Kytary Gilmour
Pravidla fóra
Kytary Gilmour
Ahoj,
vybírám akustiku a zaujaly mě v obchodě kytary zn. Gilmour. Nejdříve vzhledově a hned potom zvukově, v téhle cenové kategorii (cca 6000-8000Kč) jsem nic takového neslyšel.
konrétně modely Gilmour Robust (polomasivní)
viz např. http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/gi ... t-8475.php
a Gilmour Queen (celomasivní)
viz např. http://www.muzikant.cz/zbozi/gilmour-queen-119410.php
Na internetu jsem nenašel o výrobci naprosto žádné informace, pouze nějaké stránky v Koreji, kde jsou ale jen elektriky a baskytary, o akustikách žádná zmínka.
Máte někdo více informací, co je to za kytary? Nějaké zkušenosti?
díky
vybírám akustiku a zaujaly mě v obchodě kytary zn. Gilmour. Nejdříve vzhledově a hned potom zvukově, v téhle cenové kategorii (cca 6000-8000Kč) jsem nic takového neslyšel.
konrétně modely Gilmour Robust (polomasivní)
viz např. http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/gi ... t-8475.php
a Gilmour Queen (celomasivní)
viz např. http://www.muzikant.cz/zbozi/gilmour-queen-119410.php
Na internetu jsem nenašel o výrobci naprosto žádné informace, pouze nějaké stránky v Koreji, kde jsou ale jen elektriky a baskytary, o akustikách žádná zmínka.
Máte někdo více informací, co je to za kytary? Nějaké zkušenosti?
díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kytary Gilmour
Doplním link: http://www.gilmourguitars.com
No, asi budeš muset být odvážný a pokud ti při vyzkoušení seděly a zdály se v pořádku, tak to risknout. O této značce se, pokud vím, na fóru nikdo nijak nezmiňoval a ani jsem o nich neslyšel nikde jinde.
O elektrických nástrojích tvrdí, že jde o hand-made produkty vyráběné v Koreji, u akustik za tuhle cenu bych to opravdu nepředpokládal. Ale to neznamená, že nemůžou být dobré.
No, asi budeš muset být odvážný a pokud ti při vyzkoušení seděly a zdály se v pořádku, tak to risknout. O této značce se, pokud vím, na fóru nikdo nijak nezmiňoval a ani jsem o nich neslyšel nikde jinde.
O elektrických nástrojích tvrdí, že jde o hand-made produkty vyráběné v Koreji, u akustik za tuhle cenu bych to opravdu nepředpokládal. Ale to neznamená, že nemůžou být dobré.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
díky za názor.
Tady na fóru se o nich právě nikde nepíše, rád bych ale získal nějaké reference od dlouhodobějších majitelů. Jestli se po pár letech nerozpadnou, jestli drží ladění, nebo tak. Abych aspoň trochu nekupoval úplnýho zajíce v pytli.
Ta korejská stránka uvádí logo Gilmour, které je velmi podobné tomu na akustikách, ale to je tak všechno, nijak se o nich nezmiňují.
Jinak obě kytary vypadají a hrají fakt zajímavě (v této cenové kategorii). Zvuk je takový netypický, hádám, že to bude těmi exotickými dřevy na lubech a zadní desce. Celkové zpracování je takové surové, to se mi ale právě líbí. Matný lak, vypadá to jako kdyby byl ve velmi tenké vrstvě, pickguard žádný, žádné přehnané vykládání a tak.
Jediné co se mi vadí, je nultý pražec (standarndí šířky 43mm), který má výřezy na struny ve větším rozestupu, než jsem zvyklý, takže hlavně tenké "e" je hrozně blízko kraje hmatníku a při držení akordů mi spadávalo přes okraj pražce. To bych ale neviděl jako problém, nulťák bych si vyměnil.
Tady na fóru se o nich právě nikde nepíše, rád bych ale získal nějaké reference od dlouhodobějších majitelů. Jestli se po pár letech nerozpadnou, jestli drží ladění, nebo tak. Abych aspoň trochu nekupoval úplnýho zajíce v pytli.
Ta korejská stránka uvádí logo Gilmour, které je velmi podobné tomu na akustikách, ale to je tak všechno, nijak se o nich nezmiňují.
Jinak obě kytary vypadají a hrají fakt zajímavě (v této cenové kategorii). Zvuk je takový netypický, hádám, že to bude těmi exotickými dřevy na lubech a zadní desce. Celkové zpracování je takové surové, to se mi ale právě líbí. Matný lak, vypadá to jako kdyby byl ve velmi tenké vrstvě, pickguard žádný, žádné přehnané vykládání a tak.
