Mikrofon 2000 +-

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Slcahhh

Re: Mikrofon 3000+-

Příspěvek od Slcahhh »

Ahoj, začínám zpívat v kapele a chtěla bych poradit nějaký slušný mikrovon okolo 3000 :). Hodně lidí mi doporučuje značku Shure, našla jsem tento, http://mikrofony.muziker.cz/dynamicke-m ... re-SM58-SE , tak pokud byste s ním měl někdo zkušenost, budu ráda za názory, předem díky :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofon 2000 +-

Příspěvek od Hendrek »

Je dobré uvést i jaký styl hrajete a jak zpíváš (myšleno hlasitost, kvůli výběru mikrofonu s větší odolností vůči zpětné vazbě). SM58 je taková klasika, ale dá se určitě pořídit i lepší mikrofon, který více sedne právě pro tvůj případ.
Na předchozí stránce jsou doporučovány např AKG D5 nebo Audix OM2. Já bych vybíral spíše mezi nima, k SM58 mám po X letech užívání spíše chladný vztah. Tím ovšem nikterak tyto mikrofony neshazuji, jsou to dobří dělníci na zvukařském poli.
Slcahhh

Re: Mikrofon 3000 +-

Příspěvek od Slcahhh »

Díky za opodpověď, jinak hrajeme crossover, některé písničky jsou tvrdší ale zpěv tvrdý není, takže hledám mikrofon, aby to znělo čistě, tak se podívám na ty mikrofony, které doporučuješ :)
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Na domácí nahrávání doporučuji v téhle ceně USB Samson C01. (kondenzátorový) - sice má docela slabý výstup a trochu šumí, ale nevěřím, že by ho nějaká levná dynamika překonala.

O hodně lépe je na tom třeba Rode podcaster, ale to už je zase dvojnásobek peněz.
- za ten už bys se nemusel vůbec stydět.

Rozdíl mezi těmito dvěma je dost velký. Potom rozdíly mezi podcasterem a mikrofonem třeba za 20 000 už zdaleka nebude tak znatelný.
Takže doporučuji přát si k Vánocům finanční příspěvek a koupit si rovnou něco, co nebudeš po roce měnit.
Slcahhh píše:Díky za opodpověď, jinak hrajeme crossover, některé písničky jsou tvrdší ale zpěv tvrdý není, takže hledám mikrofon, aby to znělo čistě, tak se podívám na ty mikrofony, které doporučuješ :)
U slečen mám většinou radši zmiňované AKG D5, ale pokud hrajete něco takového, tak bych se spíše příkláněl ke klasice - Shure SM58. Měl jsem ve zkušebně oba naráz a AKG D5 vždycky chytal vazbu trochu dříve, než Shure. U takové muziky, o které píšeš bývá často ve zkušebně problém vazbení zpěvu - jednoduše proto, že celá kapela hraje hodně nahlas.
Pokud ale myslíš, že nehrajete tak moc hlasitě, tak šáhni spíš po AKG, nebo Audixu
ať to šlape!
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Johnnnnnnnnnny píše:Na domácí nahrávání doporučuji v téhle ceně USB Samson C01. (kondenzátorový) - sice má docela slabý výstup a trochu šumí, ale nevěřím, že by ho nějaká levná dynamika překonala.

O hodně lépe je na tom třeba Rode podcaster, ale to už je zase dvojnásobek peněz.
- za ten už bys se nemusel vůbec stydět.

