SW program pro tvorbu a zápis bicích partů

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

SW program pro tvorbu a zápis bicích partů

Příspěvek od kytarákjames »

chci se zeptat jestli je nějakej program na bicí..jako třeba na kytaru Guitar pro tak jestli je nějakej takovej i na bicí kterej by fungoval stejně nebo podobně...?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.04.2014 7:51, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upřesněn název.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Program

Příspěvek od Monikad »

Sama zkušenost s programy tohohle typu nemám, ale mnoho kolegů bubeníků si pro vymýšlení bicích partů, archivaci rytmických nápadů, nebo výměnu vlastní muziky se spoluhráči elektronicky..... používají právě zmiňované GUITR PRO.
Zdaleka to není "jen" kytarový program, ale je to komplexní pro melodické i rytmické vzorky :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
wygtor

Příspěvek od wygtor »

Pokud ne Guitar Pro (nic moc zvuk) tak třeba FL Studio nebo Cubase...
BaFFeST

Příspěvek od BaFFeST »

Ja mam treba Hydrogen Drum Machine o to je dobre. :shock: :shock: (bohuzel tam ale neni normalni řádkování). Muzes tam ovladat vice faktoru. Je to sice na Ubunt (Linux) ale myslim ze se to da rozjet i na windows. Mas tam na vyber aj vyce bicich a du tam aji pridavat, takze jestli mas poruce nejake mikraky atd. tak si tam muzes dat aj ty svoje.
smrt tichu a hluku zdar!!
Criser

Příspěvek od Criser »

I když pozdě - přidám se do vlákna a doporučuju také Hydrogen Drum Machine. Právě jsem si to stáhl a musím říct že to umí spoustu parádních věcí :)...A zároveň se chci zeptat jestli mi někdo neporadí jak přidat zvuky vlastních bicích? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
pehve

Příspěvek od pehve »

mám, nástroje fungují dobře,import knihovny, vybereš internet nebo lokální soubor, nainstaluješ.

pro linux, wokna nevím
Criser

Příspěvek od Criser »

funguje to tak i pro windows - díky
Paris
Rádce

Re: SW program pro tvorbu a zápis bicích partů

Příspěvek od Paris »

Vyborna vec byvala Drumflow (nevim jak funguje v novejsich systemech, ale mohl by). Export do DAW asi jen Copy-Paste, ale delalo se s nim vyborne... lepsi jsem zatim nepotkal.
bambas

Příspěvek od bambas »

Tak z free programu jednoznacne Hydrogen Drum machine - jede jak pod Win, tak pod Linux. Velice jednoduche ovladani, spousty zvuku bicich ke stazeni na domovskych strankach. Z placenych jednoznacne EZdrummer - funguje jako plugin do DAW studia.
Nekras
Bandzone: http://bandzone.cz/blackdolphins

Příspěvek od Nekras »

Osobně mám zkušenost s Addictive Drums a EZ drummer... a myslím, že oboje funguje dostatečně. :wink:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nekras píše:EZ drummer...
:?: Mohl bych vědět, jak se dá v EZD zapsat bicí part :?:
bambas

Příspěvek od bambas »

Hendrek píše:
Nekras píše:EZ drummer...
:?: Mohl bych vědět, jak se dá v EZD zapsat bicí part :?:
Vlozis v prislusnem DAW studio midi stopu, jako midi vstup vyberes VST plugin EZdrummer. Vetsinou, pokud 2x kliknes na stopu, otevre se ti midi editor - v podstate ctvreckovany papir, kde si vyberes, co bude hrat za buben. Je to intuitivni, prijdes na to rychle. Na YT je celkem dost videi. EZ drummer neni samostany program, je to VST plugin do DAW studia (Reaper, Cubase, Ableton, Ardour,...)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Samozřejmě, že chápu, že je k tomu nutný DAW ;). Já se ptal, jak lze zapsat part pouze s EZD :!: :mrgreen: .
Jednodušší mi přijde to do drum mapy naklikat přímo v DAW, anóbrž v EZD se nedá IMHO navolit např. sešlápnutí pedálu hajtky.
bambas

Příspěvek od bambas »

Hendrek píše:Samozřejmě, že chápu, že je k tomu nutný DAW ;). Já se ptal, jak lze zapsat part pouze s EZD :!: :mrgreen: .
Jednodušší mi přijde to do drum mapy naklikat přímo v DAW, anóbrž v EZD se nedá IMHO navolit např. sešlápnutí pedálu hajtky.
Seslapnuti hajtky tam prave jde. Zjistil jsem to tak, ze jsem si vybral uz hotovej rytmus z EZD, kde se na hajtku slapalo ( v tu samou chvili totiz hrala zaroven rajtka a cinel - preci jen clovek ma jen dve ruce) a otevrel tu midi stopu. A tech hajtek tam bylo asi pet - seslapnuti, otevreni, hrani na zavrenou, otevrenou, polootevrenou, hrani na zavirajici se hajtku, apod. Byl jsem celkem prekvapen.
bambas

Příspěvek od bambas »

No jeslti nekdo klika bici party tak, ze si klika do tempa na animace bubinku, tak.....no comment :) Ok, naklikam si to priblizne, ale pak to stejne musim preklikat v ty mape. Jde o to, ze v ty mape mam rovnou namapovany zvuky z EZD a nemusim pracne mapovat do midi stopy zvuky bicich, ktery tam chci.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak v general midi drum mapě jsou Pedal Hi-Hat, Open Hi-Hat a Closed-Hi-Hat. To, že v EZD drum mapě je možností více jsem věděl (v groovech byly slyšet i další údery, které v general midi nejsou), ale netušil jsem, že se to pak promítne i do drum mapy. V tom případě pak jo, EZD rozšíří možnosti zápisu. Musím to někdy podrobně prozkoumat.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“