Dřevo...

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Mastr

Re: Dřevo...

Příspěvek od Mastr »

V jafu se dá koupit, ale musíš vždy nejmíň jednu celou fošnu a ty mají vždy min 4m. Tzn předpokládám, že u dýh to bude stejné. Ale pokud chcete sehnat v čr zebrano wenge nebo jiné exotiky ve větších rozměrech tak je jaf ideál ;-)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

jafholz je divná firma ... obchodník, no ... tedy prodejní ceny suroviny jsou zhruba na úrovni výrobku z ní, pokud ji berete od producenta suroviny.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Doporuč mi firmu v okolí ostravy, kde seženu bubingu, mahagon, eben, wenge a zebrano za lepší ceny a klidně budu tvrdit to samé co ty :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nejdražší matroš jsem měl za 3.400 za m2, od té doby s takovou snobárnou končím, jsme úplně mimo, to je o konzumu a ne o hezké práci a radosti z kmotění.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Mulen
Bandzone: http://bandzone.cz/newwind

Příspěvek od Mulen »

ja chodím výhradne pre drevo do jafu mam štastie na centralny sklad na slovensku mam ho od domu cca 35km. A nemožem povedat že ceny sú zlé. Dá sa dohodnut aj na zlave dokonca. Za to čo kúpim celú 4 metrovú fošnu tak u sivčáka kúpim drevo na jednu gitaru. Neviem jak v čechách ale tu na slovensku su skladníci velmi velmi ochotný nechajú ma pozret sa po celom sklade zhodia mi kubík dreviny ktoru potrebujem a možem sa v nej hrabat aj hodinu vyberiem jednu dve pekné fošne .. kriedou im nakreslím kde to chcem reznut narežú mi to aby mi to vliezlo do auta.... zaplatím a idem :) Ja si len pochvalujem. A keby mali zlé ceny pochybujem že by najvačšia stolárska firma v mojom okolí brala drevo odtial
Tengli

Příspěvek od Tengli »

martina72 píše:Nejdražší matroš jsem měl za 3.400 za m2, od té doby s takovou snobárnou končím, jsme úplně mimo, to je o konzumu a ne o hezké práci a radosti z kmotění.
Jak,prosím Tě,myslíš ten m2? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

bambusová spárovka, dnes je to o dost levnější, ale levné to zrovna není ...

Mastr

Příspěvek od Mastr »

tak ono jeslti chceš ušetřit... tak si klidně stav nástroje z bambusové spárovky :D já ti to neberu
p0spec

Příspěvek od p0spec »

martina72 píše:bambusová spárovka, dnes je to o dost levnější, ale levné to zrovna není ...
A nemyslíš třeba m^3?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Mastr píše:tak ono jeslti chceš ušetřit... tak si klidně stav nástroje z bambusové spárovky :D já ti to neberu
Bambusová spárovka je hooodně fajn materiál a hraje. Hraje velmi dobře. Má to velmi zajímavé frekvence, ovšem je to hlavně o lepidle, to samozřejmě neznám, co bylo použito, nevím, lepidla tam je mraky, nelze jinak. Mimoto je to neskutečný držák. Materiál je drahý, masiv je o mnoho levnější a lépe se prodá.
Ten matroš má (mimo jiné) i tu výhodu, že když kytaru upustíte na beton a ona se rozpadne, vy ji slepíte a zvuk se nijak nezmění, to lepidlo prostě převažuje, a nějaké dodatečné je v menšině :).
Vyzkoušeno. :((((
:)))))
Ta kytara není levná, nemůže být.
Technologie to neumožňuje, je na tom strašně práce, resp. času.

Tengli

Příspěvek od Tengli »

Kolik bych potřeboval této spárovky na výrobu jedné kytary a kolik by to stálo? Fakt snobárna. :lol:
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já to zatím objednávám od Sollera a jsem spokojený :D třeba má mírně nadstřelené ceny, ale zase mi odpadají jiné starosti.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

martina72 píše: Ta kytara není levná, nemůže být.
Jediný, kdo tady může poskytnout důkazy o stavbě kytary z bambusu je asi Honza alias zdejší odborník Kocour - http://www.yitars.de/about-me+M5d637b1e38d.html
Třeba nám o té ceně, práci a technologii něco napíše.
Mulen

Příspěvek od Mulen »

Tak povedat o firme že je divná len kvoli cene bambusovej šparovky mi prijde dost prehnané. A nieje pravda že všetok masiv je lacnejší jak ta šparovka ... napriklad palisander vychadza 5000€/m3 a eben ešte drahšie ale zasa človeku z toho vyjde velmi vela krkov :) takže cena za krk je minimalna.

