Kytary Gilmour

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Chlodovik
V karanténě

Re: Kytary Gilmour

Příspěvek od Chlodovik »

O. K zítra tady něco hodím. Struny tam mám 10, ale od výroby tam byly 12, které jsem asi měsíc po koupi vyměnil. Zatím..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To by bylo super. Ne, že bych ti nevěřil, jen bych to rád viděl. Možná jsi měl jen sakra smůlu na špatný kus. Na jednu z těchto kytar jsem hrál (struny 0,13) a naprosto v pořádku...
Chlodovik
V karanténě

Příspěvek od Chlodovik »

Zdar, slíbené foto
Naposledy upravil(a) Chlodovik dne 29.04.2014 17:38, celkem upraveno 1 x.
Chlodovik
V karanténě

Příspěvek od Chlodovik »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) Chlodovik dne 29.04.2014 17:38, celkem upraveno 1 x.
Chlodovik
V karanténě

Příspěvek od Chlodovik »

:| :twisted: ehe,
Naposledy upravil(a) Chlodovik dne 29.04.2014 17:39, celkem upraveno 1 x.
Chlodovik
V karanténě

Příspěvek od Chlodovik »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) Chlodovik dne 29.04.2014 17:40, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lehký vyboulení najdeš na většině nástrojů, ale tohle je fakt hodně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lubinator

Příspěvek od lubinator »

Jsem tu možná trošku nepatřičně, protože na kytaru hraje můj čtrnáctiletej syn, já sám ne. Kluk hraje velice slušně na španělu a chtěl se začít učit i na nějakou westernovou kytaru. Nedá mi to, abych se nepřidal ke kritice Gilmour Robust a přístupu pana Budíka z Audioworks v Olomouci. Měli jsme původně vyhlédlou kytaru jinou, ale pan Budík zahájil celkem razantní masáž v tom smyslu, že v podstatě Gilmourkou přejdeme do zcela jiného levelu kytar a získáme tak nadčasový model velmi kvalitní kytary. Vychvaloval zejména zvuk kytary, kterému se opravdu nedalo moc vytknout. Měl jsem s sebou zkušeného hráče, protože sám se moc dobře neorientuji. Fakt je ten, že ten hráč našel z několika vystavených kousků jen tento, který v aktuálním čase neměl krk do vrtule. No prostě jsme té propagandě naletěli. Ještě k původu kytary. Také jsem nejdřív dlouze prohledával internet a nemohl se dobrat původu této značky. Inu zeptal jsem se pana Budíka a ten mi prozradil, že kytara je jeho osobní návrh, který zadali asijské firmě. Uklidňoval mě tím, že to tak dělají i věhlasné firmy a jim akorát platíme za značku, zatímco oni tak mohou poslytnout velmi kvalitní nástroj za rozumnou cenu. Znělo mi to logicky... Neuvědomil jsem si ale jednu věc, že totiž ty věhlasné firmy mají i v těch asijských fabrikách osobní dohled, zatímco lidi z Audioworks si prostě toto nemůžou dovolit. A není firma, jako firma: můžou být v Asii dvě vedle sebe a vládnout tam může zcela jiný duch a řád. Takže toto k původu značky a kytary. Kytaru jsem kupoval v srpnu 2013 a včera jsem ji vrátil - peníze mi vrátit nechtěli, ale vybral jsem si jinou a zbytek doplatil. (IBANEZ AW 40NT). Přední deska je moc tenká (vzhledem k cedru této kvality) - přední deska je za kobylkou vypouklá a před ní prohnutá. Krk je křivý a nesouměrný, nelze jej už více seřídit, točí se do vrtule. Doporučuju se zrcátkem podívat dovnitř na provedení žebrování... Prostě chci říci, není to vadným náhodným kusem, ale je to prostě kytara špatná, která vás dostane zvukem (to je asi tou tenkou deskou a vykuchaným vnitřkem). Takže rozhodně varuju - nekupovat. A k těm návštěvám prodejny - je třeba to reklamovat. Oni vám to nebudou umět opravit, takže vám pravděpodobně nabídnou, ať si vyberete jinou kytaru. Pokud vám p. Budík dělá potíže, napište si p. Bastlovi a jednejte s ním. Ale určitě vrátit.
Michal Budík

Příspěvek od Michal Budík »

