Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
zaza_3121

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od zaza_3121 »

1) Jako holka máš velmi krásný hlas. Klidně bych si s tebou dlouho do noci povídal o čemkoliv.. :)
2) Zpěv nemůžu hodnotit, protože na nahrávce nezpíváš, ale šeptáš.. :|
st3l4

Příspěvek od st3l4 »

Děkuji :) Já osobně ,,slyším" nebo si spíš myslím, že to celkově stojí za nic.. Nebudu to svádět na mikrák, je to (tak trochu víc :D) můj problém :D Můžu zkusit nahrát ještě něco a ještě snad trošku líp... Teď už bohužel musím letět, tak.. :) Zatím
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stojí to za nic, protože šeptáš. Trochu se do toho opři. Mikrákem to fakt není :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fipkus

Příspěvek od Fipkus »

Zdravím,
po nějaké době bych si rád vyslechl rady a názory k sobě a mé tvorbě, šlo by to? :)

Díky za cokoliv, co potěší a pomůže - jakákoliv kritika, i ta negativní, hlavně konstruktivní.. :)

Přihazuji rovnou 2 skladby, obě z mé vlastní tvorby.. =)

1) česká - Pozitivno
2) anglická Cornerstone

Ještě jednou předem díky za cokoliv,
Fipkus.
b.a.rr.a.96

Příspěvek od b.a.rr.a.96 »

Přidávám svůj hlas :D Není to nic moc, ale snažila jsem se. Je to dnes napsaný song, takže to není moc doladěné - angličtina na nic, zvuk na nic, kytara na nic :D

https://soundcloud.com/b-ra-klimkov/lov ... r-original

Díky za názor :-)))
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

No, hele, podle mě tam je zřetelnej potenciál. Hezká barva hlasu, zazpívaný čistě. Kytara jednoduchá, ale to neva (i když příště si nalaď s ladičkou, je rozjetá, ale fakt jen trochu, možná spíš neladí v oktávách). Jako, chybičky by se určitě našly, spíš ale škobrtnutí (což u nový písničky je pochopitelný). Takže podle mě dost dobrý, kdybych takhle zpíval (teda, takhle ne, nejsem holka, žejo), tak bych byl se sebou spokojenej.
Písničku hodnotit nebudu, ta je holt poplatná pohlaví a věku. Angličtinu taky ne, protože to nepoznam.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
b.a.rr.a.96

Wow tak to moc děkuju :)
No mám kapodastr na prvním pražci a dělá mi tam docela bordel. Je starší a už moc nedrží, tak to bude možná tím :-D Celkově to není nic moc, ale nečekala jsem to takhle kladně. Díky moc !! :-)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Mě to připomělo tohle

Akorát tu kytaru fakt nemáš naladěnou uplně ideálně teda. Na začátku je tohle docela slyšet, pak už je to lepší. Na zpěvu bych toho moc nenašel k vytknutí, kromě asi dvou zakolísání.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

b.a.rr.a.96 píše:Přidávám svůj hlas :D Není to nic moc, ale snažila jsem se. Je to dnes napsaný song, takže to není moc doladěné - angličtina na nic, zvuk na nic, kytara na nic :D

Mi se to líbí velmi a nemám výtek.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

b.a.rr.a.96 píše:Přidávám svůj hlas :D Není to nic moc, ale snažila jsem se. Je to dnes napsaný song, takže to není moc doladěné - angličtina na nic, zvuk na nic, kytara na nic :D

Já zas nechci bejt moc kritickej, ale ten zpěv je poměrně normální. Falešně nezpíváš, ale většina holek, který se choděj učit někam zpívat a věnujou se tomu víc, bude na tom líp jak ty. Jako potenciál máš a to co zazpíváš neni žádná ostuda, ale ted si z toho lidi na zadek proste nesednout. Jako samouk je to hrozně těžký ovládnout, to je jasný, ale napsat ti, jak je to skvělý prostě nemůžu.

Zaujalo mě, že jestli seš schopná složit takovouhle písničku na posezení - zas, tak skvělá neni :D, ale docala slušná- nicméně pokud je to jenom takový denní tvůrčí vzplanutí, tak by se podle mě v tobě mohli ukrývat hodně pěkný nápady.

