Kobylka na Gibson Cremona

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
ppindian

Kobylka na Gibson Cremona

Příspěvek od ppindian »

Ahoj,
potřeboval bych sehnat stavitelnou kobylku na gibsonku z Cremony v Lubech vyráběnou kolem roku 1978.Nevíte kde?
Díky
mirda

Re: Kobylka na Gibson Cremona

Příspěvek od mirda »

seženeš asi velmi těžko.....

být tebou tak si ji z tvrdého dřeva vybrousím- budu to taky dělat ...
V domácích potřebách apod. většinou prodávají takový asi metrový hranolky z tvrdýho dřeva-to snad půjde použít

Ty šroubky při trošce šikovnosti uděláš taky úpravou nějakých koupených

já budu dělat něco takovýhleho..

http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... +%28Rox%29
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Je ke koupi, cokoliv jako "jazzová", dvoudílná, se štelováním, googli, za několik set.
Jinak, pokud netrváš na "profi", jednoduše ji vybruš z kousku palisandru, mahagonu, ebenu, ořechu, třeba i buku (nejhorší varianta) nebo čehokoliv takového., z odpadu nebo polotovaru, třeba kusu nějakého nábytku z výprodeje, z frcu, z hrabáku, z haraburďárny, jde o kousek.
Štelování jednoduše uděláš pomocí dvou šroubků bez hlav (tedy závitových tyček) a dvou matiček (ty můžeš uložit (nalisovat a zalepit) do dřevěných nebo plastových koleček), tedy to bude vypadat pěkně a půjde to i štelovat rukou, konce dříků šroubků budou zapuštěné do slepých děr obou dílů kobyly, mezi nimi se bude pohybovat matička zdvihající vrchní díl. Vrchní díl bude zaoblen a naostřen tak, jak ti vyhovuje radius při hraní, nemusí nutně kopírovat hmatník.
Spodní díl proveď jako portu, mostík s dvěma patkami, ty musí co nejlépe koírovat vrchní desku korpusu, vždyť to přenáší zvuk a vibrace, že. V místě dosedání seškrábej i lak a jemně přizpůsob desku k patkám.
Je to velmi jednoduché a je z toho radost.
Z té práce.
Jinak, ta kytara stojí za pendrek a nikdy nebude slušně hrát (co do zvuku - blbý materiál a celkové uspořádní nástroje)) a nikdy se ti na ní nebude pohodlně hrát (má hrozný krk a pražce).

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak já bych asi raději použil buk než ořech... ... ale jinak má Martinka pravdu...
mirda

Příspěvek od mirda »

martina72 píše:Je ke koupi, cokoliv jako "jazzová", dvoudílná, se štelováním, googli, za několik set.
Jinak, pokud netrváš na "profi", jednoduše ji vybruš z kousku palisandru, mahagonu, ebenu, ořechu, třeba i buku (nejhorší varianta) nebo čehokoliv takového., z odpadu nebo polotovaru, třeba kusu nějakého nábytku z výprodeje, z frcu, z hrabáku, z haraburďárny, jde o kousek.
Štelování jednoduše uděláš pomocí dvou šroubků bez hlav (tedy závitových tyček) a dvou matiček (ty můžeš uložit (nalisovat a zalepit) do dřevěných nebo plastových koleček), tedy to bude vypadat pěkně a půjde to i štelovat rukou, konce dříků šroubků budou zapuštěné do slepých děr obou dílů kobyly, mezi nimi se bude pohybovat matička zdvihající vrchní díl. Vrchní díl bude zaoblen a naostřen tak, jak ti vyhovuje radius při hraní, nemusí nutně kopírovat hmatník.
Spodní díl proveď jako portu, mostík s dvěma patkami, ty musí co nejlépe koírovat vrchní desku korpusu, vždyť to přenáší zvuk a vibrace, že. V místě dosedání seškrábej i lak a jemně přizpůsob desku k patkám.
Je to velmi jednoduché a je z toho radost.
Z té práce.
Jinak, ta kytara stojí za pendrek a nikdy nebude slušně hrát (co do zvuku - blbý materiál a celkové uspořádní nástroje)) a nikdy se ti na ní nebude pohodlně hrát (má hrozný krk a pražce).

Moje řeč..... :mrgreen:
ppindian

Příspěvek od ppindian »

Brousit se mi to nechce, ani na to zatím nemám čas. Tak jsem našel tohle
http://www.dhn.cz/kobylka-kytarova-gewa ... elna-35928

Souhlasím že ta kytara je zvukově v podstatě na prd. Mám tři, tak si jednu chci zrenovovat a ostatní prodat. Nehrajou nic moc, ale docela dobře vypadají :-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“