Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Hendrek »

Torste, dík za tipy na nastavení EQ u overdrivů. Jinak, při nahrávání do PC máš externí zvukovku s Hi-Z vstupem, nebo používáš line-in vstup interní zvukovky?
Jak znějí simulace higain ampů včetně simulace boxu hrané např. do sluchátek nebo přímo do mixpultu a PA? Já to porovnat bohužel nemám s čím, protože osobní zkušenost s reálnými higain aparáty nemám a ani nehraji styly, kde bych to použil, takže se musím spolehnout na názory a zkušenosti jiných.
filo01

Příspěvek od filo01 »

torst píše: Zvuky overdivů jsou teda telefonní, zastředěné, ale když za ně dám EQ s nastavením 2, 2, -6, 0, 0, 0 jsem přesně na zvuku analogové předlohy.
Vyzkoušej si ještě kombinaci s Exciterem, mění zvuk i když má Bass a Treble na nulách. Pak ještě OptComp, který má tone a drive. Kvůli těmhle dvěma jsem zůstával na MS50G, po vydání update na G1On už nebylo co řešit ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

lákáte intezivně, ale počkám si na G2on, třeba bude vypadat víc pro dospělé.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A bude nějaký G2on? :)

PS: právě mi to PPL dovezla, přehrabuju se krabicema a u B1Xon není český návod (ne, že bych jej potřeboval). Zatím asi nemají lokalizaci pro náš trh. Uvádím to jen pro pořádek. Zatím se mi nechce zakládat pro B1Xon specielní téma v basové sekci.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Muziker to samé, kupoval jsem G1XOn (na prodejně), prodavač mi nabízel, že mi ho dotiskne, ale už jsem nad tím mávl rukou, ovládání znám.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše:A bude nějaký G2on? :)
podle oznaceni bych si tipl ze by byt mohl, G1 pro deti, G2 pro teenagery, G3 pro muzikanty (jako u minule rady ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Člověk jak stárne, tak se vrací do dětských let :).
filo01

Příspěvek od filo01 »

A k dětem patří i zvědavost :-)
http://jpeg.cz/images/2014/05/07/xi3Ng.jpg
http://jpeg.cz/images/2014/05/07/QA0Oc.jpg
http://jpeg.cz/images/2014/05/07/rORp.jpg
http://jpeg.cz/images/2014/05/07/LHpFN.jpg

Pro případný modding je tam poměrně dost místa, bohužel s podsvětlením displeje (změna barvy) asi nic udělat nepůjde.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek : Preampy jsem pouštěl do zvukovky Presonus Inspire jak do git in tak do XLR přes DI box. Zkusil jsem před i zařazenou nezapnutou analog. krabičku, ale ty higainy zůstaly blbý.
S interní simulací boxu hraje G1on do linky i sluchátek dobře, teda jako POD a podobné. Ale opět podle strovnání líp, než třeba Behr. Vamp2 a 3. Dobrá je možnost zařazení stereo chorusu, roomu a td, který zvuk zprostorněji, zdvojeji.

filo01 : Exciter je pěknej, ale už dělá moc hi-fi zvuk. Pro aparátovej zvuk to není dobré. Ovladače na 0 je jediné rozumné nastavení a i tak je to pro mě už moc načančaný.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Tak tím se to vysvětluje, já v podstatě do "hifi" hraju (repra z akustického komba a širokopásmový zesáček).
torst

Příspěvek od torst »

tak to jo. Ale nesmí ti to combo pak na velkém pódiu snímat zvukař mikrákem do PA.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst mi to lákání rozsekl, G1on nespolupracuje s editorama (zrovna dnes jsem se na to dival a prehledl to), takze tim padem je to pro me passe, to si muzu s klidem nechat A2 a otrocky menit ručně presety jeden po druhem. Takze MS-50G porad vitezi ;)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

S kterými editory spolupracuje ms 50? Myslel jsem, že to usb je tam taky jen na napájení a aktualizace...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

