Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Přijde mi, že takovýhle strašný zvuk umí docela dobře vyloudit Guitar Rig. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
to mas pravdu, ja som ale myslel nieco ne-softwarove 
pripadne tento zvuk, proste hladam nejake taketo zvuky
http://www.youtube.com/watch?v=enbTb8PizTI
alebo pripadne este nejaky dobry zvuk na solovanie, chcem sa povenovat solovaniu, tak chcem na to nejaky fajne zvuk
pripadne tento zvuk, proste hladam nejake taketo zvuky
http://www.youtube.com/watch?v=enbTb8PizTI
alebo pripadne este nejaky dobry zvuk na solovanie, chcem sa povenovat solovaniu, tak chcem na to nejaky fajne zvuk
Tady bych předně zatáhl tónovou clonu. Ono podle mě ten zvuk dělá hodně kytara, se superstratem ho nedostaneš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
myslel som si to, dik
tak sa asi nevyhnem kupe nejakej novej, ale stejne mam v plane kupovat nejaku novu PRS alebo Les Paul.
tak sa asi nevyhnem kupe nejakej novej, ale stejne mam v plane kupovat nejaku novu PRS alebo Les Paul.
Na podobné zvuky se mi osvědčila kombinace booster -> tubescreamer -> krkový snímač (+- tonovka). Obecně je ten zvuk dost saturovaný, možná by pomohl i kompresor.
hlavne do zkresleni jde hodne basu, takze ten zvuk prdi - je to proste mark I 
Jojo, používal jsem fullrange boost, který v naprosté většině případů zní jako bass boostKinx píše:hlavne do zkresleni jde hodne basu, takze ten zvuk prdi - je to proste mark I
Jak na takovejhle nekompromisní silnej mohutnej?
https://www.youtube.com/watch?v=Xp-5V3PJ90E#t=60
https://www.youtube.com/watch?v=Xp-5V3PJ90E#t=60
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
- Pepekkarel
Ahoj mám dotaz
chtěl bych docílit zvuku jako má John Frusciante (dřívější rhcp). Komplikace je ta že mám les paula, ale veřím, že pomocí krabiček to jde. Ten zvuk nedovedu moc popsat jeho specifikace, ale mám na mysli oživení čistého zvuku a spíš než nabudit tak vyplnit. Nemám s tím zkušenost jestli octaver nebo tak. Snad mě chápete ( např ukázka kdo nezná https://www.youtube.com/watch?v=3DTGsRtD2TE ale nejde jak o to jak docílit zvuku v ukázce ale obecně jeho zvuk když hrál s rhcp)
Děkuji snad mi poradíte
chtěl bych docílit zvuku jako má John Frusciante (dřívější rhcp). Komplikace je ta že mám les paula, ale veřím, že pomocí krabiček to jde. Ten zvuk nedovedu moc popsat jeho specifikace, ale mám na mysli oživení čistého zvuku a spíš než nabudit tak vyplnit. Nemám s tím zkušenost jestli octaver nebo tak. Snad mě chápete ( např ukázka kdo nezná https://www.youtube.com/watch?v=3DTGsRtD2TE ale nejde jak o to jak docílit zvuku v ukázce ale obecně jeho zvuk když hrál s rhcp)
Děkuji snad mi poradíte
Stratocastera z Les Paula nikdy neuděláš, a naopak. Můžeš si (nechat) udělat u kobylkového snímače rozpínání cívek, nebo ještě lépe přepínání ze sériového zapojení na paralelní. Můžeš taky použít vícepásmový ekvalizér a zkusit se frekvenčně požadovanému zvuku přiblížit. Ale rozhodně ti nepomůže octaver, ten tam v tom základním zvuku nikde použit není.
No a hlavně nikdy nedostaneš ten attack.
A je tu ještě jeden důvod, na který jsem zapomněl. Nevím, co máš za LP, ale obecně přiblížit se Fruscianteho stylu na něm bude dost nepohodlné. Kratší menzura, obvykle dost mohutný profil krku i horší přístupnost ve vyšších polohách, k tomu snad i nepříliš pohodlná ergonomie těla, to obecně pro takové odlehčené funky beglajty hrané i ve vyšších polohách není to pravé ořechové. A třeba i jeho váha. LP je prostě spíš hardrocková či bluesová kytara. Zkus si to někdy na stratocastera a sám uvidíš ten obrovský rozdíl.