A teda ten text :D. Já nvm jako hodně intrepretů má tuhle podobu textu. Jedno love klišé za druhym a pointa žádná. Možná před 50 lety by to bylo jiný, ale tohle už je tak ohraný. Když už bych měl potřebu vyslat ten text tímhle směrem, tak se snažim z toho, alespoň udělat hitparádu metafor, ať je to nějakým způsobem zajímavý. Kromě fráze s letním dnem, tam toho moc zajímavýho neni, alespon v mých očích.

Ted když to po sobě čtu, tak mi to příde nák moc negativní, tak ne aby si z toho byla moc smutná to neni účel. Když to sečtu všechno dohromady, tak je to kus práce spoustu lidí si tim získáš a už ted porážíš spoustu amaterských kapel a umělců v ČR, ale obcházet stim ted ( a já věřim tomu, že budeš jednou ještě daleko lepší) nějaký producenty na to to zatim moc neni.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Moc se zde k věcem nevyjadřuji. Řekl jsem si ale, že když je zde tolik aktivních a šikovných lidí, možná bych se mohl stát jedním z těch, kteří člověku nějakou tu kritiku poskytnou. Přeci jen, od toho to zde vkládáte že ... :-)

-Jak už bylo prakticky řečeno, pokud je to tvá práce a rádoby první pokus ... palec nahoru 8)
-Angličtina je v pohodě.
-Jednoduché akordy? Ale kde že .... vždyť (mnou nenáviděný) Klus má celé album a vlastně celou svou kariéru založenou na základech, které zvládne každý tramp z 80' let, když se mu ohně naskytla možnost šáhnout na rozlazenou a šlupkama od brambor zaházenou kytaru. A jaký má úspěch ... slavík ... hlavní je (i když v jeho případě nechápu) obsah a forma, jakou se člověk prodá. A mě jsi třeba zaujala, takže v podstatě OK. Osobně třeba klasické čtyř-akorďáky atp. nezavrhuji a naopak je dokážu ocenit více než nějaké přetechnizované věci, kde se člověk snaží pochytit pointu písně.
-Pokud jde o kvalitu nahrávky ... na posouzení dostačující.
-Pokud jde o zpěv (o čemž tento topic je), určitě se s bude dobře pracovat. Jak už zde také padlo, falešně to není ;) Klidně bych si sedl vedle a v nějaké pasáži se přidal :-)

Odkud jsi?
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
b.a.rr.a.96

Děkuji všem za názor :-) A vůbec z toho nejsem smutná, naopak ! :-) Proto to jsem přidávám, abych se dozvěděla názory všech. Složila jsem to za jedno odpoledne jen tak pro srandu. Love story texty to není nic moc, mě to jen tak napadlo :D Dalo by se psát o mnoha jiných věcech, jen je to v angličtině poměrně těžké :D
Jinak jsem ze Vsetínska :-)
kabanos

Příspěvek od kabanos »

Na večer v práci se to poslouchá krásně 8) ... palec hore :wink:
banan.cz - webove stranky zdarma pro kazdeho
Sektor

Příspěvek od Sektor »

b.a.rr.a.96 píše:Děkuji všem za názor :-) A vůbec z toho nejsem smutná, naopak ! :-) Proto to jsem přidávám, abych se dozvěděla názory všech. Složila jsem to za jedno odpoledne jen tak pro srandu. Love story texty to není nic moc, mě to jen tak napadlo :D Dalo by se psát o mnoha jiných věcech, jen je to v angličtině poměrně těžké :D
Jinak jsem ze Vsetínska :-)
Vsetín je z praktického hlediska trošku z ruky :) Jinak bych ti mohl zapůjčit jakékoliv potřebné zařízení, kdyby tady třeba někdo časem remcal do kvality toho či onoho ... :-) Z mého pohledu je, jak jsem napsal, vše OK.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
foveabovis94

Příspěvek od foveabovis94 »

