Jelikož tak nějak si vybavuji teď studio a snažím se myslet trochu víc do budoucna, přišlo na řadu i výběr správného HW pro recording. Měl jsem na mušce nějaký ten čas zpět zvukovku Presonus AudioBox 1818VSL. Volím záměrně zvukovku s velkým počtem vstupů, skrz to, že plánuji přikoupit mikrofony a nahrávat živou bicí sadu. Ovšem připletla se mi do cesty další věcička a teď mi vrtá v hlavě. USB Mixážní pult Yamaha MG16 XU.
Presonus AudioBox 1818VSL VS. Yamaha MG16 XU
Pravidla fóra
Presonus AudioBox 1818VSL VS. Yamaha MG16 XU
Zdravím.
Jelikož tak nějak si vybavuji teď studio a snažím se myslet trochu víc do budoucna, přišlo na řadu i výběr správného HW pro recording. Měl jsem na mušce nějaký ten čas zpět zvukovku Presonus AudioBox 1818VSL. Volím záměrně zvukovku s velkým počtem vstupů, skrz to, že plánuji přikoupit mikrofony a nahrávat živou bicí sadu. Ovšem připletla se mi do cesty další věcička a teď mi vrtá v hlavě. USB Mixážní pult Yamaha MG16 XU.
Za tu cenu je ještě levnější jak zvukovka od Presonusu a záznam zvládne také za 24-bit/192kHz. Navíc ještě s nějakýma těma efektama atd atd.. K tomu je to ještě mixpult, takže to znamená širší využití.. Otázkou je teď jen ta cena. Zda-li ''za tak málo'' dá se řict to bude za to stát.. Ono zase na droúhou stranu, je to přece Yamaha..
Nemá náhodou třeba i někdo zkušenost..
Děkuji
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Presonus AudioBox 1818VSL VS. Yamaha MG16 XU
Milý pane kolego - vy neplánujete s tou nahrávkou pak už dál pracovat? Čili záznam živé bicí sady bez dalších úprav? To by nebylo moc co nabídnout kapelám teda..... 
...aneb víc jak 2 kanály via USB se do počítače nedostanou (bavím se o té Yamaze).
P.
...aneb víc jak 2 kanály via USB se do počítače nedostanou (bavím se o té Yamaze).
P.
to mi přijde blbost vždyť N8 a 12 čtou vic jak 2. Aspoň N řada to tak měla. No já právě se bavil s borcem, co mě občas poradí ohledně audia a studia a řekl mi. (schválně jsem se na to ptal, že potřebuji aby mě těch 8 majku co tam zapojim nahrávalo do těch 8 stop co vytvořím, pro každý ten mikrofon zlášť zvláštní stopu) a on říkal, že to tak funguje. že je to právě na to dělané, tak teď nevím. Ono i přece tu zvukovku bych měl asi přes USB do PC.. Zdálo se mě byt trochu divné jak 8 různych mikrofonních vstupu připojené do mixu, nebo té zvukovky mi pujdou USB Kabelem spojeně a pak se v programu samy načtou a rozhážou do těch stop.. Tak teď sem se do toho zamotal a nevím jak to funguje.. -_-
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chce to malinko víc studovat i bez "borců"
já neříkám, že už dneska nejsou modely mixpultů, které disponují USB připojením a umí do počítače dostat více jak dva kanály, ale tahle Yamaha mezi ně nepatří.
A prosím neplést s USB připojenou zvukovkou; USB jako takové v tom nehraje roli, podstatné je návrh uvnitř toho zařízení!
P.
A prosím neplést s USB připojenou zvukovkou; USB jako takové v tom nehraje roli, podstatné je návrh uvnitř toho zařízení!
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pavlii má pravdu. Přečti si manuály. Já jsem do nich jen juknul a ta Yamaha umí skutečně jen záznam stereo stopy. Presonus by měl umět více kanálů najednou.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
PreSonus samozřejmě umí
to "by měl" je tu zcela zbytečné.
P.
P.
Děkuju. Tak už sem to pochopil. Sorry ,ale byl jsem v téhle oblasti řešení ztracen. Když už jsme u toho Presonusu, co říkáte na tenhle model v porovnání s tím co tu máme http://www.audiotek.cz/product-31808-pr ... io-project .. Ještě jsem našel od Tascam US1800 ale tam se bojím o tu kvalitu, za tu cenu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kvalitativně to asi bude jedno, ty karty se budou IMHO lišit hlavně v detailech - ADAT, WC a tak. Preampy to má (papírově) identické, takže nemyslím, že by se daly poznat případné rozdíly v procesování audia.
P.
P.