Alernative Rock - jak co trénovat, co se učit?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
chlebavjogobele

Alernative Rock - jak co trénovat, co se učit?

Příspěvek od chlebavjogobele »

Ahoj, jsem nadšenec do Alternative Rocku a takové té britské kytarové muziky. Chtěl bych se zlepšit v hraní na elektriku, umím akordy, pár pentatonik.... Co bych měl k takovému stylu hudby zvládat nejvíce? Může mi nějaký kytarista, který tento styl hudby hraje poradit?
Naposledy upravil(a) chlebavjogobele dne 10.04.2014 21:22, celkem upraveno 1 x.
zaza_3121

Re: Indie Rock - jak co trénovat, co se učit?

Příspěvek od zaza_3121 »

1) Kup si slim kalhoty
2) Kup si kostkovanou košili
3) Zajdi si ke kadeřnici a nech se ostříhat podle nejnovějšího hipster stylu
4) Retro vintage brýle

...anebo...

Hraj písničky od kapel, které hrají indie rock. Začni třeba Franz Ferdinand, ti mají lehké skladby..atd atd. Většinou se nejedná o technicky náročnou hudbu.

Jestli máš kytaru se singlecoily, přiblížíš se blíž tomu zvuku. Nepřeháněj to se zkreslením..
chlebavjogobele

Re: Alernative Rock - jak co trénovat, co se učit?

Omlouvám se, myslel jsem spíš Alternative Rock, někdo to škatulkuje stejně, no já nevím. Mám rád Kings of Leon, Oasis, Blur, Arctic Monkeys, Kasabian....nejvíc britské kapely.....
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Nemáš se za co omlouvat :)

Na Oasis ti vážně stačí jen akordy, to není nic složitého.. písničky z Definitely Maybe jsou lehký a přitom zní dobře - zkus se naučit Shakermaker, Supersonic.. Platí vesměs to stejný, nemusíš trénovat nějakou speciální techniku hraní (to neplatí pro Blur, Graham Coxon je trochu svéráznější a zajímavější kytarista).
chlebavjogobele

Oasis hrávám často, ale ty sóla některý jsou fakt záhul. Mám rád lead kejtru, ty sola me dostavaji nejvic.....Blur je trošku jiná káva no :D TeĎ jsem koukal na taby a musím říct, že to odložím :D Nejvíc mě chytly stejně písničky od Kings of Leon. Vážně v jednoduchosti je krása podle mě.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Oasis jsou nějak alternativní? Odkdy je popík alternativní?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
chroustjazz

Příspěvek od chroustjazz »

martina72 píše:Oasis jsou nějak alternativní? Odkdy je popík alternativní?
já když dnes poslouchám názory "znalců", tak už krom alternativy neexistuje jiná hudba..dokonce jsem se setkal s názorem, že lidová píseň je alternativa
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

chroustjazz píše:dokonce jsem se setkal s názorem, že lidová píseň je alternativa
V dnešní době dost silná... Každopádně rozbory hudebních žánrů nejsou předmětem tohoto tématu, takže bych se držel doporučení, jak hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

martina72 píše:Oasis jsou nějak alternativní? Odkdy je popík alternativní?
Chtěl jsem ti tu poslat průřez jejich diskografií, kterou znám hodně dobře, ale za tu práci mi nestojíš. Jeden příklad za všechny:

Popík skoro jako od Katy Perry, že :roll:
Už na jejich prvním albu Definitely Maybe z roku 1994 míchali rock'n'roll a shoegaze (jako autor Otova naučného slovníku jistě víš, oč jde). Na dalších deskách je znát velký vliv psychedelie, zejména na posledním albu Dig Out Your Soul.. podle mě to je alternativní až až, ale chápu, pro tebe to je málo jazz.

Abych nebyl OT, chlebuvjogobele posílám tab na tuhle pecku poslanou výše - http://tabs.ultimate-guitar.com/o/oasis ... ng_tab.htm. Jak sám vidíš, nejedná se o nic těžkého, vystačí ti základní akordy a power akordy. Jak dlouho hraješ na kytaru? U britských kytarovek se málokdy vyskytne nějaký joootěžký sólo, většinou se jedná o klasický rockový licky (viz. Supergrass, Oasis), například u Pulp bys našel minimum kytarových sól a přece ty jejich skladby jsou super. Na této hudbě je dobré, že pokud ji zmákneš, budeš mít perfektně natrénovaný rytmický hraní - a to dneska většina lidí, co začne hrát na kytaru, nemá :)
chroustjazz

Nero píše:
chroustjazz píše: Každopádně rozbory hudebních žánrů nejsou předmětem tohoto tématu, takže bych se držel doporučení, jak hrát.
když už jsi tak neskutečný suchar a pedant, neměl bys tento topic přesunout někam do témat revivalů? možná to už trochu přeháníš..uprdnutí, i když smrdí trochu jinak, je stále uprdnutí - a pokud chceš být neúprosný masturbátor, který honí každé slovíčko, tak si se měl dát spíše k policii a ne hrát si tu na nějakého čestného admina
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

chroustjazz
Nezdá se ti tvoje odpověď hodně (a zbytečně) ostrá na poměrně nevinnou poznámku? O lecčem to svědčí ...
chroustjazz

kdyby to bylo poprvé, tak asi nic neřeknu, ale mnoho podobných..nevinných poznámek..to už mě fakt štve - to je takový malý kriminál

a jestli to o něčem svědčí, pak je to dobře - alespoň v tom smyslu, že to myslím vážně
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“