Otázky na notový zápis

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Pokročilý notový zápis

Příspěvek od martina72 »

Jde o trioly a sextoly. Na prvním obrázku zahraješ první půlku normálně (dvě čtvrtky) a pak druhou půlku jako dvě třetiny a třetinu poloviny taktu. Další takt je vlastně šest čtvrtek s třetinovou délkou, trioly, chceš li sextola. Jde ale o přízvuky, dvě trioly mají jiný důraz, přízvuk, než jedna sextola téže délky. Po několikerém přehrátí ti to dojde.
Druhý obrázek obyčejně znamená vyhrání každé osminy či čtvrtky trioly či sextoly (na prvním obrázku to jen vydržíš). Opět jde hlavně o přízvuk, důraz na dobu a notu.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
milaaan

Re: Pokročilý notový zápis

Příspěvek od milaaan »

Díky za skvělé a podrobné vysvětlení, už je mi to jasné!
.pp.

Jednoduchý zápis zvuků

Příspěvek od .pp. »

Zdravím,
chtěl jsem se poradit, jak zapisovat do not zvuky pro klávesáky, aby přibližně pochopili, co se od nich po zvukové stránce očekává. Které základní zvuky bych měl uvést. Kamarád mi poradil: Fender piano, Hammond, Piano, Pad, Lead. Nevím, co přesně si představit pod Lead (jakýkoli synt ?) a Pad (perkuse ?).

Děkuji !!!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednoduchý zápis zvuků

Příspěvek od Hendrek »

Lead je ostrý synth (např. na základě obdélníkového průběhu) - vhodný na sóla, dobře proleze mixem.
Pad je naopak jemný synth (např. sinus průběh) - vhodný jako doprovodný podkres. S padem z bicí terminologie to nemá nic společného.
.pp.

Re: Jednoduchý zápis zvuků

Příspěvek od .pp. »

Děkuji!
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“