Jediné co se mi vadí, je nultý pražec (standarndí šířky 43mm), který má výřezy na struny ve větším rozestupu, než jsem zvyklý, takže hlavně tenké "e" je hrozně blízko kraje hmatníku a při držení akordů mi spadávalo přes okraj pražce. To bych ale neviděl jako problém, nulťák bych si vyměnil.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Působí to na mě jako dost velká novinka na to, abys našel někoho s dlouhodobými zkušenostmi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mno ...Nero píše:Působí to na mě jako dost velká novinka na to, abys našel někoho s dlouhodobými zkušenostmi.
Můžu Míšovi zavolat a přeptat se. Otázkou jest, jestli by pravdivá odpověď které by se mi jistě dostalo byla publikovatelná i ven, jestli mi teda jako rozumíš. Až půjdu kolem Houdka prubnu ji.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No vida, já jsem na ní hrál v Plzni dole na Americký 
U Houdka nevím jestli je teď mají, píšou že je nedostupná.
http://www.houdek.cz/kytary/akusticke-k ... robust.htm
Pokud bys mohl nějaké info přímo zjistit od Leichta, bylo by to super, kdyžtak klidně do PM. Díky!
Pokud bys mohl nějaké info přímo zjistit od Leichta, bylo by to super, kdyžtak klidně do PM. Díky!
Tak jako ..... počítat asi umíš a že to za ty prachy bude navoněná bída (těžko z Koreje) je ti asi taky jasný. Já ti tu něco napíšu, a ty mě tu budeš kolem dokola za rok pomlouvat, že se ti to rozpadlo v pazourách. Potažmo přes Míšueth píše:No vida, já jsem na ní hrál v Plzni dole na Americký
Pokud tě za ty prachy zaujala, jdi do ní - nic víc, a nic míň. Dlouhodobější zkušenost s tím těžko někdo má a ber to tak, že prošlápneš cestu
Já do akustik nedělám - poznám, jestli to hraje, nebo nehraje. Etalonem je pro mě Chmelojedova Epiphone EJ200 z roku 94 (kamarád se kterým příležitostně brnknu zpívku) - tehdy za 14.000, dnes lze najíti i za ...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ep ... 0&_sacat=0
Jejich novější produkci už jsem v ruce neměl (aby nedošlo k dezinformaci), ale rozdíl těch několika ticek už by stál za úvahu, jestli nevzít něco, co je časem prověřený hele ...
A ta Epina je NÁSTROJ, ne jako nástroj se tvářící mrdečka.
P.S. vše, co jsem napsal je názor můj a nijak se netýká Míšy, aby bylo jasno. S tím budu mluvit až v sobotu
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jestli zaujala nejenom vzhledove (zkousel si ji), tak to zkus. Je jasne ze rozsirena neni, takze momentalne o ni mas zdaleka nejvic informaci ty. Podle te kraticke leichto-mono-ukazky je to proste kytara, takze zadny totalni pruser by se konat nemel. Bude to tedy na tobe abys s kvalitou kytar Gilmour seznamil svet 
Uz to tu bylo psane stokrat, levne akustiky se vybiraji podle konkretniho kusu, je tam obrovsky kvalitativni (a navic jeste subjektivitou umocneny) rozptyl. Ted uz se da obcas narazit na slusny polomasiv (ktery by plne uspokojil 99% mistnich umňelců) i okolo 5. Ja mam napr. jeden povedeny kousek i za 4 (ale vybrany z vice nez 60 kytar)
PS: me jako navonena bida prijde spis ta citovana Epiphone, kdyz uz jsme u te subjektivity
Uz to tu bylo psane stokrat, levne akustiky se vybiraji podle konkretniho kusu, je tam obrovsky kvalitativni (a navic jeste subjektivitou umocneny) rozptyl. Ted uz se da obcas narazit na slusny polomasiv (ktery by plne uspokojil 99% mistnich umňelců) i okolo 5. Ja mam napr. jeden povedeny kousek i za 4 (ale vybrany z vice nez 60 kytar)
PS: me jako navonena bida prijde spis ta citovana Epiphone, kdyz uz jsme u te subjektivity
Naposledy upravil(a) hyenik dne 7.11.2013 19:06, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
korpus mi hodne pripomina moju dowinu D222, predok takisto masivny cedr + zebrano, aj zvukovo podobna ale ta dvojfarebna hlava je bohovska, keby som na nu natrafil ked som ja kupoval, tak by som ju asi bral.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Ale dyk joPS: me jako navonena bida prijde spis ta citovana Epiphone, kdyz uz jsme u te subjektivity
Dejmež tomu, že tento jeden konkrétní kus, kterej celý ty léta i servisuju, bo Chmelojed je prostě strašnej dobytek a schytala ran jak u Verdunu, mě prostě i po těch létech překvapuje svou vyrovnaností a bytelností.
