Trochu mě štve, že ZOOM u krabiček formátu MS zatím nenabízí MIDI ovládání, jako má třeba Line6 už u M5. Myslím, že by to nemohlo cenu nějak závratně zvýšit, a pro spoustu lidí, co používají nějaký MIDI controler, by to byla bomba, která by spoustě z nich asi výrazně vyklidila a zmenšila pedalboardy. No, snad na to sami brzo přijdou.Hendrek píše:Torste, já mluvím o budoucích vyšších řadách, které budou následovat (se všemi plusy nynější "on" řady i starších vyšších řad).
"ON" řada je IMHO dobrý marketingový tah, jak rozšířit řady ZOOM userů. Je to levné, má to dobrý zvuk, má to efekty, které u starších verzí nenajdeš. A když je uživatel se zvukem spokojený, pak u budoucího možného produktu ocení jistě i lepší uživatelské možnosti a ten si koupí rovněž (jen taková má malá úvaha). No, já jsem toho důkazem, mám nebo měl jsem od ZOOMa už 5 produktů.
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, nějaké ovládání přes midi to umí: kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-1 ... ml#p659520.
BTW, témata o MS krabičkách jsou tady:
kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-100bt-t37370.html
kytarove-efekty/novy-zoom-ms-70cdr-t37238.html
asi by mi vadilo mít 2 verby za sebou. Používám raději air + delay. I když zas správně by měl bejt verb za delayem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten AIR tam nějak výrazně nereverbuje, jen to přidá trochu prostorovosti a "těla". A co jsem zkoušel, tak delay se mi na sólování zatím moc nehodí, s reverbem mám lepší zkušenost. Samozřejmě mix ne víc jak 30%, ať to není celé zahlušené. Mix reverbu přiřazuji pedálu, rozpětí řekněme 5-30 (minimální hodnotu nedávám záměrně 0, protože hraji přímo do mixu a pak by tam nějaký ten prostor chyběl, bylo by to moc suché). Přesné nastavení bude na Dropboxu k dispozici večer (po 21h), jak jsem již uvedl.
Dík, vím o tom, jen jsem reagoval na tvé hodnocení politiky ZOOMu. U toho ovládání bych ale očekával, že nebudu muset nic dobastlovat, prostě tam najdu patřičné vstupy-výstupy pro MIDI, možná vzhledem k rozměrům krabky s nějakým malým speciálním konektorem a dodanou redukcí na klasické DIN konektory.Hendrek píše:No, nějaké ovládání přes midi to umí: kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-1 ... ml#p659520.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, co chceme za 13 stovek (základní verze). Dyť je to zadarmo
.
na solovani pouzivam myslim dynamic delay, zjednodusene receno opakuje jenom do pauz, pri vic tonech je potichu.Hendrek píše:delay se mi na sólování zatím moc nehodí
AIR do acoustic simulace vyzkousim, bohuzel simuluju pouze z rozepleho HB, tak to neni zadna slava.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
DynaDelay je jeden z mála efektů, který do G1On nedali 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
To mi přijde jako marginalie. Dobrej rozeplej HB je lepší než tupej SC. Na Diamantce mam krkovej SD SH-1 a rozeplej je pohadka !hyenik píše:AIR do acoustic simulace vyzkousim, bohuzel simuluju pouze z rozepleho HB, tak to neni zadna slava.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
OK, no nicmene to akusticky sound (i se simulaci) pripomina jenom vzdalene.
a jenom takovy povzdech, vcera jsem si pripravoval G3 na koncert, a je vecna skoda ze vsechny tyhle bazmeky nepodporujou Edit&Share. Zaroven jsem si otestoval par patchu z webu, vetsinu sice zase smazal, ale i tak mi to zabralo tak 5min. Uvidime jak tuhle lapalii zvladnu u 100BT... treba omezim efekty
a jenom takovy povzdech, vcera jsem si pripravoval G3 na koncert, a je vecna skoda ze vsechny tyhle bazmeky nepodporujou Edit&Share. Zaroven jsem si otestoval par patchu z webu, vetsinu sice zase smazal, ale i tak mi to zabralo tak 5min. Uvidime jak tuhle lapalii zvladnu u 100BT... treba omezim efekty
Jak to, že ne ????? Edit&Share obslouží vše od G2 po G5, teda mimo G1on. Nebo jsem mimo já ?hyenik píše:OK, no nicmene to akusticky sound (i se simulaci) pripomina jenom vzdalene.
