Hra na HH - odbočka z el. bicích

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Hra na HH - odbočka z el. bicích

Příspěvek od pavlii »

Jako nebubeníka by mě to zajímalo malinko víc; aneb proč by nemělo stačit (obecně) z pozice elektronických bicích mít "jen" ty 3 režimy HH (open, closed, pedal-closed)? Teď se nemíním handrkovat o škále zvuků, to je jen věcí počtu samplů například. Jde mi o princip - souvislosti s kořeny mého dotazu najdete ZDE.

Přece vždy zahraji v jednom okamžiku jen jeden typ zvuku (co se třeba plechů týče) - takže v zásadě mi není jasné, proč by neměly z tohoto pohledu el. bicí vyhovovat.

Jo a o rozdílu hry na klasické a el. bicí to také není, kdyby to do tohohle směru chtěl někdo stočit (aneb nediskutujeme rozdíl blána vs. gumový pad). 8)

Dík za podnětnou diskusi!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Hra na HH - odbočka z el. bicích

Příspěvek od necibici »

Čau,tak ty si nedáš pokoj.. :lol:
Kvůli tobě jsem natočil tohle,třeba kvůli tomu,nevim jak bych tohle zahrál na elektriky,ale možná se pletu. :roll:

P.S.:možná jsem to blbě nazval a třese se to,ale jako příklad to myslim stačí. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nedám - protože chci rozumět všemu, co mě zajímá 8)

Ale tohle je přesně to, co jsem psal - klasika střídání hry na zavřenou HH, semtam otevřenou a semtam zavřenou pedálem; suma sumárum nic, co by nevěděl ani základní GM/GS/XG zvukový modul.

P.

necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No,já si právě nejsem jistej,jak by to ten modul vyhodnotil,to tlumení a pouštění nohou a co by z toho nakonec vylezlo.Nebudu se v tom dál patlat,nerozumim tomu. :mrgreen:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale no tak - puštění nohou = sešlápnutá HH. Zbytek je palička na otevřenou nebo zavřenou HH - prostě suma sumárum jen 3 stavy a 3 samply 8)

P.

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Já se přidám k PAVLIImu... taky nerozumím, co by bubeník mohl chtít víc od hajtky ohledně techniky hry.
To co tu NECIBICI dal jako příklad ti rozhodně umožní jakákoliv nejlevnější elektrická sada. je to skutečně "jenom" kombinace otevřené a zavřené hajtky. Nic nového pod sluncem :-p
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Opravdu v tom slyšíš jenom kombinaci zavřený a otevřený hajtky? No,tak jsem asi blbej já.. :?
pehve

Příspěvek od pehve »

pavlii jsou pedálové h.h. techniky kdy jedeš třeba swingstream pouze nohou, ruce máš volné a o to jde. Trenažér by musel rozeznat úder nohou napůl výšky kdy jen rozsyčíš a držíš, na druhou dobu pustíš a tlumíš.
Z paty přidáš dvojku kdy první tlumí a druhá visí a tak furt dokola, nevím jestli to chápeš, pedál musí reagovat na údery z paty i ze špičky a rozeznat výšku nohy která tvoří ten syk. Ty 3 stavy jsou prostě málo.
Zkoušel jsem to, nehraje to.

Takže nakonec je to o tom co jsi psal -
Jo a o rozdílu hry na klasické a el. bicí to také není, kdyby to do tohohle směru chtěl někdo stočit (aneb nediskutujeme rozdíl blána vs. gumový pad). 8)
věř mi, víš málo tak pozor na slova :)

necibici tohle opravdu na trenažéru zahraješ :wink:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

pehve píše:.. pedál musí reagovat na údery z paty i ze špičky a rozeznat výšku nohy která tvoří ten syk. Ty 3 stavy jsou prostě málo.
Zkoušel jsem to, nehraje to.
To je to ,co jsem měl na mysli. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

já vím
jo a mimo práce nohou se neozve ani škála různých úderů vedených paličkou do různých míst nástroje, to je další nevýhoda trenažéru.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo, tohle by bylo třeba o počtu zón. Ohledně šlapání - OK, to pak ano. Dík za detaily :-)

P.

pehve

Příspěvek od pehve »

Není zač. Třeba se někdo ještě přidá s pocity, ono je to opravdu velice subjektivní, tam kde to někomu naprosto stačí tam jiný zase ohrnuje nos...je to o muzice a tam jsou pocity nejdůležitější.
Všeobecně si myslím že kdo je odkojený živou hajtkou a hraje na ni odzačátku tak bude mít problém vždy s tím že trenažér prostě reaguje na hru jinak. Kdo naopak pěstuje hru na trenažéru může tvrdit že mu to stačí.
Kdo je na tom lépe netroufám si hodnotit, to si musí srovnat každý sám.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Dnes jsem navštívil MusicCity a probral s prodavačem elektronickou HH na KAT2. Zavřená, otevřená, ale i polootevřená funguje. Pad je ale jednozonový, takže v jednu chvíli at se hraje pres hranu, nebo tělo zní tentýž předvolený ton.
Jinak jsem si tam byl prohlédnout PST7. Chci něco na takovéto domácí žvýkání.. :D
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“