Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Zdravím, chtěl bych dokončovat pigmentovou barvou, momentálně nemám k dispozici pistol a tak přemýšlím jak jinak. Černej akrylátovej sprej, jak se s ním dělá? Je potřeba podklad (třeba červená, bílá)? Dají se sehnat jiné než akrylátové? Děkuji
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Tak už jsem na to přišel, brumí mi kombo, ale přineslo mi to nové zkušenosti se zapojováním. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Hellou, čili nazdar. Další level :
přepínač od zadu: jenom volume+čtyřpolohový varitone u snímače, uprostřed volume a tone a u knoflíků volume a pevné výšky
kostěný ořech + zero fret :
pohled na kobylku:
a takhle to vypadá shora:
ty devítky tam budou natažený, až mi konečně příjdou ty "klusóny"
JleT

kostěný ořech + zero fret :

JleT
ps : to šedý je můj pupek proč to kupovat, když se to dá postavit
dost dobrý, sem zvědav jak to nakonec bude hrát 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Tyjo, to je super, úplně se mi vybavil první preclík bez pickguardu a přitom je totok stejně originál..
Tak dělám nějaký ten projekt ještě před tím, než začnu dělat kytaru, kterou jsem chtěl dělat Ještě musím dodělat detaily, co se týče přetahů barvy atd.
a nalakovat
Krk mám zatím jen v návrhu, který začnu dělat příští týden. Bude klasika Javor/Eben
Krk mám zatím jen v návrhu, který začnu dělat příští týden. Bude klasika Javor/Eben
- jeleniste
Docela zajímavý. Sem zvědavej jak to vyjde. Hele, u tý hlavy. Nemáš obavy, že to bude fragilní díky tomu jak je to hubený a taky že to bude mít negativní dopad na sustain?
Ale ty tečky jsou cool. To je tvuj nápad, nebo si to někde vobčíhnul?
Ale ty tečky jsou cool. To je tvuj nápad, nebo si to někde vobčíhnul?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Slovo fragilní jsem neznal...jeleniste píše:Nemáš obavy, že to bude fragilní
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímalo, co z toho bude
to to pak vyleješ nějakým transparentním lakem nebo co?
na sustain by to moc mít vliv nemělo, když kmit struny končí - potažmo začíná na nultém pražci. Spíš bych měl strach, co se týče pevnosti, aby to neprasklo, když s tím někde šlehnu nechtěně
ale viděl jsem to, že to mívají často custom výrobci takovou hlavu obdobně vyřízlou, že jsou struny jakoby v prostoru za nultým pražcem směrem k mechanice.
Poziční značky jsem obšlehnul. Často se dívám, jak dělají custom výrobci kytary (nevím proč, ale mnohem víc se mi líbí vše, co je netradiční a odlišuje se nějak od toho standardu a ležérnosti).
Co se týče těla, tak to opravdu bude takto plastické (prakticky gravírované), nikde to nevadí při hře a dělá to docela zajímavý 3D dojem. Momentálně už mi lak schne/tvrdne, takže tělo bude brzy hotovo. Ale musím podotknout, že mě nenapadlo, to vylívat nějakou pryskiřicí
to by taky mohlo být zajímavé
Nicméně krk to bude můj první, tak doufám, že to výjde podle představ. Hodně se mi líbilo, že hmatník je vsazený do krku (ne na něj) a krk, tak tvoří prakticky zepředu lemování.
Poziční značky jsem obšlehnul. Často se dívám, jak dělají custom výrobci kytary (nevím proč, ale mnohem víc se mi líbí vše, co je netradiční a odlišuje se nějak od toho standardu a ležérnosti).
Co se týče těla, tak to opravdu bude takto plastické (prakticky gravírované), nikde to nevadí při hře a dělá to docela zajímavý 3D dojem. Momentálně už mi lak schne/tvrdne, takže tělo bude brzy hotovo. Ale musím podotknout, že mě nenapadlo, to vylívat nějakou pryskiřicí
Nicméně krk to bude můj první, tak doufám, že to výjde podle představ. Hodně se mi líbilo, že hmatník je vsazený do krku (ne na něj) a krk, tak tvoří prakticky zepředu lemování.
- jeleniste
Tak parkry maj taky tu hokejku hubenou, to jo. No stejnak, i když by si to neurazil, nebo se to neutrhlo, tak jen to, že budeš mít tendenci na to bejt opatrnější tě bude možná po čase štvát.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Tak zase takový pozor davat nebudu
na hlavu se kytara nepokládá, tak cajk. Jen na podiu s tím mužů třísknout o někoho, coz se stává, ale to nebude taková sila, aby se to zlomilo.
Nebál bych se toho viz. skervesen - 

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
pain2 - to má trochu nakročeno k future guitars v čem si to kreslil v solid works či v čem. Teď se v tom učím kreslit hlavně se bojím jak tam nakreslit ten profil krku. Taky mám v plánu něco vytvořit jednu kytaru už jsem udělal mám vzoreček pro výpočet pražců takže ladila i hrála, ale byl to spíš krumpáč a ne skalpel. 
Jak já Vám závidím...
Zacnu delat i normální tvary
ale vždy jdu od toho nejtěžšího, abych priste nebyl necim zaskoceny. Jinak modely si delam v Inventoru. Udělal jsem jen to, co budu potřebovat převést na výkres a z toho udělám šablony různé. Inventor mi přijde takový nejintuitivnější z těch CAD programů, ale spis je to o zvyku
vsechno je na podobny princip
Zdar,
jak jsem vyčetl, spousta uživatelů zde má již bohaté zkušenosti s frézováním těla. Zajímalo by mne, jestli frézujete sousledně nebo nesousledně? Jestli třeba buď při jednom nebo druhém způsobu nebude docházet k vytrhávání třísky. Jistě, po frézování těla "nahrubo" se zbytek materiálu rašpluje a brousí do finální podoby. Rád bych ale věděl, který způsob frézování preferujete a proč.
Honza
jak jsem vyčetl, spousta uživatelů zde má již bohaté zkušenosti s frézováním těla. Zajímalo by mne, jestli frézujete sousledně nebo nesousledně? Jestli třeba buď při jednom nebo druhém způsobu nebude docházet k vytrhávání třísky. Jistě, po frézování těla "nahrubo" se zbytek materiálu rašpluje a brousí do finální podoby. Rád bych ale věděl, který způsob frézování preferujete a proč.
Honza