Fender Vibrolux - šum
Pravidla fóra
- old_wooden_shoes
Fender Vibrolux - šum
Zdravím Vás,
koupil jsem aparát, o kterém se mi mohlo kdysi jen zdát. To, co při spojení s mým stratem z něho vychází, je jednoduše pohlazení na duši!
Jedna věc, mě ale trápí, šum. Ten je po přepnutí ze "standby" - "on" opravdu hodně znatelný. Samozřejmě mluvím čistě o kombu, volume 1, bez připojení čehokoliv. Lampama to není.
Máte někdo zkušenosti, které by mi mohly pomoct, popřípadě kontakt na člověka, který je znalý a kouknul by se na to? ( +- moravskoslezský kraj )
Díky za rady.
koupil jsem aparát, o kterém se mi mohlo kdysi jen zdát. To, co při spojení s mým stratem z něho vychází, je jednoduše pohlazení na duši!
Jedna věc, mě ale trápí, šum. Ten je po přepnutí ze "standby" - "on" opravdu hodně znatelný. Samozřejmě mluvím čistě o kombu, volume 1, bez připojení čehokoliv. Lampama to není.
Máte někdo zkušenosti, které by mi mohly pomoct, popřípadě kontakt na člověka, který je znalý a kouknul by se na to? ( +- moravskoslezský kraj )
Díky za rady.
FENDER American Standard Stratocaster
- citizen.one
Re: Fender Vibrolux - šum
heled muze to byt od nejake vady v odstineni napr po neuzemnene rozvody, me to taky vsechno sumi, pac cela ulice ma delany rozvody postaru, tedy zem pridelana na nulak...
ale kdyz se nahodou zjevim nekde, kde jsou novy, tak mi to hraje o ranec lip i celkove, no ale tezko rict, jestli to muze byt timhle, asi taky otazka jak moc jsou ty vibroluxy na okoli nachylny...
tak jak tak gratuluju k takovymu aparatu!
ale kdyz se nahodou zjevim nekde, kde jsou novy, tak mi to hraje o ranec lip i celkove, no ale tezko rict, jestli to muze byt timhle, asi taky otazka jak moc jsou ty vibroluxy na okoli nachylny...
tak jak tak gratuluju k takovymu aparatu!
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
I já blahopřeji, je to skvělý apec. Neváhej a navštiv Tomáše Matouška v Ostravě. ema@seznam.cz
- old_wooden_shoes
Díky za tip. Budu ho kontaktovat. Snad půjde jen o nějaký studený spoj a bude stačit proletovat. Nejsem v tom ale znalý, takže raději na to nesahám 
FENDER American Standard Stratocaster
Dobrý den, podařil se Vám problém nějak vyřešit? Včera jsem si koupil starší Vibrolux a mám stejný problém. Když jsem ho zkoušel, tak byl ok.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli byl při zkoušení OK, tak bych hledal problém v něčem z nových faktorů - jiná kytara, jiné kabely, jiné elektrické vedení, jiné zářiče elmag záření kolem?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
kytara i kabel jsou jako při zkoušení, kombo jsem zapojil samotný do prodlužky, nic k tomu..reaguje to třeba na lampičku i když není zapojená v prodlužce s kombem? (v elektrice se moc nevyznám
)
Může to reagovat na všechno možné, třeba monitor zapnutý v místnosti apod. nebo i jen na elektrické rozvody, ale s tím nic nenaděláš..
- B3CK
- Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
- Kontaktovat uživatele:
To kombo mám taky, dělají to všechny (neexistuje neupravený kus bez toho problému). Co jsem se na fórech dočetl, tak je to obvodem a celkovým zapojením. Existuje na to tzv. Mark Moyer's Mods (odkaz níže), který Vás toho zbaví. Je tam přesně popsanej postup, jak to provést. To kombo údajně získá totálně bombovej zvuk z 60. let. Co jsem se zajímal u Salvation Mods, tak komletní úprava by měla vyjít cca na 4 - 5 tisíc i s prací. Je to ostatně i na ofiko stránkách Fenderu v komentářích k produktu. Po úpravách bude vibrato s reverbem jen na tom bright kanálu (to je taky hlavní příčina, že to šustí, fakt, že reverb s vibrátem jsou ve všech 4 ždířkách). Kombo ale ztratí zvuk, který má a bude potom hrát více vintage zvukem (co popisujou, ty, co to udělali), takže zkouknout, rozmyslet si to a buď to nějak upravit nebo nezbyde než, zvyknout si na to. Osobně mi to vadilo do tý doby, dokud jsem hrál jen doma, při hraní už to slyšet není, ale časem bych s tím taky asi něco udělal. Jinak kombo mám čtvrt roku a naprostá spokojenost, lze z toho vyloudit dost dobrý zvuk (a to se tvrdí, že po úpravě ještě lepší).
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=719412
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=719412
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive