"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
neo50

"Gibson" z Číny

Příspěvek od neo50 »

Zdravím, hodně dlouho jsem se rozmýšlel ale nakonec jsem do toho na základě hodně dobrých recenzí šel. zhruba před 10 dny jsem objednal z čínských stránek kopii modelu gibson dg335. Vše šlo v pořádku ale když byla kytara na celnici skoro 4 dny, rozhodl jsem se tam zavolat, zda je nějaký problém nebo proč kytara stále vázne na celnici. Bylo mi sděleno, že na kytaře je nápis gibson a že si budou ověřovat zda se nejedná o padělek. Ihned jsem tedy psal mail na stránky, ze kterých jsem kytaru objednal. Odpověď přišla okamžitě a zněla, že do Evropy, konkrétně do ČR už posílal spoustu kytar a nikdy žádný problém nebyl. Zároveň mi sdělili, že v případě že by jim kytaru vrátili zpět mi samozřejmě vrátí peníze. Peníze jsou samozřejmě podstatné ale zároveň by mě to fakt naštvalo protože už se na tu kytaru těším jak babka na důchod a po opravdu dlouhé době hledání recenzí a čekání od data objednání bych neměl nic. Děkuji za každou radu. Klidně pište i na mail neo50.jk@gmail.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od Nero »

Na tvém místě by mě teď asi víc než čas trápilo to, že ti na tu kytaru můžou vyměřit clo a DPH podle ceny Gibsona.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
neo50

Příspěvek od neo50 »

To je všechno možný ale zase si říkám když to prochází všem proč by ne mě?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

No měl bych možná ještě jinou obavu. Pokud to budou brát jako padělek, tak to spíš zlikvidují, než by to posílali zpět. Takže s tím vracením peněz to taky žádná velká jistota není. No je to zajímavá situace. Pak napiš, jak to dopadlo.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
neo50

Příspěvek od neo50 »

Jo to už jsem se taky bohužel dozvěděl s tou likvidací. Naštěstí peníze stále visí na paypal, a pokud bych jim doližil že mi poslali padělek tak jim platbu neodešlou (teda aspoň doufám). Fakt mě ale vyloženě s**e, že v šem to bez problému přišlo a zrovna já musím mít takové problémy :-/
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Všichni by při kupování padělků měli mít stejný problémy jako teď právě ty. :D
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

J.J. píše:Všichni by při kupování padělků měli mít stejný problémy jako teď právě ty. :D
S tím se nedá než souhlasit. Je tam přece možnost si dát jakékoliv logo, tak proč zrovna Gibson ?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Koukám, že je zas jednou česká celní správa papežštější než papež. Myslím, že kupující v USA takový problém řešit nemusí.
Nejspíš tam sedí nějaký zastydlý biomasák-bursíkovec a je to odveta Číňanům za Tibet a dalajlámu, navzdory Zaorálkovi... :mrgreen:

Jinak vážně. Pokud bys při té transakci přišel o peníze, je to další příklad toho, jak si český stát léčí své mindráky na řadovém občanovi. Je to podobný svinstvo jako existence České kanceláře pojistitelů, taky zřízené samozřejmě jen z ušlechtilých pohnutek ...
Myslím, že by to bylo na právníka, protože zamezit prodeji padělků mají dřív, než se dostanou ke kupci. To je, jako by tě na ulici přepadlo celní komando a stáhlo do naha z hadrů a bot, že to můžou být padělky koupené u Vietnamců...
A vy všichni, co mu to přejete, přesně naplňujete to staré české přísloví o sousedovic chcíplé koze... :roll:
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A jak vysoce morální je podporovat někoho, kdo vlastně sprostě kopíruje/krade? Tvary kytar se sice kopírují, ale to logo dělá hodně. Je to fér pro Gibson? A moc nechápu, jak jinak by měli zařídit, aby padělané věci byli likvidované dřív, než se dostanou ke kupci ( čistě teoreticky to právě dělají). Pošleme URNU do továrny v Číně, celou ji rozbijeme a zavřeme?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ty čínské fabriky by ty kytary asi nedělaly, pokud by nebyl odbyt. A pokud se najde dostatečné monožství těch, kteří si myslí, že zase s něčím vy*ebali, kytary budou posílat pořád. A pokud tady to někdo vědomě podporuje, tak nevidím jediný důvod ho litovat, nedejbože mu pomáhat.
Awsys

Příspěvek od Awsys »

Ten tvar, logo a možná barva bude asi to jediný stejný. Pokud ne, tak za co chtěj v originále takovou vatu? Jen za logo? To můžou prodávat jen to.
Nic to nemění na tom, že „úspěch“ celníků se měří v hodnotě značky originálu, nikoli ve skutečné „užitné“ hodnotě. Tahle motivace je obrovská. Doufám, že v tvým případě, to bude výjimka.
neo50

Příspěvek od neo50 »