Milý pane Tichý
je mi moc líto, že Váš problém s kytarou se přesunul do osobní roviny. Jak jste napsal, na kytaru nehrajete a veškeré Vaše informace pocházejí od kytaráře, se kterým jsme ukončili spolupráci. Jen pro Vaši informaci, stejný problém měl pan kytarář s kytarami Veelach, Walden, LAG a dalšími. Scénář byl velmi podobný jak u Vás. Buďte ubezpečen, že tenhle problém není o kytarách Gilmour. A také je dobré uvědomit si, v jaké cenové hladině jste se při koupi kytary chtěl pohybovat a jak kvalitní tyto nástroje jsou.
Takže na vysvětlenou pro ostatní. Pan Tichý přišel do naší prodejny v doprovodu kytaristy a požádal mě, abych pomohl s výběrem nástroje. Doporučil jsem kytaru Gilmour, protože si opravdu myslím, že v této cenové hladině hraje velmi dobře. Pak už bylo jen na zákazníkovi, jestli si nástroj odnese nebo vybere jiný. Po zhruba půl roce, navštívil pan Tichý zmiňovaného „kytaráře“, kde se dověděl, že je kytara hrozný šmejd, tak jak to pan kytarář rád říká o jakékoli od nás zakoupené kytaře. Pan Tichý nezvolil standardní postup a nenavštívil naši prodejnu a nástroj u nás nereklamoval, ale místo toho nám poslal email plný osobních útoků a urážek, s tím, že chce okamžitě vrátit peníze, jinak z celé věci udělá skandálek. Skandálek v podání pana Tichého si můžete přečíst výše. Veškeré urážky a obviňování jsem přešel a nabídl panu Tichému výměnu za jakýkoli jiný nový nástroj z naší nabídky, což je nad rámec obchodního zákoníku. Dostalo se mi odpovědi, že se mnou nebude vůbec jednat a že bych měl být okamžitě vyhozen se zaměstnání a mluvit bude jen s panem Bastlem. Kolega se nakonec přece jen s panem Tichým domluvil na výměně nástroje. S panem „kytarářem“ navštívili naši prodejnu a vybrali jiný nástroj.
Celá historie dostává velmi hořkou pachuť, když si pan Tichý počkal, až si nový nástroj přinese domů a ve stejný den nám na fórum napsal tuhle recenzi.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Děkuji oběma stranám za jejich pohled na věc. Upozorňuji, že z důvodu zabránění vzniku flame budou jakékoliv další dovětky ohledně tohoto sporu mazány. Pro osobní spory využívejte soukromou formu komunikace, ne hudební fórum.
Děkuji za pochopení a přeji pěkný den všem.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ostranil jsem poslední dva příspěvky, které se týkaly výše uvedeného sporu.
Hendrek nežertuje a nemluví do větru.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Ok, takže konstruktivně. Zajímalo by mě, jestli teda podle dovozce tyhle kytary maj, nebo nemaj problém s vyboulováním přední desky.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Derek Frank

Příspěvek od Derek Frank »

To já jsem si koupil s kamarádem Gilmoury (oba Robust) a hraje to fakt suprově. Jen by mě zajímalo jestli nemá někdo ten celomasiv, ještě jsem neměl možnost to někde zkusit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vcera jsem jednu zkousel, hrala pekne.
Ale mela trochu zvlneny krk nad 12.prazcem, typicky problem levnych cinskych akustik. Vyboulenou desku nemela.
Hratelna byla bez drnceni, otazka je jak dlouho to vydrzi. Nevidel bych to na kytaru na cely zivot.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

No a kdyby si jí měl srovnat s dowinama, což je podobná relace cenová. Jak by Ti vycházela.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Dowiny se mi libily mnohem vic, ale taky jsou za vetsi penize ne?
Cerstvy prodavac kinx, kteremu ted prochazi pod rukama desitky nastroju, asi potvrdi, ze momentalne nejlepsi pomer cena/vykon/kvalita je Cort.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

hyenik píše:Dowiny se mi libily mnohem vic, ale taky jsou za vetsi penize ne?
Cerstvy prodavac kinx, kteremu ted prochazi pod rukama desitky nastroju, asi potvrdi, ze momentalne nejlepsi pomer cena/vykon/kvalita je Cort.
No, jsou dražší o litr a kousek. Když budu srovnávat nejlacinější a nejlacinější.

Tak cort je asi celkem jistota, když kupuju kejtru za míň prachů, že to bude hrát nějak a bude to solidně zpracovaný a že dostanu za svý peníze nějakou solidní protihodnotu.
Derek Frank

Tak já k tomu můžu říct jen to, že při výběru kytary jsme měl možnost zkusit i Dowinu a stejně jsem si odnesl Gilmoura, zvukově mě bere mohem víc. Jinak desku mám ok a krk rovnej (i kamarád který si koupil stejnou kytaru) tak nevim. V téhle cenové jsem nenašel zajímavější nástroj, ale to neznamená, že neexistuje :D
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Když jsem ji zkoušel v obchodu,také mě zaujala. Jak dlouho je s kamarádem máte? Podle tohoto vlákna jde o to,že deska je poddimenzovaná za účelem ohromení zvukem. Bez ohledu na životnost...
Derek Frank

To si nemyslím, kamarád ji má přes dva roky a já asi půl. Oba na tom máme 12ctky (kamarád chvíli i třináctky) a dobrý. Ale to, že má někdo s kytarou problém se stává, sám jsem jednu takovou měl....
I tady v tom vlákně jsem četl, že někdo dává na Gilmoura třináctky a nemá problém, ikdyž už je to tah jak bejk :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“