Jde o trioly a sextoly. Na prvním obrázku zahraješ první půlku normálně (dvě čtvrtky) a pak druhou půlku jako dvě třetiny a třetinu poloviny taktu. Další takt je vlastně šest čtvrtek s třetinovou délkou, trioly, chceš li sextola. Jde ale o přízvuky, dvě trioly mají jiný důraz, přízvuk, než jedna sextola téže délky. Po několikerém přehrátí ti to dojde.
Druhý obrázek obyčejně znamená vyhrání každé osminy či čtvrtky trioly či sextoly (na prvním obrázku to jen vydržíš). Opět jde hlavně o přízvuk, důraz na dobu a notu.
Otázky na notový zápis
Pravidla fóra
Re: Pokročilý notový zápis
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Pokročilý notový zápis
Díky za skvělé a podrobné vysvětlení, už je mi to jasné!
Jednoduchý zápis zvuků
Zdravím,
chtěl jsem se poradit, jak zapisovat do not zvuky pro klávesáky, aby přibližně pochopili, co se od nich po zvukové stránce očekává. Které základní zvuky bych měl uvést. Kamarád mi poradil: Fender piano, Hammond, Piano, Pad, Lead. Nevím, co přesně si představit pod Lead (jakýkoli synt ?) a Pad (perkuse ?).
Děkuji !!!
chtěl jsem se poradit, jak zapisovat do not zvuky pro klávesáky, aby přibližně pochopili, co se od nich po zvukové stránce očekává. Které základní zvuky bych měl uvést. Kamarád mi poradil: Fender piano, Hammond, Piano, Pad, Lead. Nevím, co přesně si představit pod Lead (jakýkoli synt ?) a Pad (perkuse ?).
Děkuji !!!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoduchý zápis zvuků
Lead je ostrý synth (např. na základě obdélníkového průběhu) - vhodný na sóla, dobře proleze mixem.
Pad je naopak jemný synth (např. sinus průběh) - vhodný jako doprovodný podkres. S padem z bicí terminologie to nemá nic společného.
Pad je naopak jemný synth (např. sinus průběh) - vhodný jako doprovodný podkres. S padem z bicí terminologie to nemá nic společného.