To logo je to poslední co tam chci mít!!! Ať to klidně seškrábou skalpelem nebo tak něco ale ať ji proboha nelisujou. Bohužel jsem jinou možnost než objednat repliku z Číny neměl, protože originál od gibsnu stolí okolo 100 tis. a opravdu nemám zapotřebí si na kytaru brát hypotéku :-) To logo je tam spíš na obtíž, protože až se mě někdo bude...ptát hej ty máš gibsonku???...Tak budu muset neustále odpovídat ne je to fejk z Číny :-D (pokud se teda nademnou páni z celnice slitují)
kunec

Příspěvek od kunec »

Tak teď už nechápu vůbec , proč sis objednal Fejk z Činy

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Chlape teď tě trochu nechápu, proč sis potom objednával padělek z Číny, když je ti Gibson logo ukradené? V českých obchodech se dají sehnat stejné nebo i lepší....
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Elkesar píše:Chlape teď tě trochu nechápu, proč sis potom objednával padělek z Číny
Protože i padělek lze padělat. On chtěl mít jistotu, že bude mít originál padělku přímo z Číny.

Nějak si říkám, jestli tohle téma patří do el. kytar. Jestli to nepatří spíš do haluzí, vtipů, co vás naštvalo nebo potěšilo... :D
neo50 píše: a opravdu nemám zapotřebí si na kytaru brát hypotéku :-)
Tak to si potom budeš muset najít jiného koníčka. Taky bych chtěl mít vlastní tryskáč, ale můžu si koupit jen to, na co si vydělám. Ale určitě nebudu kupovat levný padělek letadla.
Hele, nejde o život a z vlastních kravin se rozumný člověk poučí.
Ono i z tý Číny se musí umět nakupovat. A hlavně neplatit nic dopředu.
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

můžu se zeptat kolik stojí takový padělek z Číny? ne že bych to chtěl kupovat, ale jen pro orientaci jeký je mezi originálem a tímhle rozdíl.

jinak ač je mi tě celkem líto, tak taky moc nechápu co má za smysl objednávat si kopii gibsona z Číny když ti nejde o to logo :roll: nehledě na to, že kupovat kytaru bez vyzkoušení a záruky že ti nepřijde krabice cihel je vždycky risk.

A další s faktoru zastavení kytary na celnici je možná taky to, že zabavit jednu kytaru, která jde ještě fyzické osobě je mnohem snažší, než odhalit nějaký gang a skupiny, které to sem dováží ve velkém :)

Ale nechť toto téma slouží ostatním jako ukázka, jak se to dělat nemá :)
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou. Chlapi, nechci vám brát iluze, ale mám dceru v Chicagu a aby mi udělala radost tak zašla do obchodu s nástrojema s názvem Gibson a koupila mi tam čudlíky na archtop, který si stavím. No a na milém blistru ověnčeném názvem Original genuine blablabla Gibson je vzadu coby výrobce uvedena PRC. Tož tak JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mně tedy iluze nebereš. Až bude mít Gibson továrnu v Číně, tak se budou z Číny do celého světa vyvážet originály Gibson a žádný celník s tím nebude mít problém. A pokud si Gibson nechá vyrobit v Číně nějaký čudlíky, tak je to pořád originál Gibson, byť vyroben jinde, než na území USA.
Volkswagen taky vyrábí škodovky v Rusku a Suzuki vyrábí v Maďarsku a přesto to nejsou padělky.

Neo50 psal ve svém prvním příspěvku, že si to budou celníci ověřovat. No a pokud zjistí, že tu kytaru koupil nějaký číňan v USA u Gibsona a teď jí posílá do Čech, tak bude všechno v pořádku. Pokud zjistí, že je to padělek honosící se ukradeným logem, šup s tím do kamen.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Pánové, myslím, že tazatel se ptal na něco jiného a ne na Váš názor o fake Gibson.

Docela by mě zajímalo, jak zjistí, že je to padělek. Dyť ani muzikanti mnohdy neví, co drží pod rukama (origo neorigo). Proč by si nemol číňan koupit Gibsona v Číně a pak ho poslat do čech?

Já si myslím, že je to všechno blbost. Prostě zavolat na celnici a říct jim, že to padělek není. Nevím, jak je to teda jednoduché, ale já bych se s něma nesral.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cech vola na celnici a dava zaruky po telefonu, ...dekuju za spraveni nalady.

Cele tohle vlakno se ubira spatnym smerem... clovek si vedome objedna padelek, a pak breci ze ho chytli?
To uz je jako by drogovy kuryr se rozciloval ze zrovna jeho chytli, kdyz tolik lidi bez problemu proslo.

A potom ti sami lide budou dštít síru na politiky, kteri nas tak bezostyšně okradaji....
Když začneme od SEBE, tak čím víc lidí to udělá, tím bude náš svět lepší místo k životu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“