Hezký den,
Začnu tím, že jsem se nikdy zpěvu nevěnoval a nikdy jsem nezpíval. Už dlouho mi jedna skupina lidí tvrdí, že mám zvláštní hlas, další že jedinečný, další že směšný, ať to zkrátím prostě neobvyklý hlas. Mě můj hlas přijde normální, ale těžko mohu sám sebe posoudit.
No a tak jsem se rozhodl, že zkusím zpívat, sám bez nějaké pomoci jen s načtením správného dýchání. Na to jsem udělal dvě nahrávky, jedna s mikrofonem a druhá bez. To že tam bude hodně chyb je mi zcela jasné a dost chyb tam slyším a vím jak je postupem času odstranit. Nahrávky jsem udělal proto, abych popřípadě získal odpovědi na otázky, na které si prostě neodpovím protože to nevím(nepoznám).
První věc, která by mě zajímala, jestli z těch nahrávek jde zjistit rozsah?. Další věc, jestli má smysl se zpěvu věnovat či ne, ve smyslu mého hlasu, barvy hlasu a "jedinečnosti"?. Mám totiž napsané svoje písničky(texty) a teď k ním dodělávám melodie. Samozřejmě bych si je chtěl i sám zpívat proto tento příspěvek. No a poslední věcí je, zda-li jde můj hlas přirovnat k nějakému známému zpěvákovi? Tu otázku pokládám jen z toho důvodu, že mi spousta lidí říkala, že mám hlas jako ten, a potom jako tamten. Je mi jasné, že to je dost zavádějící, jelikož normální mluva je něco jiného než zpěv, aspoň tedy z toho co jsem se dočetl.
Předem Vám děkuji za odpovědi a případných postřehů navíc, podotýkám, že jsem nikdy nezpíval
http://uloz.to/xg5zRbDp/zpev-bez-mik-mp3 Heslo: kurzweil
http://uloz.to/x9uSKJcE/zpev-s-mik-mp3 Heslo: kurzweil
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Za mě bída. Falešně, barva hlasu nic moc, nezní ti to ...kdybys tomu věnoval opravdu hodně času tak bych tě viděl někde u Pavla Bobka.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
foveabovis94

hendy9 píše:Za mě bída. Falešně, barva hlasu nic moc, nezní ti to ...kdybys tomu věnoval opravdu hodně času tak bych tě viděl někde u Pavla Bobka.
Dobře tedy, tak díky. Otázkou je, jestli má pro budoucnost ten čas tomu obětovat?
Ještě jsem udělal jinou nahrávku na jinou písničku a zkusil jsem to zpívat jinak než to předchozí, tak jestli budeš mít chvíli času, tak se na to koukni jestli to je lepší. Díky.
Naposledy upravil(a) foveabovis94 dne 30.05.2014 14:06, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Intonačně úplně mimo. Děláš si z nás srandu, nebo to jen neslyšíš? Jiná možnost není.
Pokud je zpívání tvůj sen tak si najdi učitele. Pokud tě nenaučí on, musíš si najít jiný sen.
foveabovis94

Hendrek píše:Intonačně úplně mimo. Děláš si z nás srandu, nebo to jen neslyšíš? Jiná možnost není.
Pokud je zpívání tvůj sen tak si najdi učitele. Pokud tě nenaučí on, musíš si najít jiný sen.
Nene, samozřejmě, že tam spoustu chyb slyším, všechny nejspíš ne, ale hodně. Především jsem nahrávku sdílel za účelem najití odpovědí na otázky, které padly v prvním příspěvku. Že jsem intonačně mimo samozřejmě vím. Především jsem chtěl znát odpověď na to, jaký mám rozsah, jestli to s toho falešného zpěvu jde zjistit a taky to, jestli barva mého hlasu má vůbec nějakou budoucnost, jestli to má nějaký smysl. K té intonaci, je to spíš o tom, že to zpívám dle sebe, jak mi to pasuje(možná to blbě vysvětluji a je to nepochopitelné, nevím.), když si před sebe hodím noty, tak podle těch not bych to dal lépe, jelikož tam vidím kde co má být, u mě bude možná problém to, že to řeším strašně teoreticky a ne sluchem. Ale na tom teď nesejde, to mohu začít řešit až poté co zjistím, jestli má fakt u mě cenu se zpěvu věnovat nebo si najít jinou zálibu.
Doufám, že je ten příspěvek aspoň trochu k pochopení a předem děkuji za reakce.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Trochu se zpožděním ale... strašně se mi to líbí. Jasně, není to bezchybné, ale kam to dotáhli i hůře zpívající zpěváci, že :)
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“