Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

Ty výstupy jsou Line, Combo power amp a Stack power amp, hrajou snad stejně, aspoň rozdíl neslyšim, tak spíš dodržuju tu jejich logiku a na sluchátha a PC dávám Line a do koncáku Power stack. Jiný jsou jen ty front amp cimbo in, jakože do kyt. preampu, to přidává nějaký nesmyslný středy, vůbec nevim, na co bych to využil, ale ale spíš jsem to ani nezkoušel, třeba by to šlo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

k tem torstovym ukazkam, prestoze to je pres koncak a box (tj. lepsi moznost) tak ani tak to neni nijak uchvatne, ostatne ani ten holygrail neni zadna slava, tolik basu tam nakroutit plantazniku? Delas prvni nahravku nebo co? ;)
Pro zajimavost bys pak mohl nahrat to same i primo z G1on
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Kdybys viděl na jakej box a repra jsem to točil ...! Basy na E530 asi 50%.
Ukázky ještě udělám. I s internim cab simulatorem. Pak i ty Marshally. Myslím, že Tony Salva se potom může jít se svejma bazmekama zahrabat .... :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem přes víkend máknul a přináším výsledek. Nejdřív jsem strávil přes 3 hod. ve zkušebně se svým vytuněným Engl Thunderem, abych ho zkusil nahradit ZOOMem (tedy preamp). Dalo to práci, ale výsledek se tak na 95% dostavil. Originál je pořád měkčí a širší v basech, ale nemusí to být vždy přednost. Prostě 100% to nebude nikdy. Objevem je Parametric EQ. Zní daleko líp než "chemický" 6way EQ. "Zlampovatí" zvuk.
Ale skutečnou přesnost odhalí až nahrávka (mikrákem od boxu). Takže jsem zkusil tentýž preset na svém domácím koncáku Marshall JCM 800 CZ s EL34, sejmuté naživo od repra. (Znovu apeluju - ten box je problematickej a problematicky hraje. Ale jde jen o posouzení Tube preamp vs. simulace). Ten Thunder preamp preset zněl v porovnání s Engl E530 podstatně jinak, ale ladil jsem ladil, jak Diezela tak ParaEQ za ním a docela jsem to myslím trefil.
No a pak jsem vyřadil E530 a namodeloval celej JCM800 pomocí simulace MS Crunch. Tam je nápodoba dokonalá, rozdíl neslyšim. Prostě ty menší zkreslení jdou vždy simulovat snáz. Jistě, JCM800 2203 Kerryho Kinga by hrál slyšitelně líp než můj domácí mazel, ale i to bych asi na G1on dorovnal korekcema.
Tady je nahrávka - 1. E530 do EL34, 2. G1on (Diezel) do EL34, 3. Stejný preset linkou s interní speak. simulací, 4. JCM800 s EL34, 5. G1on (MS Crunch) do EL34, 6. Stejný preset linkou s interní speak. simulací :
https://soundcloud.com/torst2/to-el34-poweramp

Dál jsem zkusil toho Diezela bez speak. simulace do PC linkou a porovnat s linkovým Engl E530 (samozřejmě s impulsní náhradou boxu v PC). Jak jsem uváděl, že G1on je takhle nepoužitelnej, protože attacky jsou chuchvalcovité, štosují se, tak tenhle problém je pryč (?!). Snad to je tím Diezelem, snad Para EQ, nebo se prostě rozehrály procesory a převodníky v ZOOMu. Ukázka zní více než dobře. Nejdřív E530, za ním ZOOM. :
https://soundcloud.com/torst2/e530-g1on-sir

Pak jsem vypnul impuls a projel a nahrál kompletní řadu amp simulátorů, které ZOOM obsahuje. Tedy jen jsem přepínal, takže vše je v default nastavení s default interní simulací repra. Vždy nejdřív beglajt na krkovej singl a na závěr riff E, F na bridge HB. U posledních higain simulací už byl problém s výstupní hlasitostí, musel jsem šachovat s gainem na zvukárně a je to v nahrávce slyšet :
https://soundcloud.com/torst2/amps

