Dvanáctistrunka kolem 5 tis.

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak ne že by se ti ta kytara rozpadla, ale rozhodně se mi na ten nástroj nehrálo pohodlně a ten kus, co jsem měl v ruce, neměl zrovna 100% nasázený pražce a mechaniky moc nedržely ladění. Může to být věc kusu, může to být normál, to ti neumím říct.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Remy Bonjasky

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Dokázal by si mi jí srovnat třeba s kytarou Ibanez PF 60 ?? Snad jenom tu jedinou znám dobře, protože jí vlastním.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Asi o něco málo lepší než ty PF60, s kterýma jsem se setkal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
včelka

Příspěvek od včelka »

Já mám zkušenosti s 12-ti strunkou Ibanez ,kupovaná asi před 4 roky.Stála asi 4000.V podstatě jsem na ní i nějakou dobu trénoval.
Po pravdě řečeno ted už ji nevezmu ani do ruky ,bare na to skoro nezahraju,ty struny mají vysokej dohmat.Myslím si že dřív tak vysokej nebyl asi jak tady píšou to není zrovna echt kvalita materiál a tak se pod náporem strun trochu ohnul krak.Fakt člověk musí mít docela nakorbený prsty a by na tohle zahrál.ale jinak zvuk ujde.Ale plnohodnotně se na to moc hrát nedá.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To byla asi ta V72-12 nebo tak něco, ne?

Můžeš zkusit trochu zakroutit výztuhou krku, aby se ti srovnal krk ro toho správně profilovaného luku, další možností je vyndat z kobylky sedlový pražec a o něco ho zbrousit, aby byl nížší a struny tak ležely níže.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:To byla asi ta V72-12 nebo tak něco, ne?

Můžeš zkusit trochu zakroutit výztuhou krku, aby se ti srovnal krk ro toho správně profilovaného luku, další možností je vyndat z kobylky sedlový pražec a o něco ho zbrousit, aby byl nížší a struny tak ležely níže.
Hlavně před utahováním výztuhy povol struny :!:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
stepanb

Re: Koupě kytary do 5000

Příspěvek od stepanb »

V dohledný době bych měl dostat nějaký prachy, a tak jsem si říkal, že bych si pořídil nějakou dvanáctku - strašně se mi líbí jejich zvuk a potřebuju nějakou změnu. Ale teďka kterou? Padla mi do oka Cort AD 810-NS12 a nějakýho Cortu bych se, v týhle cenový kategorii určitě přidržel. Bazaru se absolutně nebránim, a čím levnějc tim líp (jelikož se v akustikách moc nevyznám, tak si nedovedu vybrat).
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.05.2014 4:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správného threadu.
hOI!!!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvanáctistrunka kolem 5 tis.

Příspěvek od Hendrek »

Udělej si výlet do Budějic: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Cort Earth 70-12 NS s obalem za 3790,-
Nero
Rádce

Re: Koupě kytary do 5000

Příspěvek od Nero »

stepanb píše: a čím levnějc tim líp
To je u dvanáctek cesta do pekel. V lepším případě budou znít blbě, v horším bude problém v konstrukci.

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Re: Dvanáctistrunka kolem 5 tis.

Příspěvek od Alternátor »

U toho Earthu je cena solidní, já svou mám novou cca dva roky (možná tři, už mi to splývá) a kupoval jsem zhruba za 4500,- . Na to, kolik ta kytara stála, hraje i vypadá luxusně. a Za celou dobu se neobjevil jedinej problém. Drží ladění, deska ani krk se nezkroutil. Co jsem byl nedávno s kamarádem vybírat novou kytaru, tak v daný cenový kytary Cort Earth neměly konkurenci. Doporučil bych spíš je, než AD, ta masivní přední deska dělá velkej rozdíl. Dowiny hrály taky dobře, ale cena byla skoro dvojnásobná.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“