Roland A 49 vs M-Audio Oxygen 49 nebo jiné řešení?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
vlastas

Roland A 49 vs M-Audio Oxygen 49 nebo jiné řešení?

Příspěvek od vlastas »

Zdravím hudební příznivce.

Měl bych prosbu na zkušené. Jsem začátečník a dlouho budu. Hraju si doma sám pro radost a nemám žádné ambice. Mám keyboard Yamaha DGX220. Ten my na to moje hraní vyhovuje, ale je docela velký a těžký. Pokaždé když chci hrát musím ho vytahovat ze skříně, stavět stojan a to se mě občas kvůli chvilce hraní nechce. Nemáme totiž v panelákovém bytě příliš místa na to mít ho někde stabilně.

Dostal jsem tedy takovej nápad pořídit si ještě něco menšího, co bych mohl mít stabilně u počítače a tím pěkně kdykoli po ruce a moci si kdykoli cvičit. Nejmenší jsou midi keyboardy a vybírám mezi Rolandem A 49 a Oxygenem 49. Můj favorit je ten roland, právě kvůli své velikosti, ale přitom by měl mít plnou velikost klaviatury (která by měla být podle všeho kvalitní) což mě zajímá nejvíce. 49 kláves by mělo na cvičení stačit, protože opravdové hraní nadále zůstane na té Yamaze se 76 klávesami.

Zajímalo by mě, zda by pro mě bylo lepší řešení, protože jsem opravdu začátečník a nechám si poradit od zkušených.

vlasta
Elkesar

Re: Roland A 49 vs M-Audio Oxygen 49 nebo jiné řešení?

Příspěvek od Elkesar »

Tu A 49 mám, a jsem docela spokojen. Super lehký a a dá se na něj docela i hrát. Co se týče klaviatury nevím na co jsi zvyklý, ale v téhle cenové kategorii, je to bída. Roland mi z toho do 5 tisíc vyšel jako vítěz. Musíš holt vyzkoušet. Používám ho s Ipadem na rychlé nápady. Už víš přes jaký program budeš ty klávesy používat?
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
vlastas

Re: Roland A 49 vs M-Audio Oxygen 49 nebo jiné řešení?

Příspěvek od vlastas »

Díky za odpověď. Od včera mám toho Rolanda doma. Jsem spokojený, na to moje hraní a na to na co ho budu mít zcela vyhovující.

Hrát chci přes Sonar LE co je k tomu dodaný. Ale narazil jsem na problém zpoždění. Přímo v sonaru jsem vše nastavil podle manuálu, ale furt je tam drobná prodleva. Předtím jsem měl Cubase a ten tenhle problém neměl, ale nebyl legální, odinstaloval jsem ho.

Budu muset pohledat jak to napravit. O iPadu také přemýšlím, ale až časem. Teď musím zprovoznit PC. Ještě mám MacBook a tam to jde přes GarageBand dobře.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“