A ještě pro radost na ukázku co mě baví hodně - simulace basskytary. Tak je dokonalá! I s tím drnčením o pražec, Jazzbass jak vyšitej! A za tím je nahraná ještě hendrixárna. Pozor, žádnej vícestopej záznam. Vše je uvařený jen v ZOOMu, pomocí bubeníku a looperu, nahráno najednou do jedné stopy. Přimích jsem tam i "Hammondy" - simulátor Z-organ + Leslie simulator. Výsledek dokonalej, přitom je to kompletně nahrané na domácí RGčko ! Ty Hammondy na "vyšším" modelu G3 neuděláte, protože G3 nemá tu Leslie simulaci (!). Prostě G1on je jednička !!
https://soundcloud.com/torst2/kridelko

Shrnuto, G1on je fakt přelomovej efekt. Na předchozích (POD, Vamp) jsem vždy ladil tak, aby hrály "co nejmíň hrozně". Teprv teď jsou zvuky opravdu reálné, v podstatě totožné s analog. předlohou. Fakt smekám. Za ty prachy bomba.
Tady jsou mé presety. Můžete je otevřít v ZOOM Edit&Share, do G1on ale přenést nejdou, musíte editovat ručně podle screenu.
http://www.jinovatka.cz/_downloads/G1on-zvuky.zip
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky moc za "recenzi" i presety, ten hendrixovská one man show je super :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Super, dík. Jak se ti podařilo vyexportovat ty presety? Ten Hammond i basa jsou skvělé!
filo01

Příspěvek od filo01 »

Exportovat nejde, musí se to ručně naklikat v Edit&Share. O to větší dík torstovi, že si s tím dal tu práci.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Počkej, teď ještě jednou a pomalu a srozumitelně. G1Xon spolupracuje s Edit&Share? Nebo jak naklikat? Když nemám k Edit&Share připojenou krabičku, tak tuším nezobrazí ani žádné efekty.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ne, dyť píšu, že se to musí ručně naklikat ;) V Edit&Share si založíš čistý preset a přidáš si tam efekty, jaké chceš. U MS50/100 a G1On to má smysl ťukat pouze jako jakousi offline zálohu, do přístroje to nedostaneš.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OK. Díky za tip, vyzkouším. Nikdy jsem E&S bez připojeného mulťáku nepoužil, tak ani nevím, jak se to vlastně chová.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Patl jsem se na to, když jsem chtěl použít backup z G3 do G5 a fungovalo.
http://www.thegearpage.net/board/showth ... ?t=1375687
torst

Příspěvek od torst »

Je to jak píše filo01. G1on s žádným editorem nefachá. Ten EditShare mám jen otevřenej v PC a myší v něm nastavuju krabky a knoflíky do pozic, který vidim na displeji G1on. Pak si to uložím a v případě rozhození mulťáku to podle toho screenu na monitoru stejně otrocky nastavim v G1on, ručně.
Edit&Share jde nainstalovat, spustit a používat bez jakéhokoli připojeného ZOOMu. Prostě jen jako záznamník ručně vytvořenejch řetězců.
Dík za pochvaly. Ta basa a Hammond je vážně boží.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hamond je libovej. To mam rád tohleto.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

uz jsem se lekl ze jsem zas neco prehledl s tema editacema.
akorat jsem se spatne vyjadril, me ani tak nezajima vlastni editovani, jako hromadne nahravani presetu a jejich organizace (podle kapel se kterou zrovna hraju ....natahnu potrebne songy behem minuty)

torst si zase pohral, ty zvuky pres bednu jsou docela OK, coz koresponduje i s mym zjistenim. (to ze nenapisu super, je protoze ani srovnavaci soubory nejsou super, takze je to takove jednooké vítězství ;)
Kdezto interni speaker simulator je bída bídoucí (což platí např. i pro torstuv oblibeny Digitech distortion factory). Min gainove zvuky vychazi o o dost lip (ale zase nemaji potrebnou dynamiku), ciste zvuky klasicky nejlip, protoze se nejjednoduseji simuluji (opet ale bude chybet dynamicka slozka)

