Asi záleží, kolik je reálná cena toho nástroje, který nabízíš na výměnu. Ceně po slevě za 10 moc nevěřím, co si pamatuju tak jednu dobu (cca 2 roky zpět?) nabízel pan Švehla straty s vintage noiseless od Fendera za 9 bez slevy. Tak se mi moc nechce zdát, že by tahle stála 10 po slevě navíc ještě s továrnímí korejskými singly ( který jsou dost na prd, aspoň co jsem měl čest já), pokud jsou teda ty texasy měněné až po koupení, jak to tak z toho postu chápu.
Rozdílu ve dřevě moc nevěřím. Spíš pokud to byla nějaká vyšší řada, tak bych to viděl tak, že se vybrali nějaké povedenější kousky a na ně se plácl trochu lepší HW. Bude to hlavně o haluzi na kus.
Kdyby ti sedla a tvůj nástroj měl reálnou hodnotu zhruba 5 tisíc, tak by to třeba mohl být fajn nástroj. Údajně šel Fokus za výrobou do Koreje za lepší kvalitou výroby, tak třeba to bude na tom nástroji znát. Ale do výměny bez vyzkoušení bych se nehrnul. Některé obyč straty od nich se na bazaru bez problému prodávají za 3 tisíce, takže prodat tenhle lepší za 5 by v budoucnosti nemusel být třeba nějak velký problém. I když dneska je problém občas i prodat dobrý nástroj za dobrou cenu.
Záleží jen na tobě. Na tom, jak by ti sedl a na tom, kolik bys do toho výměnou svého nástroje investoval.