Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše:Torste, já mluvím o budoucích vyšších řadách, které budou následovat (se všemi plusy nynější "on" řady i starších vyšších řad).
"ON" řada je IMHO dobrý marketingový tah, jak rozšířit řady ZOOM userů. Je to levné, má to dobrý zvuk, má to efekty, které u starších verzí nenajdeš. A když je uživatel se zvukem spokojený, pak u budoucího možného produktu ocení jistě i lepší uživatelské možnosti a ten si koupí rovněž (jen taková má malá úvaha). No, já jsem toho důkazem, mám nebo měl jsem od ZOOMa už 5 produktů.
Trochu mě štve, že ZOOM u krabiček formátu MS zatím nenabízí MIDI ovládání, jako má třeba Line6 už u M5. Myslím, že by to nemohlo cenu nějak závratně zvýšit, a pro spoustu lidí, co používají nějaký MIDI controler, by to byla bomba, která by spoustě z nich asi výrazně vyklidila a zmenšila pedalboardy. No, snad na to sami brzo přijdou.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torst

Příspěvek od torst »

asi by mi vadilo mít 2 verby za sebou. Používám raději air + delay. I když zas správně by měl bejt verb za delayem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten AIR tam nějak výrazně nereverbuje, jen to přidá trochu prostorovosti a "těla". A co jsem zkoušel, tak delay se mi na sólování zatím moc nehodí, s reverbem mám lepší zkušenost. Samozřejmě mix ne víc jak 30%, ať to není celé zahlušené. Mix reverbu přiřazuji pedálu, rozpětí řekněme 5-30 (minimální hodnotu nedávám záměrně 0, protože hraji přímo do mixu a pak by tam nějaký ten prostor chyběl, bylo by to moc suché). Přesné nastavení bude na Dropboxu k dispozici večer (po 21h), jak jsem již uvedl.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše:No, nějaké ovládání přes midi to umí: kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-1 ... ml#p659520.
BTW, témata o MS krabičkách jsou tady:
kytarove-efekty/zoom-ms-50g-a-zoom-ms-100bt-t37370.html
kytarove-efekty/novy-zoom-ms-70cdr-t37238.html
Dík, vím o tom, jen jsem reagoval na tvé hodnocení politiky ZOOMu. U toho ovládání bych ale očekával, že nebudu muset nic dobastlovat, prostě tam najdu patřičné vstupy-výstupy pro MIDI, možná vzhledem k rozměrům krabky s nějakým malým speciálním konektorem a dodanou redukcí na klasické DIN konektory.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, co chceme za 13 stovek (základní verze). Dyť je to zadarmo :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše:delay se mi na sólování zatím moc nehodí
na solovani pouzivam myslim dynamic delay, zjednodusene receno opakuje jenom do pauz, pri vic tonech je potichu.
AIR do acoustic simulace vyzkousim, bohuzel simuluju pouze z rozepleho HB, tak to neni zadna slava.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

DynaDelay je jeden z mála efektů, který do G1On nedali :(
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše:AIR do acoustic simulace vyzkousim, bohuzel simuluju pouze z rozepleho HB, tak to neni zadna slava.
To mi přijde jako marginalie. Dobrej rozeplej HB je lepší než tupej SC. Na Diamantce mam krkovej SD SH-1 a rozeplej je pohadka !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OK, no nicmene to akusticky sound (i se simulaci) pripomina jenom vzdalene.

a jenom takovy povzdech, vcera jsem si pripravoval G3 na koncert, a je vecna skoda ze vsechny tyhle bazmeky nepodporujou Edit&Share. Zaroven jsem si otestoval par patchu z webu, vetsinu sice zase smazal, ale i tak mi to zabralo tak 5min. Uvidime jak tuhle lapalii zvladnu u 100BT... treba omezim efekty :)
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše:OK, no nicmene to akusticky sound (i se simulaci) pripomina jenom vzdalene.

Mě to připomíná toho Ovationa. Ten už taky nezní sám o sobě španělkově, ale perkusivněji, Stratovsky.

a jenom takovy povzdech, vcera jsem si pripravoval G3 na koncert, a je vecna skoda ze vsechny tyhle bazmeky nepodporujou Edit&Share. Zaroven jsem si otestoval par patchu z webu, vetsinu sice zase smazal, ale i tak mi to zabralo tak 5min. Uvidime jak tuhle lapalii zvladnu u 100BT... treba omezim efekty :)
Jak to, že ne ????? Edit&Share obslouží vše od G2 po G5, teda mimo G1on. Nebo jsem mimo já ?
(nemyslíš ZOOM MS... ?)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

On Hyenik měl na mysli ty bazmeky "on" a "MS" série, IMHO :). 100BT umí sice komunikovat přes bluetooth s iPadem, ale nevím, jestli to umí i poskládat řetězec efektů do patche pomocí té utility.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, hyenik mel na mysli tydle novejsi bazmeky.
Jestli umi nejaky i-sh*t poskladat presety (ale pochybuju, je to jenom na nakupovani a upgrade firmwaru), tak je mi to jedno, protoze nic takoveho nemam :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Slíbený preset s mou simulací akustiky.
Na konci řetězce Acoustic chybí ModReverb, jelikož G5, na kterém v E&S vytvářím presety pro G1Xon jej neobsahuje. Možno nahradit efektem dle vkusu každého soudruha.
torst

Příspěvek od torst »

zkoušel jsi ty moje over divy?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Eeh, sry, ještě ne. Děcko nemocné, ženu nechci dráždit tím, že si "pořád jen hraju", snažím se teď být "užitečný" v domácnosti. Navíc mám nějaké resty na baskytaře, takže elektrika jde trochu stranou. Snad o víkendu, ale radši nic neslibuji :).
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek: zkusil jsem tu simulaci akustiky od tebe. Je teda jasnější, cinkavější, EQ máš do výrazného véčka. Trochu se těch zvuků bojim. Samostatně jsou nádherné a efektní, ale v terénu pak může ta absence středů dělat problém, zvuk není zřetelný. Proto raději nechávám víc toho středového humpoláctví.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, oba OD jsem zkoušel a anžto teď nemám doma žádný analogový OD, nemohu porovnat věrnost (a už vůbec ne s origo TS). Nicméně jsou to OD velmi použitelné a určitě tak i učiním, budu-li OD potřebovat.

Jen takový malý tip pro majitele X verze (pedál): všimli jste si toho malého tlačitka pod horní částí pedálu? Když se zmáčkne, bypassuje se v řetězci efekt, jehož parametr je pedálu přiřazen. Po opětovném zmáčknutí se efekt zapne. Pedál je z výroby bohužel navržen tak, že se tohoto tlačítka nedotkne, ani když se na něj silně šlápne. Nicméně šikovné české ručičky použijí kousek gumy, lepidlo a voilà - rázem se ZOOM může chovat např. jako originální kvákadla, která se zapínají/vypínají sešlápnutím na špičku pedálu. Škoda, že to tak nemají už z výroby (u G2.1Nu se pedál toho tlačítka také nedotkl ani při silném přišlápnutí na špičku, tudíž to bude asi vlastnost, ne chyba).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nevšimli, díky! ;) Jinak ten problém měla i G5, assbass to řešil u sebe na webu nalepením kovových matek.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

Nemáte chlapci někdo český manuál,něco jsem pochopil ale ne moc.Díky Hombre.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“