Takze rozhodne to je pokrok znacny (kdo by si pomyslel v blahych dobach 505, ze zkresleni ze Zooma bude nekdy znit skoro pouzitelne), ale do privolavane dokonalosti jeste poradny kus chybi (a ty posledni metry byvaji obvykle nejnarocnejsi)

simulator basy (mono pitch) zni fajn, na dema rozhodne ok
hammondy jsou taky cool, i kdyz si nemyslim ze by musely byt vzdycky s leslie ;) tohle jsou takove "hodné" hammondy, ja jsem tam (v G3) hledal agresivni ala Multiwave, (protoze puvodni jsem prodal a novy je do boardu prilis velky), ale to jsem bohuzel nepochodil :cry:

no abych furt jenom beztrestne nekveruloval, tak tady jedno neverejne live G3 video (rozjeta synchronizace, spousta chyb, video z fotaku), ale zvuk je z pultu a leva kytara je jenom G3 do modulu Twinface v Randall RM50. Kvuli castemu prepinani (clean, crunch, solo higain), abych nemusel zapninat/vypinat jeste nejake krabky, protoze moje zakladni zvuky na dvoukanalu jsou clean a rhythm. Druha kytara je standardne Engl Thunder.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Interní cab. sim. :
Jasně, je to umělotina. Ale mě baví i ten PODovskej zvuk, občas na něco. Je to stejná klasika jako Rockman nebo RP-1. Jo, DF-7 budu asi prodávat, možná i EX-7 (!).
Time Line :
G1on je i tak obrovskej pokrok, nejen od 505, ale právě i od těch PODů a Vampů, u kterých se mi nikdy nepodařilo zvuk očistit od té simulovanosti, aby se krabice chovala jen jako holej preamp.
Hammond :
Nikdy jsem moc nebaštil ty extrémní kosmo zvuky jako Ring modulator, Step filter, Phaser a td. Ale ten Z-organ+Leslie mě vážně dostaly. Udělat takhle Hammondky, polyfonně (!), jen běžnou kytarou, bez děléného snímače a synťáku, to je vážně paráda ! Tak jsem ještě včera spáchal jednu ukázku. Snad začnu hrát s kapelou na živo jako kytarista-varhaník ...
https://soundcloud.com/torst2/hammond
Ukázka video :
Koukal jsem a dobrý ! Nespokojenost se zvukem, obrazem? No asi žijem v jinejch světech, já s tim svým UDG bych z takového záznamu čural blahem. To je zvuk z mixu ?? U nás jsou vždy přeřvané bubny a zpěvy, protože kytary hrajou i z pódia, tak jsou v mixu potlačený. Tohle je paráda. Tvoje kytara je trochu potlačená a hraješ spíš melodie, kde se ten dobrej/blbej zvuk tolik neprojeví, ale není co vytknout. Jednoznačně se mi líbí riffy té máničky s BC Rich a Thunderem. Hraju na něj taky, takže jsem zaujatej, ale řeže bezvadně. TH na hrad !
torst

Příspěvek od torst »

Udělal jsem nahrávku pro srovnání VST Poulin Legion s mým "thunderovským" nastavením a ZOOM G1on. Oboje s impulsem Catharsis. No, ten Poulin je pořád o kousek jasnější, průraznější.
https://soundcloud.com/torst2/g1on-vs-legion
P.S. : Podivuhodný Particial Reverb od Line 6 je obsažen pouze v G1on, v žádném vyšším modelu není !!
filo01

Příspěvek od filo01 »

ParticleVerb je ještě v MS-70CDR.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hm, tak jsem zjistil, že v B1Xon není Rotocloset :(. Na hammondky jsem použil autopan, ale není to ono.
Musím ještě polaborovat co s tím. Asi budu muset použít Rotocloset z MS-70CDR.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Proč nepoužiješ RT Closet z G1XOn?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Protože bych to chtěl hrát na basu a pak mít možnost přepnout na basový preset :).
Tahat sebou G1Xon a B1Xon je prostorově náročnější než B1Xon a MS-70CDR. Možná se podaří to slušně nastavit s autopanem a bude stačit jen B1Xon.
PS: omlouvám se, že sem tahám příspěvky ohledně B1Xon, ale kdyby tu bylo extra vlákno pro basový mulťák, asi bych si neměl s kým popovídat :D.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“