? Já jsem jednou nerozběhl FW u mixu Alesis Multimix pod Win XP. Hlásilo mi to ve správci zařízení něco podobného...

FW řadič máš samostatnou kartu anebo ho máš na základní desce?
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
OnlyClaid

Příspěvek od OnlyClaid »

Právě, že ovládáč, který byl přiložen je problém nahrát. Jde o Hostilelský řadič sběrnice iEEE 1394, zkouším reinstalovat ovládáč ale pořád to nejde kvuli té chybě 10. Je o tom spousty zmínek na netu, ale nic mi z návodu nepomohlo. Jinak kartu mám tuhle externí http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1.
Operační systém Windows 7 Ultimate originál. 64 bitový operační systém.
Dík za rady.
Pavel :)
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Na foru maudio píšou, že by se drivery ke zvukovce měly instalovat, když je zvukovka odpojená a až teprve po instalaci ji zapojit. Udělal jsi to? Nezkoušel jsi nahrát nejnovější ovladače?

Možná, že si zvukovka nesedla s VIA chipsetem na FW řadiči, což byl i můj případ s mixem...
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
OnlyClaid

Příspěvek od OnlyClaid »

Právě mám proplém s tím řadičem, zvukovku jsem zatím nepřipojoval a pořád mi to nejde a piše to ty chybu. Ten FW řadič ne a ne ho zprovoznit. Najde ho ale pořád chyba, zkoušel jsem promazat nějaké registry, projel jsem bios jestli tam není něco špatně. Fóra zkusil stahnout z netu nějaké ovládače a furt nic.
Jsem v koncích :)
lordofluck
Bandzone: http://bandzone.cz/earthcore

Porovnání zvukovek do 4 000

Příspěvek od lordofluck »

Ahoj,

říkal jsem si, že sem by se můj dotaz mohl celkem hodit...

Rád bych znal názor zkušenějších na tyto 3 zvukovky.

Steinberg UR22 - http://kytary.cz/steinberg-ur22/HN139381/
FOCUSRITE Scarlett 2i2 - http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i2/HN122113/
MIDITECH Audiolink PRO 24/96 - http://kytary.cz/miditech-audiolink-pro-24-96/HN141696/

Sháním pro domácí nahrávání - kytara, basa, zpěv.
Zároveň se zdá, že spolu se scarlett se nedodává žádný software pro tvorbu hudby. ( cubase apod) a je třeba jej dokoupit?
Jak je to u té scarlett s agresivnějšími kytarovými snímači?
Mám se rozhodnout pro Steinberg? - součástí koupě je i cubase AI

Jinak všechny tři stojí víceméně stejně, tak mi jde jen o výsledný zvuk a případné problémy, které by mohly s kartami nastat :D

předem díky za odpověď
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.06.2014 11:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Všechny ty zvukovky se tu již řešily.
Lukes

Příspěvek od Lukes »

Zdravím chtel bych poradit při výberu zvukové karty.. Chtel bych nahrávat kytaru přes linku do Pc Mám preamp Engl E 530 propojený s gsp 1101 dekuji za rady Lukes
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Cenový limit? Nějaké další požadavky krom toho, že by měla mít stereo vstup, do kterého napojíš GSP?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lukes

Příspěvek od Lukes »

Ahoj tak cena dejme tomu kolem 4-5 tis mikrofoni + linkový vstup + midi díval jsem se už na nejaké v teto cenové kategorii ale nemám stím to moc zkušeností co se týče zvukovek
Marylin

Příspěvek od Marylin »

A zkoušel jsi používat GSP jako zvukovou kartu? Mělo by to mít USB k propojení s počítačem a taky k nahrávání... Tzn. je to mj. i USB zvuková karta, i když primárně k tomuto užití asi není vytvořena...

Z popisku prodejce:

"K propojení s počítačem pro zvukové úpravy či nahrávání slouží výstup USB, jehož prostřednictvím můžete poslat 2 zvukové kanály do svého PC a další dva v tutéž chvíli poslat zpět (2In/2Out). Součástí balení je editační software X-Edit Editor / Librarian."

Z manuálu:

"The USB jack connects the GSP1101 to a computer and serves two purposes. First, it lets the GSP1101 communicate with the X-Edit Editor/Librarian software. Second, it is used to stream four channels of audio (2 up/2 back) to and from the computer when using the GSP1101 with recording software. USB drivers must be installed prior to using the USB port. These can be found on the included CD."

K nahrávání pak potřebuješ DAW - nahrávací program... Třeba Reaper.
Kapela:

Studio:
Lukes

Příspěvek od Lukes »

Ahoj. No také jsem nadtím přemýšlel že to zkusím i touto cestou ale pročítal jsem zdejší fora a zvukovka je zvukovka ale zkusím a uvidím nahrávací program mám Adobe Audition 3.0 tak to zkusím stím nejak spárovat..
Lukes
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Kdyby Adobe nestačilo, tak zkus Reaper... Můžeš zkoušet plnou verzi až do té doby, než se rozhodneš pořídit licenci :-)

http://www.reaper.fm/

Obrázek

Jinak samostatná zvuková karta je asi opravdu lepší řešení, ale za zkoušku nic nedáš. Třeba bude pro tvoje účely (nahrávání kytary) dostačující i to GSP... V případě, že ne, zkusil bych třeba Steinberg UR22.

Obrázek
Kapela:

Studio:
Marek4455

ZVUKOVKA DO ZAČÁTKU - FOCUSRITE Scarlett SOLO/PRESONUS Audio

Příspěvek od Marek4455 »

Zdravím,

chci si koupit zvukovou kartu u které bude i zdarma software. Chci kartu kde si budu moci nahrávat svoje basové linky, do toho zkoušet třeba zpívat nebo dělat beatbox a různě si s tím hrát. Chci abych v softwaru mohl tvořit i své elektronické bicí. Byl bych rád kdyby jste mi poradili nějakou dobrou kartu do začátku, karta bude zloužit především "na hraní si". Presonus má 2x mikrofonní vstup Frusciane 1x mikrofonní a 1x přímo nástrojový. Které by byly pro mě "lepší" nebo je to jedno? Dík za každou radu

Líbí se mi tato: http://www.music-city.cz/focusrite-scar ... 46061.html
a http://www.music-city.cz/presonus-audio ... -5395.html
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.10.2014 21:41, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Už nejsi nováček, abys nevěděl, že zakládat duplicitní témata je proti kodexu. Chlape jeden :).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ZVUKOVKA DO ZAČÁTKU - FOCUSRITE Scarlett SOLO/PRESONUS A

Příspěvek od pavlii »

Ještě nemáš utříděné všechny myšlenky, co budeš chtít dělat; jinak bys měl v počtu a typech vstupů jasno 8)

Každopádně PreSonus je v daném případě lepší volba, protože nabízí víc: 2x MIC vstup, nástrojový má též a hlavně má výstupy ve standardním (rozuměj - ze zvukařského pohledu) formátu, čili TRS jack 6,3mm

Software tě trápit nemusí - dnes, když je k dispozici program jako je Reaper, tě celkem nemusí zajímat, jaký bundle se u zvukovky nachází. Stejně bude všechno možnostmi výrazně pozadu, protože - na rozdíl od Reaperu - to jsou obvykle "LE" verze, čili "nejořezanější z ořezaných".

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“