Rozdíl mezi těmito dvěma je dost velký. Potom rozdíly mezi podcasterem a mikrofonem třeba za 20 000 už zdaleka nebude tak znatelný.
Takže doporučuji přát si k Vánocům finanční příspěvek a koupit si rovnou něco, co nebudeš po roce měnit.
Slcahhh píše:Díky za opodpověď, jinak hrajeme crossover, některé písničky jsou tvrdší ale zpěv tvrdý není, takže hledám mikrofon, aby to znělo čistě, tak se podívám na ty mikrofony, které doporučuješ :)
U slečen mám většinou radši zmiňované AKG D5, ale pokud hrajete něco takového, tak bych se spíše příkláněl ke klasice - Shure SM58. Měl jsem ve zkušebně oba naráz a AKG D5 vždycky chytal vazbu trochu dříve, než Shure. U takové muziky, o které píšeš bývá často ve zkušebně problém vazbení zpěvu - jednoduše proto, že celá kapela hraje hodně nahlas.
Pokud ale myslíš, že nehrajete tak moc hlasitě, tak šáhni spíš po AKG, nebo Audixu
Souhlasím, s tím AKG D5 je to někdy docela sranda, zpěvačka musí být na druhé straně zkušebny :) . Ale zvukově je super a prý se jí na něj i dobře zpívá.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Johnnnnnnnnnny píše:...a AKG D5 vždycky chytal vazbu trochu dříve, než Shure.
Nooo. Zkoušel jsem porovnávat na odolnost proti zpětné vazbě SM58, OM2 a D5. Stejné podmínky, stejný aparát, vzdálenost, prostředí atd...
Nejdříve zapískl SM58, poté D5 a nejodolnější byl OM2.
Radagabi píše: Ale zvukově je super a prý se jí na něj i dobře zpívá.
Jo, to není sama. Mně se líbí taky :)
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

zzbar píše:
Johnnnnnnnnnny píše:...a AKG D5 vždycky chytal vazbu trochu dříve, než Shure.
Nooo. Zkoušel jsem porovnávat na odolnost proti zpětné vazbě SM58, OM2 a D5. Stejné podmínky, stejný aparát, vzdálenost, prostředí atd...
Nejdříve zapískl SM58, poté D5 a nejodolnější byl OM2.
...
Souhlasím, přesně takto to mám i já.
Do této trojičky bych si ještě dovolil zařadit Heil Sound PR20 (UT verzi, aby se finančně vyrovnal zbytku), pak Sennheiser E845 (nebo 840, protože SM58 je pokud vím kardio, kdežto D5ka je hyper/(super?)kardio - tolik k tomu srovnání odolností k vazbě) a Electro-Voice PL-80a (nebo Electro-Voice N/D367s). Ty dva poslední tedy zatím jen z doslechu od kolegů, plánuju nákup "ochutnávacího" kusu. Z těchto to na největší odolnost vypadá u toho E845 (když nepočítám OM2).
LTH
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zdar. Nějak se nemůžu rozhodnout, který dynamický mikrofon pořídit jako zálohu k MXL V67i za účelem domácího nahrávání vokálů (mých), případně živého zpívání (tiché styly, žádná divočina). V podstatě jsou tu všichni kandidáti již zmíněni. Rovněž na bazaru jsou většinou k mání.

Jen pro úplnost vyjmenuji:
AKG D 5 (na bazaru nyní za 1780,-)
AUDIX OM-2 (na bazaru nyní za 1450,-)
SENNHEISER E835
Shure SM 58 (na bazaru nyní za 1200,-)

Jak jsem psal již dříve, s SM 58 mám zkušenost z živého zpívání (v podstatě spokojenost), ale nevím, jak si povede pro případné účely domácího nahrávání. O ostatních mikrofonech vím jen z informací, které jsou zde na fóru. Díky za případnou pomoc při rozhodování.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Můžu ti půjčit D5 a Om2, ale to bys musel mít cestu přes UH, nebo Brno. Jinak jsou to skvělé mikrofony, za ty prachy. Každý je samozřejmě trochu jiný, ale jsou vážně dobré. My je ovšem používáme pouze na live zvučení. Takže jak se ti budou líbit ve studiu a na tvůj hlas, to nevím. Vyzkoušej si to.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, dík za nabídku, to se cení :). Mám to ale trochu z ruky. Kdybych náhodou měl někdy cestu, tak se ozvu ;).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kdyby nebyly takhle utažený šrouby ohledně ceny, tak bych ti udělal podobnou nabídku - s rozdílem geografickým, aneb "...cesta přes Prágl..." 8) - a týkala by se Beyerů... Ale ty jsou za víc (ne za extrémní peníze, ale v porovnání s uvedeným...).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Limit jsem neuvedl. Ty mikrofony se nové pořizují za něco málo přes 2k. Kdyby byla nabídka velmi zajímavá, pak by se dalo uvažovat i o jiné ceně. Ale musel bych uspět s nějakým nepotřebným vybavením na bazaru, abych nezatížil rodinný rozpočet :).