S žádnými, ale dle Hyenika nevypadá jak děcko ;)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak druhe prehlednuti a to jsem je mel vsechny otevrene vedle sebe.... takze nic.
opravdu budu muset pockat, nenapadlo me, ze kdyz uz neco ma usb a existuje editor, ze je to nenapadne dat dohromady.
torst

Příspěvek od torst »

Udělal jsem srovnání : Preamp Engl E530 a ZOOM G1on do lamp. koncáku (2xEL34) a boxu, sejmuto Shure SM57.
Zvuk jako takovej berte s rezervou, je to box na domácí hraní. Ale srovnání myslím leze objektivní.
1. E530 tube preamp, zvukovej etalon, můj holly grail
2. G1on ALIEN (Engl simulator). ten je jasně jionde, zahuhlanej, jako by stále s částečnou simulací repra (moh bych upravit zařazeným 6way EQ, ale jde mi o samotný zvuk nabízených preampů)
3. G1on Mesa Recto sim. líbí se mi, pěkně brutálně valí, ale s originálem jsem neměl tu čest, takže čistě intuitivně
4. G1on Diezel sim. Evidentně nejvěrnější zvuk. Chtělo by to přidat výšky a Presenc, ale je to + - totéž jako E530. Smekám!
Bogner ani Krank se mi nelíběji, už jsou trochu karikatura, ale ty ukázkové fakt hrajou !
ještě zkusim nahrávky/komparaci Marshallů a dalších lo-gain ampů.
https://soundcloud.com/torst2/e530-vs-g1on
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dobrý, musím se pod to podepsat, nejlíp mi zní taky 1 a 4.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Prosím o HELP od někoho, kdo už udělal firmware update úspěšně. Začal jsem jej provádět dle návodu na B1Xon, ale u kroku 1/9 (flash erase) to zhavarovalo a zahlásilo error. Teď bohužel krabička hned po startu hlásí System error a nejde spustit. Jediné co jde spustit je firmware update, ale stejně vždy dopadne errorem. Co poradíte? Jaký byl váš přesný postup? :(

Edit: Heuréééka :D. Už jsem na to přišel, ale byl to masakr a padlo nejedno silné slovo (no dobře, klel jsem jak dlaždič :oops: :twisted: ).
Takže kdo bude mít v budoucnu podobný problém, zde je řešení:
Jedná se o to, že USB napájení u PC mi nějak hapruje a pořád to zapíná/vypíná.
Normálně napájím efekt z adaptéru, který jsem ale při update neměl zapojen, jelikož jsem předpokládal bezproblémové napájení přes USB (on ten update mód ani jinak spustit nejde, než připojením pouze přes USB kabel). Po připojení USB kabelu a spuštění update došlo k přerušení napájení a update se nezdařil. Proto je nutné hned po spuštění v režimu firmware update připojit i záložní napájení přes adaptér a posichrovat si napájení.
torst

Příspěvek od torst »

Tak to je teda kolize ! Mě se upgradoval bezva. Ale vymyslels to chytře, gratuluju.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

J, oddychl jsem si, už jsem myslel, že jsem tu krabku oddělal. Postup jsem aplikoval i na G1Xon a vše bez problémů.
Všimnul jsem si, že u G1Xon je u amp simulací volba připojení do linky/komba/stacku/koncáku, atd., zatímco u B1Xon toto u amp simulací není, pouze volba mix (což bude asi blend, ale ještě jsem to neměl čas pořádně ověřit).
Jak funguje ta volba výběru kam to zapojit u G1Xon? Je výstupní signál nějak upraven frekvenčně, nebo má jinou úroveň hlasitosti signálu, nebo jak? Ptám se jen abych si ušetřil trochu času s experimentováním, pokud to už někdo zjišťoval a zkoumal rozdíly.
Torste, cos tam měl nastaveno, když jsi to porovnával tím zapojením krabky do koncáku? Předpokládám, že volba byla nastavena na koncák, jinak by ses asi svěřil, že to bylo nastaveno jinak.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“