Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Elixiry drzia dlho ton, oplati sa do nich investovat, ja ich mam od minuleho leta, na elektrike aj na akustike, az teraz ich budem vymienat. A je to poriadny rozdiel oproti lacnym strunam. Mne osobne sadli aj zvukovo.
Já používám Elixíry 4 roky a nedám na ně dopustit. Investice se vyplatí určitě Ale že by vydržely tak dlouho v, to negembec píše:Elixiry drzia dlho ton, oplati sa do nich investovat, ja ich mam od minuleho leta, na elektrike aj na akustike, az teraz ich budem vymienat. A je to poriadny rozdiel oproti lacnym strunam. Mne osobne sadli aj zvukovo.
neviem co robis s tymi strunami ty.... ale mne uz drzia cca 7-8 mesiacov a stale ten zvuk je v pohode (stale je to lepsi zvuk ako maju napriklad nove lacne fender struny), ale nejak vyraznejsie sa zvukove vlastnosti zacali menit tak pred mesiacom. to znamena tych 6 mesiacov vydrzali v dobrej kondicii a to si zbrankam kazdy den aspon hodinu.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejsi zvyklý struny měnit často tak ten rozdíl ve zvuku stejně nepoznáš. Rozdíl tam je i u elixirů a to po docela krátké době. Potom sice hrají líp než obyčejné struny ale ten zvuk nových strun se z nich vytratí taky brzo.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
tak jasne, ze nevydrzia 6 mesiacov drzat rovnaku kvalitu ako nove, to da rozum, ale drzali dobru kvalitu zvuku, ja mam zatial skusenosti len s elixiry, d-adario exp a fendermi (tie hned leteli prec z gitary ako spinave pradlo, dobre akurat tak ako snura na pradlo). elixiry su pre mna vynikajuce.
gembec píše:neviem co robis s tymi strunami ty.... ale mne uz drzia cca 7-8 mesiacov a stale ten zvuk je v pohode (stale je to lepsi zvuk ako maju napriklad nove lacne fender struny), ale nejak vyraznejsie sa zvukove vlastnosti zacali menit tak pred mesiacom. to znamena tych 6 mesiacov vydrzali v dobrej kondicii a to si zbrankam kazdy den aspon hodinu.
Nerobim s nima nic neobvyklého, denně na ně hraju cca hodinu....Jak jsem psal, jsou to struny které vydrží nejdéle ale po 3 měsících musí dolů
Re: Jaké struny používáte???
Ahoj, znáte někdo nějaké dobré struny za dobrou cenu na jazz. kytaru akustiku. Hraju na ní různé styly, ale potřeboval bych nějaké struny jak na akordovou hru, tak i na fingerpicking atak. Dík za tipy.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.03.2014 8:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vlákna o strunách pro akustiku.
Důvod: Přesunuto do vlákna o strunách pro akustiku.
Ahoj,
potřebovala bych poradit, jaké struny pořídit. Převážně hraju klasiku na španělku s nylonkama. Okolnosti mě ale donutili zakoupit i kytaru na hraní venku. Zakoupila jsem tedy Cort sfx-ku. Chtěla bych poradit jaké struny by byly asi nejlepší co se týká značky i tvrdosti. Moc často na ní hrát asi nebudu. Jsem spíše prstový hráč, s trsátkem se moc nekamarádím. Takže si na ní ráda zahraju i nějaké skladby.
Děkuji za odpovědi.
potřebovala bych poradit, jaké struny pořídit. Převážně hraju klasiku na španělku s nylonkama. Okolnosti mě ale donutili zakoupit i kytaru na hraní venku. Zakoupila jsem tedy Cort sfx-ku. Chtěla bych poradit jaké struny by byly asi nejlepší co se týká značky i tvrdosti. Moc často na ní hrát asi nebudu. Jsem spíše prstový hráč, s trsátkem se moc nekamarádím. Takže si na ní ráda zahraju i nějaké skladby.
Děkuji za odpovědi.
Saxana22: do akej ceny? ja pouzivam Elixiry 12ky, ale su uz trochu drahsie aj tvrdsie. ak hras prastami tak ti mozno ani moc tvrde neni treba. mozno 11ky?
Re: Jaké struny používáte???
Co D'addario Pure Nickel?Diamant píše:Ahoj, znáte někdo nějaké dobré struny za dobrou cenu na jazz. kytaru akustiku. Hraju na ní různé styly, ale potřeboval bych nějaké struny jak na akordovou hru, tak i na fingerpicking atak. Dík za tipy.
http://www.daddario.com/DADProductFamil ... familyid=4
Gemback: kolem 400 dám. Tvrdých strun se s hrou prsty právě bojím. Jsem zvyklá na ty nylonky. Tak ty 11tky by byly dobré myslíš?
- ...EDGE...
400 je hodne. Za to koupis ty Elixiry, ktere dlouho vydrzi, ale sam je nemuzu doporucit. Mam rad struny zn. John Pearse, Martin, Ernie Ball jsou solidni. Pak jeste zvolit material, standardni je bronz nebo fosfor bronz. Bronzove struny davaji spis sussi, drevitejsi zvuk, fosfor bronzove maji vic harmonickych.
Nebo zkusit Silk and steel.
Saxana22: no myslim si, ze asi pre teba ako holku budu tie 11ky take optimum ani malo ani vela, mozno este tie 10ky pripadne. co sa znacky tyka, ja som mal 1x D´Adario Exp16, 1x Fendery a uz mam asi 4-té Elixiry, ktore mne sadli. Ernie ball-y som mal 1x len na elektrike, odvtedy nikdy viac, proste mne nesadli
. Tie elixiry maju silny zvuk, dobre drzia ladenie a vydrzia fakt dlho, len nemusi kazdemu zapasovat ich zvuk. Este chcem skusit niekedy tie Martin-ky lebo ich tu vela ludi doporucuje.
Jaké struny?
Hledám struny "osmičky" nebo také "devítky", které mají hezký hřejivý zvuk a nejlépe něco vydrží... Tak jestli někdo znáte, napište, protože já vyzkoušela hodně strun a nic mě zatím nezaujalo.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.06.2014 12:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného vlákna.
Důvod: Sloučeno do sběrného vlákna.
Re: Jaké struny?
problém je možná právě v té tloušťce.
co máš za kytaru?
co máš za kytaru?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli se ptáš na struny na akustiku, tak s touhle tloušťkou je hezký hřejivý zvuk utopií.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Asi tak, tipuju to na nejaky krump s obrovskym dohmatem. V takovem pripade bych zacal tim, ze bych tu kytaru seridil co nejlip, co to jde. Potom bych natahl nejake normalni struny. A jestli je to spanelka, tak bych na ni proste nedaval kovovky.
- ...EDGE...
Dnes jsem natahl fosfor bronzove dvanactky Framus za 88 Kč. Budu informovat o pripadnych dojmech, zatim v poradku a nevnimam velky rozdil oproti drazsim alternativam.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To dost pravděpodobně budeš po pár dní hraní 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008