Blackstar HT-1
Pravidla fóra
Blackstar HT-1
čau,
chtěl bych si koupit tohle kombo na doma na hraní, tak bych se chtěl zeptat jestli s ním někdo má zkušenosti? nebo případně nějakou lepší alternativu, protože kombo tu momentálně neni k sehnání, nikde neni skladem.
Díky
chtěl bych si koupit tohle kombo na doma na hraní, tak bych se chtěl zeptat jestli s ním někdo má zkušenosti? nebo případně nějakou lepší alternativu, protože kombo tu momentálně neni k sehnání, nikde neni skladem.
Díky
-
Teorge
Re: Blackstar HT-1
Tu HT-1 mají u Thommana, jen by jsi platil větší poštovné.
Jinak se tady na fóru poslední dobou hodně chválí nové VHT aparáty, je tu o nich přímo topic. Ale myslím, že jsou momentálně nedostupná.
Jinak se tady na fóru poslední dobou hodně chválí nové VHT aparáty, je tu o nich přímo topic. Ale myslím, že jsou momentálně nedostupná.
Ahoj, taky važuju o koupi tohohle komba, protože moje aktuální je otřesný.
Ale bojím se toho jednoho wattu. Je to sice na domácí hraní, ale rád občas poškádlim sousedy a chci aby bylo to kombo slyšet. Máte s tím někdo zkušenosti? Hraje to dostat nahlas? Nemám možnost ozkoušet a youtubu nevěřim. Nechci vyhodit 5 hadrů z okna.
Díky za odpovědi.
Ale bojím se toho jednoho wattu. Je to sice na domácí hraní, ale rád občas poškádlim sousedy a chci aby bylo to kombo slyšet. Máte s tím někdo zkušenosti? Hraje to dostat nahlas? Nemám možnost ozkoušet a youtubu nevěřim. Nechci vyhodit 5 hadrů z okna.
Díky za odpovědi.
Kytara: Fokus Stratocaster HSH - sunburst
Kombo: Marshall MG - 30DFX
Kombo: Marshall MG - 30DFX
Ahoj, prodavam ted HT-1RH + HT-408 a pri plnym zkresleni se neodvazim dat v obyvaku hlasitost na vic jak tretinu.
Na cistej to naplno lehce prehraje hlasitou TV, normalne hraju tak na pulku.
Hlavne si ale uvedom účel tohto výrobku ... Tu primárne nejde o to, aby to čo najviac revalo s čo najmenšími wattmi, ale o to, aby aj pri nízkej volume si mal zvuk plne vybudeného lampového zosilňovača, čo u "klasiky" 50W a viac moc nejde, snáď na open air vystúpení. V malých priestoroch ako kluby sa to dá iba za cenu strašného rámusu, a v obývačke to nejde vôbec.
A tak sa k týmto minikombíčkam musí pristupovať trošku s inou filozofiou použitia - sú tu iba na vytvorenie kvalitného lampového zvuku, a patričné volume a počuteľnosť pri bicích dodá zvukár cez PA. Ten bude šťastný jednak preto, že mu s plne vybudeným aparátom nepolezieš do spevov, do bicích atď ... a on bude mať možnosť urobiť o to lepší a čitateľnejší zvuk. A navyše ten šťavnatý materiál, čo mu polezie do mikrofónu z kombíčka, bude o niečom inom, ako u veľkého aparátu, kde to bude borec škrtiť na nízkej volume, kúzlo zvuku vybudeného konca v prdeli a aj tak to bude ešte moc revať a pchať sa do všetkých mikrofónov v okolí, prehlušovať odposluchy atď ...
Preto, ak sa niekto pýta, či je možné s tým hrať koncert, ja by som odpovedal - áno, a zvukár ťa bude velebiť do nebies

A tak sa k týmto minikombíčkam musí pristupovať trošku s inou filozofiou použitia - sú tu iba na vytvorenie kvalitného lampového zvuku, a patričné volume a počuteľnosť pri bicích dodá zvukár cez PA. Ten bude šťastný jednak preto, že mu s plne vybudeným aparátom nepolezieš do spevov, do bicích atď ... a on bude mať možnosť urobiť o to lepší a čitateľnejší zvuk. A navyše ten šťavnatý materiál, čo mu polezie do mikrofónu z kombíčka, bude o niečom inom, ako u veľkého aparátu, kde to bude borec škrtiť na nízkej volume, kúzlo zvuku vybudeného konca v prdeli a aj tak to bude ešte moc revať a pchať sa do všetkých mikrofónov v okolí, prehlušovať odposluchy atď ...
Preto, ak sa niekto pýta, či je možné s tým hrať koncert, ja by som odpovedal - áno, a zvukár ťa bude velebiť do nebies
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
... pokud nejaky zvukar bude a ty nebudez odkazan pouze na svuj aparat. 
Ak nebude, tak sa to zľahka prizvučí napríklad cez spevový aparát, a bude to ... ten snáď je všade a stále, na každej akcii. Proste to kombíčko netreba chápať ako samostatné ozvučenie, skôr ako nejaký "efekt" medzi gitarou a PA, potrebný na to, aby sa von ozval poriadny "veľký" lampový zvuk a pritom to na pódiu nerobilo príliš veľký bordel.