Edit: Teď je na bazaru ještě SENNHEISER e 845-S. Od e 835 se liší předpokládám jen tím, že je to super-kardoid? Z čehož bych vyvozoval větší odolnost vůči zpětné vazbě a potlačení snímání okolních ruchů. Vzhledem k pořizovací ceně za nový a porovnáním s e 835 mi selským rozumem vychází, že když je dražší, bude i lepší. Nějaké názory z řad zvukových mistrů? :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, 845 je směrovější, v tom se podobá OM2. Vyžaduje od pěvce jistou disciplínu, což ve studiu předpokládám řešit nebudeš. 835 a 845 jsou jinak zvukově docela podobné. Rozhodně je to pro tebe další možná volba. A rozhodně 845 s přehledem tu SM58 převálcuje. Toť můj subjektivní názor :) .

a spousta No name...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dík za info. Ten bazarový 845 nebrat. Je to čínská kopie. Prodejce byl bohužel nemile překvapen, když jsem mu to oznámil. Kupoval ho na Aukru. No, i když za 1300,- se to dalo čekat. Třeba nemusí být tak zlý, ale origoš je origoš.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak jsem se rozhoupal a koupil nový AKG D5. Zeptejte se mě za nějaký čas, jak jsem s ním spokojen ;).
Navíc k tomu byly zdarma sluchátka K77, které už doma mám, tak pokud se podaří prodat na bazaru, dostanu se s cenou za nový mikrofon pod 2000,- Kč. A to se vyplatí ;).
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Tak jak jsi spokojen s D5? :-D
LTH
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo jsem :). Na živo otestováno a naprosto bez problémů. Zase tolik toho zvučení jsem teď neměl, abych s ním získal dostatek zkušeností, ale myslím, že za ty prachy dobrý kauf. Dobře se jevil i pro (nouzové) nazvučení ukulele, byť na C1000S nemá, pochopitelně. V podmínkách domácího recordingu zatím netestován.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Hendrek píše:Jo jsem :)...byť na C1000S nemá, pochopitelně...
Tak to bych asi srovnával s C5, přeci jen koďan, dynamika...
Já jsem svoje D5 prodal protože jsem dal vedle sebe Sennheisera 845, Audixe OM-5 a Shure Beta58a a zjistil jsem, že až tak dobře ta D5 nehraje, jak jsem si myslel (ale chápu, že je levnější, ale přece jenom už jsem pro ně neměl využití). Tak šli do světa a nakoupil jsem k mým Betám nějakého toho Audixe a Sennheisera.
Ze studiových mě teď mile překvapil MXL 2006, občas ho dá i naživo na kytaru, nebo na ságo. Má pěkný přednes.
LTH
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak to se kukni po MXL V67G, je teď na bazaru za 2k: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Mám V67i, což má oproti tomu G ještě druhou BRIGHT kapsuli, pad -6dB a low cut, a spokojenost veliká.

Nebo pokud by někdo chtěl chválený MXL 2006, zrovna včera se objevil na bazaru za příjemných 1890,- (včetně pavouka, kabelu, pop filtru): http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order=

EDIT pavlii: Hahahaaaa!!! Dostal jsem tě - používej funkci "Upravit" :-D
EDIT Hendrek 22.7. 9:28: Haha, ok, i když šlo o příspěvky z různých dnů a chtěl jsem tím pádem toto téma pro dnešek topnout. :wink:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Po čase pár poznámek k AKG D5:
Pořídil jsem ještě bazarovou Shure Beta58A, což už sice mírně převyšuje 2000Kč, ale na druhou stranu je to o úroveň lepší mikrofon a je to poznat i ve zvuku. D5 je taková moc nabasovaná, zatíco BETA je křišťálově čistá a na mixu se s ní nemusí vůbec nic dělat.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“