Jedenáctky na tom zvoní půl roku, nic tam nechybí a nic nepřečnívá
Samože Martin D28 to nejni - z toho jsem vychcal čápa blahem, ale ta cena ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Konečně někdo popsal slovy mé pocity z toho nástroje. Stále jsem hledal ta nejvhodnější slova a ... voilà ...pavel68 píše: Samože Martin D28 to nejni - z toho jsem vychcal čápa blahem, ale ta cena ...
Nebývám (z pochopitelných důvodů) v kyberprostoru přístupném komukoli za podobná hodnocení chválen, ale co užjbiker píše:Konečně někdo popsal slovy mé pocity z toho nástroje. Stále jsem hledal ta nejvhodnější slova a ... voilà ...pavel68 píše: Samože Martin D28 to nejni - z toho jsem vychcal čápa blahem, ale ta cena ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Ok, díky zatím všem za názory, budu ještě přemýšlet a uvidíme.
Gilmour není jediná kytara, která padá do užšího výběru
Gilmour není jediná kytara, která padá do užšího výběru
To máš těžký. Dal jsem tomu nějakej čas na duševní přežvejkání (2 dny) a ano.hyenik píše:
Jsem homofob. Nedokoukal jsem to ani jednou, omlouvám se. Mrzí mě to.
To eth - v pondělek si tedy jdu na to sáhnout. To, jak se o tom vyjádřím asi nebude obecně relevantní.
Nevím jestli ti tím pomůžu, ale udělám to už z principu.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dnes jsem si na ni sáhnul u Šrámka v Kopřivnici. Zpracování na kytaru za 5.990,- velice zajímavé-působí dražším dojmem. I když na mě už trošku přezdobená. Rozhodně jasný,nezaměnitelný design.
Zvukově dominují basy,což spousta lidí preferuje. I když pro mě znějí přebasovaně skoro všechna "déčka". Barva zvuku se mi líbila hodně. Hlasitost nadprůměrná. Hodně pěkné doznívání. Škoda,že nebylo pro srovnání nějaké GA.
Kdybych sháněl kytaru do 6k tak bych ji asi do užšího výběru zařadil. Jen kdyby bylo to GA. Tož tak...
Zvukově dominují basy,což spousta lidí preferuje. I když pro mě znějí přebasovaně skoro všechna "déčka". Barva zvuku se mi líbila hodně. Hlasitost nadprůměrná. Hodně pěkné doznívání. Škoda,že nebylo pro srovnání nějaké GA.
Kdybych sháněl kytaru do 6k tak bych ji asi do užšího výběru zařadil. Jen kdyby bylo to GA. Tož tak...
Včera jsem hrál na Robusta půl večera (Chmelojed ho pořídil), vybíral Míša Leichtů.
Dle něj první serie vinou prapodivným řešením žeber vrchní desky hrozila borcením, serie následující byla tedy upgradována, a je v pořádku. Sice mi nevyhovovaly 0.13 dráty, ale kejtře jako takový nebylo co vytknout.
Naopak. Za šestku nejni o čem se bavit.
Výtka a jediná by byla k Chmelojedově výběru designu (matnej černej lak).
Hned na poprvý se mi ho na vrchní desce podařilo "ťuknout" a už má jizvu - bude na tom cokoli vidět.
Tož tak nějak
Dle něj první serie vinou prapodivným řešením žeber vrchní desky hrozila borcením, serie následující byla tedy upgradována, a je v pořádku. Sice mi nevyhovovaly 0.13 dráty, ale kejtře jako takový nebylo co vytknout.
Naopak. Za šestku nejni o čem se bavit.
Výtka a jediná by byla k Chmelojedově výběru designu (matnej černej lak).
Hned na poprvý se mi ho na vrchní desce podařilo "ťuknout" a už má jizvu - bude na tom cokoli vidět.
Tož tak nějak
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Inu, zatím se to jeví vážně dobře - uvidíme za rok

image search
Edit - se prostě zase tvářím jako debil

image search
Edit - se prostě zase tvářím jako debil
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Mohl bys sem přihodit nějaké fotky? Jaké struny jsi na to natáhl?