Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Elkesar

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Elkesar »

Měl jsem G3 a je totožná.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Díky moc.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nový firmware, přidáno 25efektů
http://zoom.co.jp/news/article/682
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Heh, už jen prodat mou G2.1Nu a ta hračka mi bude říkat pane :).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Takže od včerejška jsem majitelem G1XOn a měl jsem asi hodinu na porovnání s MS50G, kterého se zbavuju.
Update na 1.21 bez problému (Win764bit), oproti mým předpokladům neplatí, že obsahuje všechno z MS50G, třeba AnalogDelay tam není. Na druhou stranu tam jsou věci, které zase nejsou na MS50G.
Srovnání s MSkem:
  • Ovládání je trochu složitější, což je dáno i tím, že je jen jeden "potenciometr", se kterým jde navíc jen kroutit, nejde stisknout. Změna parametru znamená poťákem se na něho narolovat, stisknout enter, poťákem změnit hodnotu, znovu enter a rolovat na další parametr. Nastavení pro patch (volume, jméno, přiřazení pro pedál) je k dispozici na konci řetězce.
  • Displej je pro mě kvůli oranžovému podbarvení míň čitelný než "bílý" u MSka
  • Má to jen globální BPM, tj. možnost použití time u delaye na noty se tím komplikuje
  • Nemá tap!! ani nohou, ani přes tlačítko :(
  • tohle info asi bude 99% uživatelů k ničemu, ale mile mě překvapilo, že když ho napájím akupackem zvenčí přes díru na adaptér, tak mi efekt v případě vybitého akupacku zahlásí "low battery", jako by byl napájen z tužkovek zespodu
  • MSko má buď silnější procesor nebo je to na G1On nějak úmyslně omezeno. Když jsem chtěl v řetězci ZNR-Overdrive-DZ-ParaEQ-Hall vyměnit Hall za HDHall, tak to nešlo, přitom tahle kombinace na MSku prochází bez problémů. Dobrá polovina reverbů/hallů je v této kombinaci na G1On nedostupná.
A jedna poznámka k looperu:
nemá undo/redo a pokud je puštěný doprovod (bicí), tak je nejdříve odpočítán jeden takt, než se začne nahrávat
Naposledy upravil(a) filo01 dne 24.04.2014 18:31, celkem upraveno 3 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Jen dodám, že ten analogový delay tam supluje model Carbon copy. :)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nezkousel jsi to hodit do efektove smycky? ja tak nejak porad elaboruju s tim, ze bych koupil nejakej levnej multiefekt od zoomu a hodil si ho do efektove smycky misto 5 krabicek co tam ted mam ...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Zatím jsem víceméně jen haněl (doplnil jsem nějaké body do příspěvku výše), dneska ale budu chválit - kdo máte piezo a hrajete do širokopásem, určitě vyzkoušejte kombinaci OptComp, Exciter (já mám dva za sebou, oba s nulovým nastavením) a ModReverb. Pak už jen zhasnout, zapálit svíčku a nechat prsty, ať kouzlí na hmatníku ;) Chvíli jsem brouzdal po presetech a některé jsou dobrý studijní materiál, protože mají v sobě kombinace, které bych normálně nepoužil a zní to dobře (delay na začátku řetězce, zkreslení za amp simulátorem, atp.). Překvapivě mi přestal vadit i mono looper, protože když hraju na stereo patch do smyčky nejdřív doprovod, tak zní při přehrávání "jinak" a nebije se se sólovou linkou stejného patche, kterou do toho hraju. V manuálu není ani zmínka o kvantizaci (pokud se loopuje do bicích), ale ještě se mi nepovedlo se netrefit, pedál se mačká nohou pohodlně.
torst

Příspěvek od torst »

