"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od Abu »

speed8 píše:Já si myslím, že je to všechno blbost. Prostě zavolat na celnici a říct jim, že to padělek není. Nevím, jak je to teda jednoduché, ale já bych se s něma nesral.
A pak samozrejme zaplatit vymerene DPH z ceny original Gibsona, odhaduji ze to bude zhruba stejne jako cena celeho toho cinskeho zazraku, kolem 10ti litru :D
Hraju výhradně na šrot.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

No ne. Ty přece platíš DPHčko z toho, co jsi koupil za dané peníze. A ne z toho, že jinde je to o 1000$ dražší.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A celnici jsou uplne hlupaci a nevedi co je to internet, takze si nevygoogli, ze Gibson stoji tolik a tolik a budou slepe verit tomu, co jim nekdo rekl do telefonu nebo co cinan napsal na balik ?

Takhle to opravdu nefunguje. Vim o nekolika pripadech, kdy celnik ocenil zbozi jinak nez bylo napsano na balicku (byl to jiny sortiment nez kytary a na balicku byly uvedeny podezrele nizke ceny).
Hraju výhradně na šrot.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ani jsem to tak nemyslel.

Prostě si od číňana koupím kytaru a domluvili jsme se na ceně já nevím třeba 500$, přičemž jinde stojí 800$. Prostě jsme se na ní domluvili. Celník borec přijde a že jako ta kytara má větší hodnotu, tak na ní napaří DPHčko a CLO z 800$?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud mas duveryhodny doklad o zaplaceni, tak snad ne.
Ale pokud maji "duvodne podezreni", ze to je padelek, tak do toho asi pujdou trochu ostreji a obavam se, ze normalni clovek nema sanci vyhrat souboj s urednikem.
Hraju výhradně na šrot.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Vždyť o nic nejde. Peníze z paypalu snad půjdou stáhnout a celník ať si rýžového gibsona třeba prčí do strdele. Poučení z toho plyne, a co víc si můžeme přát...(jak zpívali klasici).
neo50

Příspěvek od neo50 »

Tak abych řekl pravdu ani jsem nečekal nic jinýho, než že se tady projeví klasická česká povaha ale že to bude převážná většina odpovědí? No co zřejmě jsem asi špatně podal otázku. Kytaru jsem si neobjednával kvůli logu Gibson ale protože je to replika modelu na kterou hraje Dave Grohl. A ta se tady prostě sehnat nedá. Asi je to moje vina mohl jsem jim napsat, ať tam to logo prostě nedávají ale neměl jsem důvod. Přečetl jsem statisíce recenzí a nikde se nikdo nezmínil, že by měl sebemenší problém na celnici. Hodně jsem přemýšlel, zda mám volat na celnici zkoušet to nějak řešit ale jak se říká čím víc se v hovně šťourá tím víc smrdí. Kdo ví třeba mě pan celník jen trochu postrašil a jak říkal kámoš akorát si tam na to na celnici hrajou Landu. Stále ještě tajně doufám
MilanT

Příspěvek od MilanT »

neo50 píše:klasická česká povaha
Máš pravdu, to je klasický čecháčkovství. Nemám peníze na originál, ale musím to mít a tak šáhnu po kopii. A pak si stěžuju na internetu.
pain2

Příspěvek od pain2 »

No bacha :D znám jednoho celníka velmi dobreho kytaristu :D ten by věděl, jak to ocenit.
neo50

Příspěvek od neo50 »

MilanT píše:
neo50 píše:klasická česká povaha
Máš pravdu, to je klasický čecháčkovství. Nemám peníze na originál, ale musím to mít a tak šáhnu po kopii. A pak si stěžuju na internetu.
Ano proto se přece kopie vyrábí. A to není jenom v Česku kopie se prodávají po celém světě a nejde ani tak o to, že bych neměl na originál ale nebudu si přece na hraní doma kupovat kytaru za 100 tis.

Stejně mi to příjde ujetý, kdyby tam ten kousek barvy ve tvaru gibson nebyl tak každej pozná úplný h***o. Kdyby to tam poslali zvlášť na nálepce tak nikdo nepříjde na nic. Ale tak co je to jejich práce.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

neo50 píše:No co zřejmě jsem asi špatně podal otázku.
Ty jsi žádnou otázku "nepodal" - v prvním příspěvku není jediný otazník, ani jediná věta, co by šla vyložit jako nepřímá otázka.

A dodržuj pravidla - násobné posty jsou zakázané, používej tlačítko Upravit.

P.S.: Jestli tu něco vyloženě smrdí čeháčkovstvím, tak tohle - "když to prochází všem proč by ne mě"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

neo50 píše:Ano proto se přece kopie vyrábí. A to není jenom v Česku kopie se prodávají po celém světě
A tím myslíš licencovanou kopii nebo plagiát, falzifikát...? Ty jsi asi nechtěl licencovanou kopii, že?
Nebo fakt Čína koupila licenci na výrobu kytar Gibson?
neo50

Příspěvek od neo50 »

MilanT píše:
neo50 píše:Ano proto se přece kopie vyrábí. A to není jenom v Česku kopie se prodávají po celém světě
A tím myslíš licencovanou kopii nebo plagiát, falzifikát...? Ty jsi asi nechtěl licencovanou kopii, že?
Nebo fakt Čína koupila licenci na výrobu kytar Gibson?
To já nemám ponětí jak to mají. Jak jsem psal od nich mi přišla odpověď, že ještě nikdy tento problém neřešili. Nevím přece jenom z Číny to přece muselo projít přes spoustu celnic, nikde nic a tady je najednou problém? Nechápu o co jim jde, když jsem jim do formuláře vyplnil, že to mám výhradně pro osobní užití. Doma si na to přece můžu načmárat třeba Adidas ne?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ti to prozradím - licencované kopie to nejsou, je to prachsprostý nelegální padělek.

A pravděpodobně to prošlo přes 2 celnice - přes čínskou a českou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tj. pácháš přečin (vědomým nákupem nelegálního padělku)
A kdyz jsi na to slušně upozornen, že ani nahodou nejsi v pozici, kdy by sis mohl na něco stěžovat, tak zacnes blit nesmysly zavisti o ceske povaze, ... censored.

Sorry ostatním, ale na takove českohovadstvo jsem poslední dobou nějak citlivější.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
neo50

Příspěvek od neo50 »

hyenik píše:tj. pácháš přečin (vědomým nákupem nelegálního padělku)
A kdyz jsi na to slušně upozornen, že ani nahodou nejsi v pozici, kdy by sis mohl na něco stěžovat, tak zacnes blit nesmysly zavisti o ceske povaze, ... censored.

Sorry ostatním, ale na takove českohovadstvo jsem poslední dobou nějak citlivější.
Neměl jsem na mysli až tak závist, jako spíše prazvláštní úchylku reagovat na slušnou otázku naprosto nemístnými posměšky a škodolibými narážkami. A to nemluvím o tom, že tvoje reakce taky není žádnej med. Co se týče toho přečinu, já jsem si až tak vědom toho, že se jedná o padělek nebyl.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Snad bude lépe, když si koupíš stavebnici a namodíš si ji jak chceš. Vlezeš se do tří čtyř tisíc. Mimochodem, signature modely Dave Grohl jsou poněkud hořké kafe. Jsi opravdu kytarista?
My, kteří hrajeme (omlouvám se za množné číslo, ale nechtěl jsem užít slůvko "iá"), hrajeme.
Je nám fuk jak kytara vypadá a jak se jmenuje, hrajeme.
Na co mi bude model, který nějak vypadá?
Dave Grohl přinejmenším není kytarista tělem i duší, ovládá spoustu nástrojů, a dobře!, je to showman a hlasově obdařený člověk, sice nemá blues, špatně frázuje, ale jinak je hodně fajn.
Neviděl bych ho jako člověka, po němž je dobré se opičit vzhledem kytary.
Chceš snad nosit i tričko, které měl jednou na sobě?
Tvrdě řečeno, že?
Ale taknějak to také může být, třeba se někdo přidá.
Rozhodně ale žádný flame, jen si vysvětlujeme souvislosti a svět v celé jeho pestrosti.
S jakýmkoliv dalším logem na hlavě tvé kytary ti držím palce, jistě je to důležité.
Zatím.
Peace, kámo.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Docela tě obdivuju za tu odvahu koupit kytaru na dálku z Číny. Já to zkusil jednou s blbým žhavičem na uhlíky a tvrdě jsem narazil. Nicméně faktem je, že sis mohl koupit podobnej typ kytary (ano, ne přesně kopii signature FF kytaristy), ale zas by sis ji vyzkoušel a odpadly by ti problémy, se kterejma se teď potýkáš.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

martina72 píše:...
Co je ti do toho, co se komu líbí? Ano, líbí, o tom to je. Že ty na kytary jen hraješ a je ti jedno, jestli mají 10-top nebo jestli jsou to hrábě s jednou strunou, to je teď momentálně úplně ale úplně jedno. Tady kolega chtěl stejně vypadající kytaru a já ho plně chápu. Že to nedomyslel do důsledků, je holt smůla.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
neo50

Příspěvek od neo50 »

Alternátor píše:Docela tě obdivuju za tu odvahu koupit kytaru na dálku z Číny. Já to zkusil jednou s blbým žhavičem na uhlíky a tvrdě jsem narazil. Nicméně faktem je, že sis mohl koupit podobnej typ kytary (ano, ne přesně kopii signature FF kytaristy), ale zas by sis ji vyzkoušel a odpadly by ti problémy, se kterejma se teď potýkáš.
Věř mi, že jsem se opravdu nerozmýšlel během 2 dnů. Objel jsem spousty shopů, zkoušel, porovnával, četl různé recenze, až je mi trochu líto kolik času jsem tím ztratil. Ale nakonec jsem se prostě rozhodl takto.Vím že je to veliká loterie objednat kytaru bez vyzkoušení a zároveň prasárna co se neustálého doporučování ostatních muzikantů týče. Ale bohužel přímo k tomuto modelu jiná cesta nevedla a já jsem se to riziko rozhodl podstoupit. Říkal jsem si že za ty prachy ji při nejhorším pověsím na zeď, ovšem s verzí, že se ke mě nedostanu vůbec jsem tak nějak nepočítal.
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“