- Pepekkarel
Díky to všechno jako vím že strat má attack dravější otřejší zvuk a les paul má kulatej zvuk. Nemyslím že na blues je les paul spíše tele a strat, ale sto jen tak stranou. Nicméně na strata jsem hrál a vím že je to něco jiného, ale myslel jsem že to něják lze. Kdybych měl peníze na strata tak koupím strata, ale prozatím jsem to chtěl řešit efektem.
Děkuji za pomoc teď vím že musím šetřit
Děkuji za pomoc teď vím že musím šetřit
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Attack tonu by sel zvyraznit kompresorem, barvu nabrousit nejaky ekvalizerem a jeste tomu pomoct rozepnutim snimacu na jednu civku nebo na paralelni zapojeni. Ale porad to bude jen nahrazka. Pokud ten zvuk chces opravdu pouzivat casteji, tak se ti koupe strata vyplati a nemusi to byt hned novy USA Fender, na bazaru se da urcite najit slusne hrajicich kopie nebo mexikanec.
Hraju výhradně na šrot.
- Pepekkarel
To s tebou souhlasím ale nemám tak 15-20 tisíc. V budoucnu snad ano, ale třeba bude něco výhodného a levnějšího když budu čekat. A hele když už jsme toto téma načali, tak co on konkrétně používá na to dobarvení čistého zvuku? Jako na googlu je to vidět, ale má tam toho tolik že nevím, který jsou ty co by mi potom v budoucnu se stratem mohli pomoct. Hodně používá bosse potom EHX a Moogy.
Klidně bych se vsadil, že v tom videu, co jsi posílal, neměl z krabek zapnuto nic.
- Pepekkarel
No nevím, ale mě nejde o ukázku ale o "jeho zvuk" https://www.youtube.com/watch?v=QxgE6fsxwHA třeba další ukázka, ale fakt to spíš kdo to má naposlouchané.
Já to právě docela naposlouchaný mám, ač jen dvě alba. Tady taky neslyším nic navíc. A jestli to není prostě jen otavený lampáč (což podle mě bude), tak je tam možná trochu nějakýho overdrivu, ale jen trochu. "Tohle" je ten zvuk.
Hodně tomu pomůže basa.
Jestli máš to VC15, co jsi vybíral vedle v tématu, tak na tom by se to snad i udělat dalo, ale do velké bedny a vážně nahlas. Ono taky když se to potom sejme mikrofonem, tak to zní jinak než naživo.
Jestli máš to VC15, co jsi vybíral vedle v tématu, tak na tom by se to snad i udělat dalo, ale do velké bedny a vážně nahlas. Ono taky když se to potom sejme mikrofonem, tak to zní jinak než naživo.
- Pepekkarel
Hej tyjo máš pravdu, teď mě to trklo ono stejně když vyhulím to moje Laney na víc tak trošku jako kreslí to by mohl být ten mírnej drive (a jako s basou hrajeme a furt nic spíš to přikládám tomu vytočení komba to vyšších hlasitostí a ten přenos) v paneláku si moc teda redhoty nezahraju
. Já je poslouchám, už od mládí a John mě strašně fascinuje. Je to pan kytarista pro mě. Hele, ale stejně si myslím že něco používá, ale jde o to jak na jaké písničky. No takže šetřím na strata
jako to už šetřím dávno a vím že ho chci, ale tohle mě jen upevnilo v mém rozhodnutí.
-
arcilucifer
http://www.jftab.com/htm/john-frusciant ... fects.html
Tady mas ty krabicky
Edit: sry jsem to nedocet, efekty nerez, jak pisou kluci vyse, stratocaster na zacatek.
Tady mas ty krabicky
Edit: sry jsem to nedocet, efekty nerez, jak pisou kluci vyse, stratocaster na zacatek.