Mám G1on pár dní, tak několik postřehů:
* Upgrade na nový firmware bez problémů. DS-1 a MT-2 by mi chyběly ...
* Ovládání je celkem intuitivní, ani moc nečumim do manuálu. Čekal jsem větší křížovku. Co mi vadí je poloha knoflíku pod displejem. Když s ním točím, ruka zakrývá displej. Měl být nad ním !!
* Simulace overdrivů (OD1, TS9) se moc nepovedla. Porovnal jsem s analog. předlohou i s odzkoušenou zdařilou nápodobou (Digitech DF7). ZOOMácký jsou zastředovaný, telefonní. Jistě, zařadim EQ a zvuk dorovnám podle předlohy, ale proč?
* Simulace DS-1 je naopak perfektní (i bez EQ). Dokonce o chlup přirozenější než u DF7.
* Totéž u MT-2. Tam se samozřejmě bez EQ neobejdu, předloha má taky korekce.
* Simulace fuzzů (BM, FF) opět kvalitní, porovnáno se stavěným germaniovým FF.
* v presetu můžu mít zařazené různé krabičky s přednastavením ve stavu bypass. Podle potřeby pak aktivivat požadovanou.
* Pokud vás znervozňuje jediný výstupní jack pro všechno, tak v klidu. V sekci amp sim je nastavení typu zapojení (Line, Git Preamp, Power amp ...)
* Zkoušel jsem nahradit simulací lampový preamp Engl E530 do lamp. koncáku. Hraje to takřka totožně !! Nejlepší je Diezel. Ale i Mesa pěkně a typicky chrochtá! Ještě testnu, ale dobrý !
* Naopak špatný výsledek je linkou do compu s vypnutou simulací bedny a s impulsním cab simulatorem (tedy jako kyt. preamp). Zvuk v higainových hoblovačkách (palm mutting) neztíhá. Štosuje se, nezařezává.
* Milá je možnost spojení looperu s bubeníkem. Navíc lze během přehrávání změnit aktuální preset. Smyčky lze vrstvit.
* Za ty prachy je to zázrak, úspech digitální techniky. Za jediný ze simulovaných analogů bych dal víc než za G1on.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Co se týče displeje, začíná mi dost vadit to oranžové podbarvení, čistá bílá na MS50G byla podstatně čitelnější.
Včera jsem to rozebral, ale na první pohled jsem nezjistil, jestli to má na svědomí LEDka nebo to řeší jinak. Bude to chtít větší přípravu, protože to tam je dost natěsno a abych to viděl v akci, tak se napájení musí pořešit přes baterky, do zdířky se kolík strčit nedá, není místo.
torst

Příspěvek od torst »

Jo ta zdířka je běs. Je zapuštěná dovnitř, takže s lomeným kratším jackem se nechytnu. Naopak milé jsou přiložené alkalické monočlánky !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

To je z nouze cnost, nedávají adaptér, tak přibalí aspoň baterky, ať je to funkční.
torst

Příspěvek od torst »

Naopak sympatická je možnost napájení do USB. Noťas má dnes už skoro každej i ve zkušebně, takže spolehlivej zdroj šťávy.
torst

Příspěvek od torst »

... myslel jsem, že G1on je pouze výcuc z G3, ale má naopak modely, které u vyšších řad nenajdete. Třeba ten ceněný chorus Corona .
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak jsem se rozhoupal a taky koupil G1Xon a B1Xon (jediné dva kusy, které měli na kytary.cz). Původně jsem ten kytarový chtěl bez expression pedálu, ale zrovna jej nemají. Čekal jsem, až je naskladní u Thomanna, ale ranní surfování na kytarách.cz mě dokopalo pozměnit plány. Takže aspoň ušetřím poštovné 15€, de facto za ně budu mít ten pedál na G1Xon navíc :).
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A jak to zní? Podle ukázky tady na kytarách teda nic moc dle mého. Ale víc jsem nekoukal. Třeba je to jen nicmoc ukázka :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Úplně stejně jako MS-50G, G3 a G5 (bez boostu)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

efekty uz jsme probirali mockrat, tam neni o cem diskutovat, akorat rekl bych ze vic lidi si to porizuje kvuli zkresleni a tam uz to neni tak jednoznacne. (kdyz vyjdeme z predpokladu ze streva u tech efektu jsou totozne)

