Kapodastr

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Re: Kapodastr

Příspěvek od Ol'Dawg »

zaza_3121 píše:Doma se mi válí jeden starý nic moc kapodastr, občas i pochybuju, že je pro elektriku..
Tohle je sekce akustických kytar. Mimoto - jak se liší kapodastr pro elektriku od kapodastru pro něco jiného?
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Ol'Dawg píše:
zaza_3121 píše:Doma se mi válí jeden starý nic moc kapodastr, občas i pochybuju, že je pro elektriku..
Tohle je sekce akustických kytar. Mimoto - jak se liší kapodastr pro elektriku od kapodastru pro něco jiného?
Aha, to jsem si nevšiml, hledal jsem jen kapo..
Netuším, jen usuzuju podle toho, že na elektrice zní strašně a na akustice dobře - nic víc za tím není, neberte to všichni jako svaté slovo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kapodastry mají různé zaoblení, aby dobře seděly pro ten který radius hmatníku. Akustiky mají plošší hmatník než elektriky, proto na ně více pasují kapodastry ploché. Možná proto ti na elektrice nezní, jak má.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Díky Hendreku, tím pádem chápu, proč mi na jazzmasteru nezní některé struny. Jaký je teda ten Dunlop - bude stačit na občasné použití? Nebo mám hledat téma Kapodastr v elektrických kytarách, abych se ptal ve správné sekci?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Hendrek píše:Kapodastry mají různé zaoblení, aby dobře seděly pro ten který radius hmatníku. Akustiky mají plošší hmatník než elektriky, proto na ně více pasují kapodastry ploché. Možná proto ti na elektrice nezní, jak má.
No jo, jenže ani u akustik se nepoužívá jednotný radius zaoblení hmatníku. Možná by to chtělo propočítat, třeba se babráme s nepodstatnými rozdíly...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ol'Dawg píše:otný radius zaoblení hmatníku. Možná by to chtělo propočítat, třeba se babráme s nepodstatnými rozdíly...
Já si ptáčka dotvaroval sám, u té mosazi to není problém.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mp1990

Příspěvek od mp1990 »

Inak nechcem robit reklamu, ale ak rozmyslate nad kupou Shubb kapodastru, oplati sa to objednat priamo z ich stranky, pretoze teraz pouzivaju aj na zakladnych modeloch to kolecko ktore bolo doteraz iba na deluxe serii ale v obchodoch sa este dopredavaju stare modely... Postovne vychadza nejake 3$. :wink:
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

zaza_3121 píše:Díky Hendreku, tím pádem chápu, proč mi na jazzmasteru nezní některé struny. Jaký je teda ten Dunlop - bude stačit na občasné použití? Nebo mám hledat téma Kapodastr v elektrických kytarách, abych se ptal ve správné sekci?
Ten Dunlop je velmi dobrý kapodastr, nasadíš a sundáš jednou rukou a odložíš třeba na hlavici kytary.

Dnes jsem si pořídil Fender smart capo, chvíli jsem si zvykal na ten systém, už vím jak na to, zatím pozitivní dojmy, malé, lehké, sílu přítlaku si volíte sami (plně dostačuje na nadladěné 013 struny) trochu mám obavy z toho plastu ale světe div se, na obalu i na kapodastru je napsáno Made in Germany !!! Takže by to něco mohlo vydržet. Jednoruční obsluha, možnost přicvaknout na hlavu nástroje, cena 311,-Kč Nechal jsem si ukázat i Wittner, téměř totožný s Fenderem, s prodavačem jsme se shodli že se dělají ve stejné fabrice, taky Made in Germany. Po pár koncertech, pokud se vyskytne nějaký nedostatek, dám vědět. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

K puvodni otazce:
Jak tu nekdo psal, kytare to fakt nevadi.
Vadi to jak kapodastru, zminene vytlacovani drazek do gumy, tak i strunam. Ty se otlacuji dlouhodobe o prazce a kam to speje si asi kazdy domysli.

Jinak k tem kapum: pouzil sem snad vsechny typy kapodastru, napric vyrobcema a opravdu nejlip dopadl G7. Je masivni, snese jakekoli zachazeni, uchyceni i povoleni je mozne krasne jednou rukou a vyrabi vsechny typy: rovny, kulaty, ruzne velikosti, na banja a tak..
Cena je sice mastna, ale zaplatite si za kvalitni zpracovani a vybornej system.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“