Ja osobne hrám podobným spôsobom, akurát nepoužívam ani to kombo, idem z Tonelabu priamo do PA mixu. Tonelab urobí lampové skreslenie a PA dodá silu, a je to tam
Ja osobne hrám podobným spôsobom, akurát nepoužívam ani to kombo, idem z Tonelabu priamo do PA mixu. Tonelab urobí lampové skreslenie a PA dodá silu, a je to tam
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Kombo Blackstar HT-1
Ahoj, pořídil jsem nové kytarové lampové kombo Blackstar HT-1. Je to vůbec moje první lampa a potřeboval bych poradit. Na kanálu Overdrive kombo poměrně dost šumí jakmile jdu nahoru s úrovní gainu a volume a to i při úplně staženém volume na kytaře. Pokud potom ještě přidám volume na kytaře, tak šum přechazí v docela nepříjemný brum:-( Kanál clean je celkem OK. Nemám možnost porovnání. Můžete mi někdo poradit, jestli je výše popsané normální nebo mě to má znepokojovat?? Díky moc za vaše postřehy.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.04.2014 5:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není.
Re: Kombo Blackstar HT-1
Když vytáhneš kabel, je to stejné? Zkreslený kanál bude vždycky šumět víc než čistý, s tím se smiř.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Alternátor
Nevzpomínám si, že by HT-1 nějak výrazně šuměla. Nicméně přechod z trandu na lampu je ohromně znát na zvuku, dynamice a šumu. Když jsem přešel na Laney, taky mi přišlo, že zkreslenej kanál dost šumí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
JJ v tom bude asi zakopaný pes. Dosud jsem měl doma tranzistor. Zkoušel jsem odpojit kabel a kombo krásně tiché i při vysokém GAINU a VOLUME. Dál jsem měl prostor trochu víc testovat a zjistil jsem souvislost s nastavením polohy snímačů. Mám Squier by Fender Stratocaster Black and Chrome HSS a při nastavení na 4. polohu (směrem od kobylkového hambuckeru) je zvuk víceméně čistý + šum (ten bude opravdu asi souviset s vysokou úrovní GAINU a VOLUME u lampy a zkresleného kanálu). Bohužel při zvolení zbylých poloh snímačů se krom šumu ve zvuku objevuje navíc rozpoznatelný "brum", který tyto polohy dost diskvalifikuje. Jinak toto kombo ve srovnání s tranzistorem opravdu hraje parádně co se týká dynamiky, barvy zvuku...
4. polohu tedy myslíš mezipolohu krkového a středního snímače? Jestli jo, tak ta nebrumí vesměs díky reverznímu vinutí středního snímače. Singly jinak prostě bručí, pokud nemáš noiseless. To může také zhoršit tvůj dojem z šumu/brumu. Humbucker u kobyly by taky bručet neměl. Můžeš si tedy projet přepínačem všechny polohy a porovnat šum, jak moc ti to teda dělají samotné snímače a nakolik zkreslený kanál komba.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tak to přesně odpovídá...Humbucker je o poznání tišší než samotné singly. Nejčistší zvuk se mi ale stejně zdá v poloze kombinace krkového a středního snímače (poloha 4), jak píšeš. S tranzistorem jsem moc neexperimentoval, hlavně ho ani nezkoušel pořádně ohulit, ten rozdíl je tam pak taky patrný. Díky za užitečné info;-)
Tak jsem konečně propojil Blackstar HT-1 s Zoom G3 v nastavení Combo Front,myslím že to má vyborný zvuk,smyčku kombo nemá,ale tohle mi bude vyhovovatPřes slucháta je zvuk také dobrý,můj názor.Ještě to pak vyzkouším na větší hlasitost,ale jsem zcela spokojený:-)
Re: Blackstar HT-1 (kytarové kombo)
Ahoj, je rozdíl mezi BLACKSTAR HT-1 a BLACKSTAR HT-1R?
Všiml jsem si jenom absence reverbu u BLACKSTAR HT-1 oproti tomu R modelu.
Pokud je to jediný rozdíl, tak opravdu nechápu cenu:
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1-c ... oCK7Pw_wcB
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1r? ... oC0FHw_wcB
Ještě přidávám hlavu (další absurdida-jenom o 10Kč levnější než stejně vybavené kombo)
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1rh ... oCu2Tw_wcB
...to mi jako chtějí namluvit, že si za nějakej digitální reverb připlatím 1310Kč?
To už si radši koupím analogovou krabičku.
Všiml jsem si jenom absence reverbu u BLACKSTAR HT-1 oproti tomu R modelu.
Pokud je to jediný rozdíl, tak opravdu nechápu cenu:
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1-c ... oCK7Pw_wcB
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1r? ... oC0FHw_wcB
Ještě přidávám hlavu (další absurdida-jenom o 10Kč levnější než stejně vybavené kombo)
https://www.muziker.cz/blackstar-ht-1rh ... oCu2Tw_wcB
...to mi jako chtějí namluvit, že si za nějakej digitální reverb připlatím 1310Kč?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Rozdil opravdu mel by byt v reverbu, ostatne pismeno R obvykle to i oznacuje. Cenovou politiku vyrobce (spis asi dodavatele) ponecham stranou, zde plati poucka ber nebo nech bejt.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blackstar HT-1 (kytarové kombo)
Tím myslíš, že si jako koupíš analogový reverb v krabičce? No, ne že to neexistuje, kdysi se něco takového dělalo, možná to i dneska někdo vyrábí, ale nevím o tom, nějak zvláště to dobře nehrálo. Jinak se samozřejmě dělali i externí pružiňáky v různých škatulích, ale do pastičky pod nohu péro, neřku-li buben, fakt nedostaneš. A to chceš pořídit pod 1310,- ? To abys přidal aspoň nulu, možná někde na Ebay nějakého starého Rolanda seženeš. Určitě to má smysl provozovat s tímhle 1W šmejdem...-Ondřej- píše:
Díky, budu o tom přemýšlet.