Zdravím. Mám soupravu Mapex Meridian Black - The Raven, na které mám blány Evans G2 Coated. Původně na nich byly převozky, které se nápadně podobaly Pinstripům, ale jejich zvuk postrádaly. Ten buben má strašně ''papírový attack'', a tak se chci zeptat zda je možné, že by se to zlepšilo, kdybych tam dal G2 Clear.
Dále mě trápí, že po úderu se normální úder ozve s tím, že potom nastoupí šílená rezonance, která má po úderu tendenci se zesilovat. Nechci na blány nic lepit, a tak se chci zeptat, jakým poměrem horní a spodní blány bych tento efekt mohl odstranit (momentálně mám horní naladěnou níž než spodní).
Přeznívání a papírový attack
Pravidla fóra
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Přeznívání a papírový attack
You only get better by playing. – Buddy Rich
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
Re: Přeznívání a papírový attack
zdar, čirá blána bude mít určitě větší atak než pískovaná, takže jestli je na tebe zvuk moc kulatej (někdo to zas má rád), vyzkoušej čirý. jak vysoko máš naladěno? někdy stačí půl otáčky přes a buben je úplně mrtvej.
co se týče poměru hrací a rezonanční, tak vyzkoušej dát obě stejně, to by dozvuk neměl měnit tón - to jest bez "mňoukání", který já mám ale rád
ladím spodní víš o interval hó-ří 
co se týče poměru hrací a rezonanční, tak vyzkoušej dát obě stejně, to by dozvuk neměl měnit tón - to jest bez "mňoukání", který já mám ale rád
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Zdar! To píšeš o celý soupravě,nebo o konkrétním bubnu? Z dotazu to není jasný..
Já měl G2-ky jenom na tomech a hodně se mi ten zvuk líbil,já teda ladim spodky stejně jako vršky.
Ten zvuk se ti zdá asi divnej,protože máš všechno nový,musí se to všechno trochu vyhrát..
Podle čeho srovnáváš zvuk? Svůj podíl má taky ta bříza a jestli jsi na ní před tím nehrál,může se ti zdát ten zvuk divnej.Každopádně ty blány nejdřív pořádně vyhraj a uvidíš,zkoušením různých ladění nic nezkažíš,naopak to někdy docela dlouho trvá,než najdeš optimální zvuk bicích,obzvlášť když jsou nový.
Já měl G2-ky jenom na tomech a hodně se mi ten zvuk líbil,já teda ladim spodky stejně jako vršky.
Ten zvuk se ti zdá asi divnej,protože máš všechno nový,musí se to všechno trochu vyhrát..
Podle čeho srovnáváš zvuk? Svůj podíl má taky ta bříza a jestli jsi na ní před tím nehrál,může se ti zdát ten zvuk divnej.Každopádně ty blány nejdřív pořádně vyhraj a uvidíš,zkoušením různých ladění nic nezkažíš,naopak to někdy docela dlouho trvá,než najdeš optimální zvuk bicích,obzvlášť když jsou nový.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Tak tyhle blány už jsou pár měsíců hraný, a konkrétně se to týká 10'' a 12'' tomů, se zbytkem jsem si poradil
Spodky jsem zkoušel dát lehounce nad vrchy, a stal se již výše zmíněný efekt, se kterým by mne zvukaři hned vyhodili. Jinak jsem zvyklý hrát na soupravy Mapex Horizon, Gretsch Catalina Maple, a Tama Silverstar. Ještě jsem teda cvičil na nějaký starý Hohnery...
Mňouknutí mám taky rád, ale něják se mi toho dobrýho zvuku nedaří dosáhnout. Spodní je skoro na krev, coý buben umrtvilo. Když jí povolim, začne to hned přeznívat. Ještě to musim zkusit v jiný místnosti bez ozvěny, ale zatím si s tím nevím moc rady. Desítka ještě jde, ale dvanáctka je taková ''plazící se''.
Mňouknutí mám taky rád, ale něják se mi toho dobrýho zvuku nedaří dosáhnout. Spodní je skoro na krev, coý buben umrtvilo. Když jí povolim, začne to hned přeznívat. Ještě to musim zkusit v jiný místnosti bez ozvěny, ale zatím si s tím nevím moc rady. Desítka ještě jde, ale dvanáctka je taková ''plazící se''.
- necibici
- Moderátor
No,těžko se bavit o zvuku písemě,že...ale překvapuje mě,že se ti nelíbí právě zvuk u malých bubnů 10 a 12,mě se zas moc nelíbil zvuk 16-ky..Je ale fakt,že já hraju ve zkušebně s hlasitou kapelou,takže mám radši konkrétní, trochu víc přeznívající zvuk.Teď jsme ale měli společnou akci s revivalovou kapelou a bubeník,co hrál na mý bicí,teď už osazenou Blackchromama,tak si je úplně povolil,že už ani nehrály,jenom basový žuchání..takže každý má rád něco jinýho.Možná,že ti ty G2-ky nebudou zvukově sedět,a budeš muset jít do jiných,to se stává..Jak to tak popisuješ,viděl bych to na EC-čka.Jó,je to boj. 
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkáš
Ještě se pokusim si vyhrát z těmahle blánama a uvidíme co to dá, času k ladění není nikdy dost... 
- Pedro12
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem zjistil čím bylo to přeznívání. Mám 10'' a 12'' tomy na dvou clampech na jednom stojanu. Když tam mám nasazený oba tomy tak se dvanáctka strašně táhla. Jakmile jsem dal dolů 10'', tak zní výborně. Asi to nějak rezonovalo skrz ten stojan.
- necibici
- Moderátor
To je dost divný,přitom ty tomy mají volný zavěšení,ale když na to koukám,tak asi ne tak volný jako moje Tamy,tohle by nemělo dělat..