Pain2: sivčák má dobré drevo už priamo pripravene do vyroby. Je dobre vysušené, naformátované, ohoblované na vyhovujucu hrubku a to všetko sa premietne v cene dreva. Jafholz je ale pre nás čo majú velku hoblovačku s pretahom a formátovaciu pilu velmi velmi vyhodný pretože za hodinku mam naformatované drevo na 5-6 gitár a cena tam je niekde inde ked človek kupi 4metrovu fošnu za cenu jedneho tela. A ešte ked to ma človek na skok od baraku a vybere si ake chce :)
pain2

Příspěvek od pain2 »

Však ano :) proto jsem psal, ze od Sollera mi to ušetří dost práce. Jen nevíte, jak často doplňuje dřevo na Eshop? Diky :)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

MilanT píše:
martina72 píše: Ta kytara není levná, nemůže být.
Jediný, kdo tady může poskytnout důkazy o stavbě kytary z bambusu je asi Honza alias zdejší odborník Kocour - http://www.yitars.de/about-me+M5d637b1e38d.html
Třeba nám o té ceně, práci a technologii něco napíše.
Už se hlásím :arrow:
Ta kytara není levná, nemůže být.
Pokud jde o materiál bambus (kuchyňské potřeby), vydal jsem za toto 33 EUR, tedy ca. 900 Kč.
Zdroje bambusu
Zdroje bambusu
Podrobnosti o stavbě najdete zde:
http://kytarovej.cz/forum/viewtopic.php?pid=522#p522
Kytaru jsem ještě nedokončil, :roll: ale už to brzy bude :wink:
Komplet z bambusu chci rozhodně stavět další nástroje, el. kytary a tappery (sticky).
Určitě to půjde rychleji a levněji, po nasbíraných zkušenostech s tím "travnatým" dřevem.
Velmi důležité je, jaké epoxidové lepidla, tmely a laky pro ten který účel zvolit.
Ty spárovky, pokud nejsou uvnitř příčně spárované, v rozměrech 27 x 620 x 2400 mm by po rozčtvtcení daly materiál na 4 korpusy 27 mm tenké nebo na 2 korpusyaž do tlouštky 54 mm. Na krk ale nezbyde.
Ale materiál bambus má v designu před sebou ještě hodně překvapení a trend proti exotickým dřevinám to podporuje 8)
:?: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Mulen

Příspěvek od Mulen »

Teda pane Kocoure to su vaše stránky v troch jazykoch vďaka ktorým som určil správne umiestnenie kobylky na LP a Stratocastery čo som robil? hehe :)

Nemohol som nikde najst jak vlastne určit menzuru kedže vlastne každý kameň čo drží strunu je v inej polohe aby ladili oktávy. Nevedel som či mam ist na stred alebo na kraj kobylky a googlil som a googlil a niekde naťapil na tvoje stranky podla ktorych som to nakoniec aj spravil :)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

..Nemohol som nikde najst jak vlastne určit menzuru kedže vlastne každý kameň čo drží strunu je v inej polohe aby ladili oktávy. Nevedel som či mam ist na stred alebo na kraj kobylky a googlil som a googlil a niekde naťapil na tvoje stranky podla ktorych som to nakoniec aj spravil :)
To mě těší 8)
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Kocoure díky. Obrázek

Takže Kocour staví SG z bambusových prkének a regálku a vyšlo ho to na 900 korun.
Tengli sem dal odkaz na bambusovou spárovku a Kocour potvrdil, že by z ní šly vyrobit dva silné korpusy kytar. Cena té spárovky je něco přes 19 stovek. Tudíž jedno tělo kytary opět vyjde na lehce přes 900 korun.

Takže Martino72, míč je teď na tvé straně hřiště. Očekáváme odkaz, fotky, cokoli...na tu spárovku za 3.400 korun, z které jsi vyrobil asi jen jedno tělo kytary. Nebo ze čtverečního metru jich lze vyrobit víc?
Nebo co to bylo za zázračný bambus?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Nebo zázračný metr čtvereční...??? :lol:
Milane,z toho odkazu co jsem postnul,by to mělo vyjít ještě levněji... Pokud ve své opilecké pýše nepočítám zle...
A co na to Honza Aplaus??? :mrgreen: Roul....

A kocourovi děkuji že mi,svým bambusovým SG,připomenul nekonečnost stavby mého "rezolele"...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“