Ted jsem zrovna prochazel nahravky z koncertu (nektere veci kvuli prepinani hraju na G3 do cisteho kanalu hlavy) a znelo to v pohode, je to trosku slabsi, min pruraznejsi nez zkresleni Salvation Mods, u sol to skoro nevadi, ropovody jsou uz znatelne slabsi (cim vic gainu tim hur), ale zvuk je vpodstate pouzitelny a rekl bych, ze na koncerte si toho nikdo ani nevsimne.
Jestlize ale jede zkresleny zvuk plne z G3 (vcetne simulace boxu), to uz je vyrazne horsi, pro me na hranici akceptovatelnosti. Neboli pouzivam to pouze v kapelce, kde hraju zreksleni par taktu za koncert, pro hlavni sound bych to resil urcite jinak.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Demilich píše:A jak to zní?
https://www.youtube.com/watch?v=dampGDFvXj0
https://www.youtube.com/watch?v=DBhHZlgOPOY
https://www.youtube.com/watch?v=rf3pO-IR7_w
Osobní názor budu moct sdělit až po delším využívání. V podstatě potřebuji na doma náhradu za G2.1Nu pro cvičební účely (bubeník, 30s looper). A pak také pro živé hraní (většinu písní hraji na basu, ale pár aranží mám na elektriku) krabičku, kterou zapojím mezi kytaru a mix a tradá (používal jsem G2.1Nu, poslední dobou už jen Screamin' Blues a Bad Monkey, které mají výstup přímo pro zapojení do mixu). Zvukově mi krabičky stačily, věřím, že G1Xon bude adekvátní náhrada :). Basovou verzi jsem pořídil hlavně ze zvědavosti, jak se u Zooma vypracovali v simulacích basových ampů od dob Zoom 506II, který jsem kdysi měl. A samozřejmě chci začít laborovat s dalšími efekty (filtry, synthy, atd.). V neposlední řadě jím hodlám nahradit Behringer BDI21, přes který teď hraji naživo přímo do PA.
torst

Příspěvek od torst »

Zatim jsem ve fázi testování, ale převažuje spokojenost až obdiv! Jako simulace jednotlivejch krabek je G1on skoro plnohodnotnej. Zvuky overdivů (neopravuji, opět náhodnej překlepovej novotvar jako leprák a td) jsou teda telefonní, zastředěné, ale když za ně dám EQ s nastavením 2, 2, -6, 0, 0, 0 jsem přesně na zvuku analogové předlohy.
Naopak simulace DS-1 a MT-2 je sama o sobě přesná, myslim i lepší než v Digi DF7 !
Chorusy, modulace, dozvuky moc neřešim, ale předpokládám, že jsou věrné. Aspoň co jsem zkoušel tak zněly parádně.
Simulace ampů a preampů je zvláštní. Když pustim higain preamp (bez simulátoru boxu) do zvukovky a box udělám v PC impulsem, hraje to furt blbě, attacky jsou chuchvalcovité, neřezají. Nevim proč, vyzkoušel jsem kde co, změny typu výstupů (line, git power amp ...) a je to furt stejný.
Když ale naopak totéž pustim do reálného lampového koncáku a bedny je zvuk neuvěřitelně podobnej lampovemu preamu ! (Engl E530). Zkusil jsem obdobně i simulace Mesy a Diezelu a opět skvělej výsledek, i když originál pro srovnání nemám. Ještě to chci testnout na poctivé hlavě Engl ve zkušebně.
Jo a simulace lo gainů? Opět doma srovnání s JCM800 (CZ copy) a je to totéž! Nechci se dotknout blues a jazz manů, ty čistší zvuky půjdou vždy líp. Tam si myslim, že je G1on neodhalitelnej.
Třešničky na dortu - simulátor basskytary, bubeník zároveň s looperem=óne man band.
Naposledy upravil(a) torst dne 7.05.2014 7:23, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“