Mě to připomíná toho Ovationa. Ten už taky nezní sám o sobě španělkově, ale perkusivněji, Stratovsky.
(nemyslíš ZOOM MS... ?)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
On Hyenik měl na mysli ty bazmeky "on" a "MS" série, IMHO
. 100BT umí sice komunikovat přes bluetooth s iPadem, ale nevím, jestli to umí i poskládat řetězec efektů do patche pomocí té utility.
jj, hyenik mel na mysli tydle novejsi bazmeky.
Jestli umi nejaky i-sh*t poskladat presety (ale pochybuju, je to jenom na nakupovani a upgrade firmwaru), tak je mi to jedno, protoze nic takoveho nemam
Jestli umi nejaky i-sh*t poskladat presety (ale pochybuju, je to jenom na nakupovani a upgrade firmwaru), tak je mi to jedno, protoze nic takoveho nemam
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Slíbený preset s mou simulací akustiky.
Na konci řetězce Acoustic chybí ModReverb, jelikož G5, na kterém v E&S vytvářím presety pro G1Xon jej neobsahuje. Možno nahradit efektem dle vkusu každého soudruha.
Na konci řetězce Acoustic chybí ModReverb, jelikož G5, na kterém v E&S vytvářím presety pro G1Xon jej neobsahuje. Možno nahradit efektem dle vkusu každého soudruha.
zkoušel jsi ty moje over divy?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Eeh, sry, ještě ne. Děcko nemocné, ženu nechci dráždit tím, že si "pořád jen hraju", snažím se teď být "užitečný" v domácnosti. Navíc mám nějaké resty na baskytaře, takže elektrika jde trochu stranou. Snad o víkendu, ale radši nic neslibuji
.
Hendrek: zkusil jsem tu simulaci akustiky od tebe. Je teda jasnější, cinkavější, EQ máš do výrazného véčka. Trochu se těch zvuků bojim. Samostatně jsou nádherné a efektní, ale v terénu pak může ta absence středů dělat problém, zvuk není zřetelný. Proto raději nechávám víc toho středového humpoláctví.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Torste, oba OD jsem zkoušel a anžto teď nemám doma žádný analogový OD, nemohu porovnat věrnost (a už vůbec ne s origo TS). Nicméně jsou to OD velmi použitelné a určitě tak i učiním, budu-li OD potřebovat.
Jen takový malý tip pro majitele X verze (pedál): všimli jste si toho malého tlačitka pod horní částí pedálu? Když se zmáčkne, bypassuje se v řetězci efekt, jehož parametr je pedálu přiřazen. Po opětovném zmáčknutí se efekt zapne. Pedál je z výroby bohužel navržen tak, že se tohoto tlačítka nedotkne, ani když se na něj silně šlápne. Nicméně šikovné české ručičky použijí kousek gumy, lepidlo a voilà - rázem se ZOOM může chovat např. jako originální kvákadla, která se zapínají/vypínají sešlápnutím na špičku pedálu. Škoda, že to tak nemají už z výroby (u G2.1Nu se pedál toho tlačítka také nedotkl ani při silném přišlápnutí na špičku, tudíž to bude asi vlastnost, ne chyba).
Jen takový malý tip pro majitele X verze (pedál): všimli jste si toho malého tlačitka pod horní částí pedálu? Když se zmáčkne, bypassuje se v řetězci efekt, jehož parametr je pedálu přiřazen. Po opětovném zmáčknutí se efekt zapne. Pedál je z výroby bohužel navržen tak, že se tohoto tlačítka nedotkne, ani když se na něj silně šlápne. Nicméně šikovné české ručičky použijí kousek gumy, lepidlo a voilà - rázem se ZOOM může chovat např. jako originální kvákadla, která se zapínají/vypínají sešlápnutím na špičku pedálu. Škoda, že to tak nemají už z výroby (u G2.1Nu se pedál toho tlačítka také nedotkl ani při silném přišlápnutí na špičku, tudíž to bude asi vlastnost, ne chyba).
Nevšimli, díky!
Jinak ten problém měla i G5, assbass to řešil u sebe na webu nalepením kovových matek.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- ombre
- Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie
Nemáte chlapci někdo český manuál,něco jsem pochopil ale ne moc.Díky Hombre.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.